Skocz do zawartości

Loteria Wizowa Dv-2014

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...

• Odpowiedzi 820
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam wszystkich.

W maju zeszłego roku dowiedzieliśmy się że moja żona wygrała w loterii green card.

Aktualnie jesteśmy po czwartkowej rozmowie z konsulem w Warszawie, kartę otrzymaliśmy dla całej naszej rodziny 2+2 i planujemy wyjazd.

Nasz case nr to 2014EU190**.

Jeśli ktoś chciałby jakieś informację które pomogą to proszę o pytania chętnie odpowiemy.

Napisano

Gratulacje! My (2+1) mieliśmy rozmowę w lutym, też pozytywnie. Do jakiego miejsca w USA wyruszacie (my do NYC na początek) :)

Napisano

Witam wszystkich.

W maju zeszłego roku dowiedzieliśmy się że moja żona wygrała w loterii green card.

Aktualnie jesteśmy po czwartkowej rozmowie z konsulem w Warszawie, kartę otrzymaliśmy dla całej naszej rodziny 2+2 i planujemy wyjazd.

Nasz case nr to 2014EU190**.

Jeśli ktoś chciałby jakieś informację które pomogą to proszę o pytania chętnie odpowiemy.

Cześć,

mam pytanie czy byliście w Ambasadzie razem czy z dziećmi?

My mamy spotkanie w poniedziałek i nie za bardzo mamy z kim zostawić nasze pociechy a jest nas 2+3 i nie jest to spokojna gromadka :)

Także obawiam się czy będę w stanie się skupić na rozmowie z konsulem :)

W każdym razie może jest tam jakiś kącik zabaw czy coś w tym rodzaju, ponieważ w przeciwnym razie będziemy musieli chyba smycze dokupić.

Nasza gromada to 8, 4, 3 lata - więc każdy kto ma dzieci zdaje sobie sprawę jaki młyn taka gromadka może zrobić w 3 sekundy.

Pozdrawiam

Napisano

Witam

My byliśmy we czwórkę i muszę przyznać że trwało to stosunkowo długo bo weszliśmy o godz 8 (juz była kolejka 5 osóB) a wyszliśmy przed 12.

Kącik jest ale mamy ciut starsze dzieci bo 10 i 12 wiec trochę byłoby to dla nich obciachowe zabawa w takim kąciku.

A co do wyjazdu to jedziemy do rodziny w okolice Seattle więc od razu na drugi koniec kontynentu.

Życzymy powodzenia w jutrzejszej wizycie bądzcie spokojni jeśli macie wszystkie papiery i zabezpieczenie finansowe to nie będzie problemu.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Sprawdzali wam zabezpieczenie finansowe? Hmm u nas Konsul nie pytał o to wcale.

Jak poszło 7 kwietnia Samsung_71?

Napisano

Sprawdzali wam zabezpieczenie finansowe? Hmm u nas Konsul nie pytał o to wcale.

Jak poszło 7 kwietnia Samsung_71?

Witaj,

jesteśmy już po rozmowie. W sumie byliśmy pierwsi bo około 7.30 weszliśmy do Ambasady. Oczywiście cała procedura oddania dokumentów i następnie do godz 10 czekaliśmy na pobranie odcisków, potem kasa i rozmowa z Konsulem. W tym czasie praktycznie obsłużono wszystkich innych znajdujących się na sali. My oczywiście z 3 dzieci w wieku 8,4,2,5. W rezultacie rozmowy z Konsulem ( w międzyczasie uciszaniu dzieciaków, oglądania się gdzie one są) w sumie nie pamiętam jak się nasza rozmowa skończyła.Ogromny stres przez te nasze dzieciaki.

Ale do rzeczy - w sumie musimy dosłać przez TNT resztę badań dzieciaków, ponieważ w terminie naszych badań u doktora Gajera nasza średnia była łaskawa zafundować sobie ospę i nie mogła być badana. Dodatkowo Pani Konsul uparła się na uzupełnienie kilku szczepień u naszej najstarszej( już to dziś zrobiliśmy) i u najmłodszej. A ta z kolei dziś zafundowała sobie ospę. Załamanie nerwowe. W związku z tym jesteśmy uziemieni na jakieś 6-7 tyg zanim po tych ospach je zaszczepimy do końca.

I teraz pytania do Was:

1. Czy dostaliście ten druk artykuł 221(g) z wykazem dokumentów do dosłania przez TNT?

2. Czy oddali Wam wtedy na rozmowie Wasze paszporty i kazali je dosłać potem - nam tak zrobili i kazali jeszcze dosłać stare paszporty dziewczynek, gdzie mają swoje ważne wizy turystyczne ( pewnie dlatego aby je anulować)?

3. Skoro tak to chyba wnioskuję, że wizy mamy przyznane? Tylko odwlecze się to w czasie przez te szczepienia.

Pozdrawiam

Napisano

Tak, dostaliśmy ten druczek żeby dosłać dokumenty. Tak, oddali nam paszporty i musicie je odesłać w TNT razem z brakującymi dokumentami (prościzna). Wizy macie przyznane skoro nie powiedzieli wam, że nie :)

Jesteś moim bohaterem z tym dzieciakami! Szacun :)

Napisano

Tak, dostaliśmy ten druczek żeby dosłać dokumenty. Tak, oddali nam paszporty i musicie je odesłać w TNT razem z brakującymi dokumentami (prościzna). Wizy macie przyznane skoro nie powiedzieli wam, że nie :)

Jesteś moim bohaterem z tym dzieciakami! Szacun :)

Witaj,

dzięki za info. Uspokoiłem się lekko.

No tak, z taką gromadą to wciąż coś jest grane, nie ma lipy !

Kiedy się wybieracie i gdzie?

Ja mam pracę już w Palo Alto a na razie mieszkać będziemy u siostry w Redwood City.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...