Skocz do zawartości

Wysyłanie Wniosków Do Listopada 2012, A Losowanie

donmichallo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam serdecznie,

chciałem się przywitać ponieważ jestem świeżakiem na forum, jak również zapytać - jeśli przykładowo w tym miesiącu wyślę zgłoszenie na loterię wizową to losowanie które będzie mnie obowiązywało jest na 2013 rok ?

Dziękuję za wyrozumiałość i pozdrawiam.

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jeśli wyślesz zgłoszenie w tym roku, to weźmiesz udział w DV-2014, co oznacza, że wizy będą przyznawane od 1-go października 2013 roku do 30 września 2014 roku. Te ramy czasowe określają rok fiskalny 2014, dlatego loteria ma w nazwie rok 2014, choć zgłoszenia do niej należy wysyłać w kalendarzowym roku 2012 (choć już fiskalnym roku 2013) :)

Napisano

Również wszystkich witam ;) I'm a newbie :)

A ja mam takie oto pytanie, przypuśćmy że zostanę wylosowany i 1 maja się o tym dowiaduję. Jak dalej wygląda procedura i jakie są terminy?

Napisano

Po wylosowaniu jak najszybciej należy wypełnić odpowiednie formularze i razem z kilkoma innymi rzeczami wysłać do KCC. Termin wysłania tych papierów i przyznany Ci przez system numer sprawy decyduje o ewentualnym terminie rozmowy z konsulem (w większym stopniu decyduje numer). Na około 6tyg. przed rozmową zostaniesz poinformowany o jej terminie, wtedy ma się czas na załatwienie badań, szczepień itd.

Napisano

Od pozytywnie zaliczonego interview masz pół roku na wyjazd do USA, po tym czasie wiza przepada.

Zadajesz podstawowe pytania, przeczytaj dokładnie tematy o loterii, znajdziesz odpowiedzi na niemal wszystkie kwestie związane z zieloną kartą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...