slowik1 Napisano 22 Października 2014 Zgłoś Napisano 22 Października 2014 Witam, trochę nie w temacie, ale mam nadzieję że poradzicie... Pod koniec marca tego roku, byłem w NY odebrac Zieloną Kartę/przekroczyc granicę USA(kartę do Polski wysłał mi znajomy). Z kilku powodów na stałe będę mógł wyjechac do USA dopiero w lutym/na początku marca 2015. Tak, aby nie przekroczyc 1 roku poza USA. Pracuję w IT więc celuję w w większe miasta na wschodzie US. Liczę się z dłuższym przesłuchaniem i tłumaczeniem na lotnisku dlaczego mnie tyle nie było w USA.. Ale czy istnieje duże ryzyko, że cofną mi kartę i zawrócą do PL? Jakieś rady? Z góry dzięki:)! slowik
sly6 Napisano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Napisano 23 Października 2014 za 1 razem jest to malo prawdopodobne -gorzej moze byc za 2-3 razem chyba ze Twoje tlumaczenia beda takie ze masz GC jak wize turystyczna
slowik1 Napisano 25 Października 2014 Zgłoś Napisano 25 Października 2014 @Admin, Wielkie dzięki za odpowiedź, teraz zamierzam zostac minimum rok i wyjeżdżac do Polski max na miesiąc, aż będę mógł ubiegac się o obywatelstwo US. W takim razie spokojnie będę polował na bilety w dobrej cenie na luty/marzec, z znadzieją że na granicy nie będzie wielkiego maglowania:)
pusiek7 Napisano 26 Października 2014 Zgłoś Napisano 26 Października 2014 Witajcie:) powiedzcie mi proszę, czy jest szansa,żeby komputer wylosował mnie 2 raz? miałam swoją szansę 2 lata temu udało mi się jednak wtedy nie było możliwości wyjazdu. Chciałabym tylko wiedzieć czy jest szansa, czy oni mogą już mnie na samym początku odrzucić. Byłam taka szczęśliwa wtedy, że się udało, narzeczony popłynął w rejs urodziło się dziecko, trochę żałuje tego wyboru wtedy no ale cóż, były inne realia, nie było wystarczającej ilości pieniędzy, na świat przyszło maleństwo.
gosc333 Napisano 26 Października 2014 Zgłoś Napisano 26 Października 2014 Witajcie:) powiedzcie mi proszę, czy jest szansa,żeby komputer wylosował mnie 2 raz? miałam swoją szansę 2 lata temu udało mi się jednak wtedy nie było możliwości wyjazdu. Chciałabym tylko wiedzieć czy jest szansa, czy oni mogą już mnie na samym początku odrzucić. Byłam taka szczęśliwa wtedy, że się udało, narzeczony popłynął w rejs urodziło się dziecko, trochę żałuje tego wyboru wtedy no ale cóż, były inne realia, nie było wystarczającej ilości pieniędzy, na świat przyszło maleństwo. Tak, szansa zawsze jest. Jesli poprawnie wypelnisz aplikacje, zdjecie bedzie ok to napewno Cie nie odrzuca. Tak z ciekawosci jaki mialas case number 2 lata temu niski czy dosc wysoki ?
pusiek7 Napisano 26 Października 2014 Zgłoś Napisano 26 Października 2014 miałam niski numerek coś koło 3000, szkoda, że tak wyszło. Nie łudzę się, że mnie wylosują ale fajnie byłoby, teraz bym tego nie zmarnowała.
pelasia Napisano 26 Października 2014 Zgłoś Napisano 26 Października 2014 Były tu na forum przypadki osób, które zostały wylosowane 2 razy, wiec głowa do góry i próbuj
pusiek7 Napisano 26 Października 2014 Zgłoś Napisano 26 Października 2014 o, super dzięki za pocieszenie czyli jakaś szansa jest. Pozdrawiam was.
ewelajna Napisano 28 Października 2014 Zgłoś Napisano 28 Października 2014 Mam pytanie, czy wiece cos o wyrabianiu Social Security? Ja juz numer mam poniewaz kiedyś studiowałam, ale wtedy mogłam procować tylko w jednym nadanym miejscu. czy w zwiazku z tym wyrobienie nowej karty bedzie szybsze skoro mam juz nadany numer? Rozumiem, ze bez aktualnej karty, to raczej nikt mnie nie zatrudni, prawda?
kzielu Napisano 28 Października 2014 Zgłoś Napisano 28 Października 2014 Mam pytanie, czy wiece cos o wyrabianiu Social Security? Ja juz numer mam poniewaz kiedyś studiowałam, ale wtedy mogłam procować tylko w jednym nadanym miejscu. czy w zwiazku z tym wyrobienie nowej karty bedzie szybsze skoro mam juz nadany numer? Rozumiem, ze bez aktualnej karty, to raczej nikt mnie nie zatrudni, prawda? Samo wyrobienie od zlozenia wniosku bedzie trwalo dokladnie tyle samo, natomiast wniosek mozesz zlozyc od reki a nie czekac jakis czas od wjazdu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.