Skocz do zawartości

Wysyłanie Wniosków Do Listopada 2012, A Losowanie

donmichallo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

To teraz zapoznaj sie dobrze z forum bo duzo tez nie czytales np tematy o dv 2013

takie odwleczenie rozmowy moze skutkowac tym ze majac nawet niski numer mozesz nie byc wogole zaproszony,tutaj wiza nie czeka na Ciebie jak przy innych wyjazdach,koncza sie rozmowy z loterii na 30 wrzesnia 2013 lub tez jak sie wyczerpia wizy a to moze byc juz w maju-czerwcu koniec z wizami..

Napisano

Dzięki :)

Zapytam jeszcze wprost, czy będę mógł wyjechać (dopiero) rok po wylosowaniu, czyli kwiecień-maj 2014? Od czego to będzie formalnie zależało?

A masz. Bez opcji odwlekania

Zgłoszenie - pazdziernik 2012

Losowanie - maj 2013

Rozmowa z konsulem i GC - listopad 2013

Wyjazd w ciągu 1/2 od uzyskania GC - kwiecień/maj 2014

Jak widać możliwe.

Nr konta do wpłaty w moim profilu.

Następny! Wycierać buty prosze!

Napisano

Heh, możliwe, ale jak tego dokonać, przecież ambasada wzywa na rozmowę a nie ja sobie wybieram termin.

Czyli 30 września jest koniec rozmów czy może być i w listopadzie?

Niezła głupota z tymi procedurami...

Napisano

i tutaj emignum sie duzoo pomylil

Rozmowa z konsulem i GC - listopad 2013

juz po 30 wrzesnia bedzie mozna zapomniec o wezwaniu o rozmowie,,nie da sie nic zrobic na listopad do 30 wrzesnia lub tez krocej nalezy zakonczyc proces z wizami z loterii,tak mowia przepisy

a jak zaczniesz przesuwac termin rozmowy to moze sie okazac ze nikt Cie na rozmowe nie wezwie i tyle bo sie skoncza wizy,te wizy na nikogo nie czekaja.

Napisano

Sly ale emignum miał na myśli chyba DV2014 (patrząc na daty) - maykell zresztą też.Przecież rozmowy na DV2014 zaczną się w październiku 2013, a we wrześniu 2013 kończy DV2013. Po za tym jak ktoś ma rozmowę np. w grudniu to leci najpóźniej w maju.

Napisano

Rozmowy zaczną się w październiku 2013? A ktoś mi tu odpisał, że około 6 tygodni po wynikach losowania (czyli 6 tyg. po 1 maja 2013) zaczną się pierwsze zaproszenia na spotkanie z konsulem. Tak, ja mam na myśli loterię na 2014, tę na którą obecnie wysyła się wnioski.

Napisano

Coś pokręciłeś. Na 4-6 tygodni przed rozmową dostaje się informację, że takowa rozmowa będzie miała miejsce. Prawdopodobnie właśnie o to chodziło z tymi 6 tygodniami. Interview (tak jak już zostało to napisane) zaczynają się w październiku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...