sly6 Napisano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2013 a ja znam takich co pracuja i ich stac na podroze po Polsce,Europie i maja tak samo dzieci gdzie ta roznica w mentalnosci jest>jedni chca jezdzic a inny nie chociaz urodzeni sa zagranica Widzisz aby porownac cos nalezy poczekac pare lat,i to dobrych i wtedy zobaczysz jak bedzie a nie teraz -pare lat a Ty dlaczego nie chcesz zaczynac szukac pracy sam?przeciez robota jest i moze bys wiecej zarobil? no ale Twoj wybor jak i zycie .
zupelnieNowy Napisano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 w moim przypadku nie chodzi o materialną stronę bo radzimy sobie całkiem całkiem i tutaj napewno nie mogę narzekać. O ile plany emigracji do niemiec, anglii, norwegii i generalizując wszędzie do europy można zrealizować dość prosto o tyle porównując do koszorysu (w naszym przypadku) emigracji stany/australia - emigracja do U.S czy Australii jest znacznie bardziej obciążająca finansowo - i mnie akurat nie dziwi fakt że dolosowują .. że ludzie rezygnują itd. ... Pracę raczej znajdę mając immi wizę ... - jedna uwaga z jaką się spotkałem to aby w życiorysie podać adres u.s. i telefon u.s. bo w innym wypadku jest gorzej z odzewem Raczej nie przejmuje się losowaniem wiedząc ze dość dużo rodaków naprawde chce tej wizy... Jak z losowania nam ten zaszczyt przypadnie ... cóż bedzie chyba tak ze na początku bardziej się zmartwie .. bo jak tu nie spróbować pracy w dolinie krzemowej i wakacji na florydzie. tak jak pisalem kilka miesiecy temu to ze wyjedziemy ... to niemal pewne, pytanie czy tam czy gdzie indziej.
sly6 Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 kazdemu chodzi o cos innego jedni wyjezdzaja bo nie podoba im sie rodzina,znajomi,miasto,Panstwo ,tych przyczyn jest wiele ile osob i mozna spotkac podobne wpisy ale One tak niczego duzo nie mowia o innych powodach Do Kanady tez mozna jechac
zupelnieNowy Napisano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 z tą kanadą to mam spore wątpliwości, kilka lat temu była taka strona not canada dot com na której było sporo materiału o tym jak w kanadzie ląduje niestandardowy emigrant. wystraszylo mnie to na tyle - bylo na tyle realne - ze nawet dzis nie ma tej lokacji na mojej potencjalnej liscie.
sly6 Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 jakbys sie wczytal w ta strone to bys zobaczyl o co tam chodzi masz studia ,inzynierem jestes,lekarzem-prawnikiem tam gdzie sa regulowane zawody wtedy musisz pewne sprawy robic od nowa lub tez robic licencje a to schodzi ,,duzo pracy i czasu aby pracowac w zawodzie
rynr Napisano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 myślę, że skoro w Polsce np. do konkretnej pracy w przemyśle potrzebne są uprawnienia SEP, to nie inaczej będzie za granicą
sly6 Napisano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2013 rynr tak wlasnie jest w Kanadzie chcesz robic w zawodzie to musisz miec ich uprawnienia,tak to nie jest latwe i proste ..
oakar72 Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 http://www.youtube.com/watch?v=MWcWW4LokA4 Mam podobne zdanie o życiu i pracy w USA jak ten gość z filmiku ,a wy ?
sly6 Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 jak polecisz ,odczujesz to zycie wtedy powiesz czy mas podobne zdanie
rynr Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Musimy powiedzieć, że lubimy, bo inaczej wojna będzie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.