Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv-2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a ja znam takich co pracuja i ich stac na podroze po Polsce,Europie i maja tak samo dzieci :)

gdzie ta roznica w mentalnosci jest>jedni chca jezdzic a inny nie chociaz urodzeni sa zagranica ;)

Widzisz aby porownac cos nalezy poczekac pare lat,i to dobrych i wtedy zobaczysz jak bedzie a nie teraz -pare lat ;)

a Ty dlaczego nie chcesz zaczynac szukac pracy sam?przeciez robota jest i moze bys wiecej zarobil? no ale Twoj wybor jak i zycie .

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

w moim przypadku nie chodzi o materialną stronę bo radzimy sobie całkiem całkiem i tutaj napewno nie mogę narzekać.

O ile plany emigracji do niemiec, anglii, norwegii i generalizując wszędzie do europy można zrealizować dość prosto o tyle porównując do koszorysu (w naszym przypadku) emigracji stany/australia - emigracja do U.S czy Australii jest znacznie bardziej obciążająca finansowo -

i mnie akurat nie dziwi fakt że dolosowują .. że ludzie rezygnują itd. ...

Pracę raczej znajdę mając immi wizę ... - jedna uwaga z jaką się spotkałem to aby w życiorysie podać adres u.s. i telefon u.s. bo w innym wypadku jest gorzej z odzewem ;)

Raczej nie przejmuje się losowaniem wiedząc ze dość dużo rodaków naprawde chce tej wizy...

Jak z losowania nam ten zaszczyt przypadnie ... cóż bedzie chyba tak ze na początku bardziej się zmartwie :) .. bo jak tu nie spróbować pracy w dolinie krzemowej :) i wakacji na florydzie.

tak jak pisalem kilka miesiecy temu to ze wyjedziemy ... to niemal pewne, pytanie czy tam czy gdzie indziej.

Napisano

kazdemu chodzi o cos innego

jedni wyjezdzaja bo nie podoba im sie rodzina,znajomi,miasto,Panstwo ,tych przyczyn jest wiele ile osob i mozna spotkac podobne wpisy ale One tak niczego duzo nie mowia o innych powodach ;)

Do Kanady tez mozna jechac :)

Napisano

z tą kanadą to mam spore wątpliwości,

kilka lat temu była taka strona not canada dot com na której było sporo materiału o tym jak w kanadzie ląduje niestandardowy emigrant.

wystraszylo mnie to na tyle - bylo na tyle realne - ze nawet dzis nie ma tej lokacji na mojej potencjalnej liscie.

Napisano

jakbys sie wczytal w ta strone to bys zobaczyl o co tam chodzi

masz studia ,inzynierem jestes,lekarzem-prawnikiem

tam gdzie sa regulowane zawody wtedy musisz pewne sprawy robic od nowa lub tez robic licencje a to schodzi ,,duzo pracy i czasu aby pracowac w zawodzie

Napisano

myślę, że skoro w Polsce np. do konkretnej pracy w przemyśle potrzebne są uprawnienia SEP, to nie inaczej będzie za granicą

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...