KaeR Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 Angielski nie jest potrzebny. Wystarczy umiejętność szukania. Jest wątek na tym forum odnośnie tego czy i kiedy.
pasikonik Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 moge prosić o link bo jeste tu nowy i gubię sie z tym
KaeR Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 moge prosić o link bo jeste tu nowy i gubię sie z tym Nie chce mi się szukać, to Ci odpowiem tu: tak, Polska będzie brała udział, zapisy zaczynają się na początku października.
pasikonik Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 Nie chce mi się szukać, to Ci odpowiem tu: tak, Polska będzie brała udział, zapisy zaczynają się na początku października. dziekuje za pomoc oto mi tylko chodziła pare lat nie byłem na tym forum i człowiek sie gubi
Dragony Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 witam bardzo czy w tym roku jesienią jesteś brani po uwage jako naród do loterii czy możemy brać udział kiedy to wiadomo słabo z moim angielskim jest i temu tu pytam z polskim też raczej słabo...
slowik1 Napisano 26 Września 2013 Zgłoś Napisano 26 Września 2013 Witam, dawno mnie tu nie było, mały update dla zainteresowanych.. Wszelkie wymagane badania, rtg, krew, ogólne zrobiłem w jeden wrześniowy dzień w warszawie. Waryńskiego przy metrze politechnika i Okopowa na Woli. Krew 18 zł, rtg 70 zł, ogólne 250 zł. Mieszkałem prawie rok na Słowacji więc odwiedzięłm też Ambasadę Słowacji, zaświadczenie o niekaralności 10 euro, czekam już na nie kilka tygodni:) Zaświadczenie o niekaralności z PL na Czerniakowskiej 50zł. Rozmowę mam w połowie października. Case number między 2000-3000 k. Wszystko zaczyna nabierac tempa. Cała procedura wydaje się coraz mniej skomplikowana, Troche za dużo papierologii. Hmm, chyba została mi tylko rozmowa za jakieś 2 tygodnie:) pozdrawiam
Ironia Losu Napisano 11 Października 2013 Zgłoś Napisano 11 Października 2013 Witam, dawno mnie tu nie było, mały update dla zainteresowanych.. Wszelkie wymagane badania, rtg, krew, ogólne zrobiłem w jeden wrześniowy dzień w warszawie. Waryńskiego przy metrze politechnika i Okopowa na Woli. Krew 18 zł, rtg 70 zł, ogólne 250 zł. Mieszkałem prawie rok na Słowacji więc odwiedzięłm też Ambasadę Słowacji, zaświadczenie o niekaralności 10 euro, czekam już na nie kilka tygodni:) Zaświadczenie o niekaralności z PL na Czerniakowskiej 50zł. Rozmowę mam w połowie października. Case number między 2000-3000 k. Wszystko zaczyna nabierac tempa. Cała procedura wydaje się coraz mniej skomplikowana, Troche za dużo papierologii. Hmm, chyba została mi tylko rozmowa za jakieś 2 tygodnie:) pozdrawiam Slowik1 kiedy ty masz te rozmowę? Napisz nam o niej coś wiecej. Czekamy tu na informacje
slowik1 Napisano 11 Października 2013 Zgłoś Napisano 11 Października 2013 Slowik1 kiedy ty masz te rozmowę? Napisz nam o niej coś wiecej. Czekamy tu na informacje Na dniach, zdam relacje. Pytanie, czy musze zrobic nowe zdjecie przed wizyta w ambasadzie?
karusek Napisano 11 Października 2013 Zgłoś Napisano 11 Października 2013 Na dniach, zdam relacje. Pytanie, czy musze zrobic nowe zdjecie przed wizyta w ambasadzie? Zdjecia maja być nie starsze niż 6-mcy. Ale tak na wszelki wypadek dobrze mieć jakies "swieze" w przypadku gdy urzędnik konsularny zazada aktualnych, nie będziesz musial biegac po miescie robic na szybko i ich donosić. Podejrzewam ze koszt to nie więcej niż 30 PLN (można tez samemu zrobić jak masz drukarke foto ).
anka89 Napisano 15 Października 2013 Zgłoś Napisano 15 Października 2013 witam mam pytanie odnosnie dv 2014 jak insormuja o rozmowie w kosulacie i do kiedy taka informacja moze dojsc? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.