jkb Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 Jako posiadacz wizy imigracyjnej, na pokładzie, wypełniam tylko deklarację celną, tak? Nie wypełniam formularza I-94? Zgadza się Cytuj
Dejmos Napisano 14 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2013 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak odpowiedzieć na pytanie 15.? 1. W części "Residents" wpisuje wartość wszystkich rzeczy, które wwożę do USA? Jeżeli kwota przekroczy pewną granicę to naliczone zostanie cło? Będę miał ze sobą np laptopa, tablet i telefon. 2. Wypełniamy tylko jedną deklarację razem z żoną, tak? Cytuj
Dejmos Napisano 18 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2013 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak odpowiedzieć na pytanie 15.? 1. W części "Residents" wpisuje wartość wszystkich rzeczy, które wwożę do USA? Jeżeli kwota przekroczy pewną granicę to naliczone zostanie cło? Będę miał ze sobą np laptopa, tablet i telefon. 2. Wypełniamy tylko jedną deklarację razem z żoną, tak? ad. 1 Wpisałem 1000$ i było ok:) ad. 2 Jedna deklaracja na całą rodzinę. Czy prześwietlenia klatki piersiowej oraz międzynarodowe karty szczepień zostały Wam zabrane na lotnisku razem z żółtą kopertą z ambasady? W Atlancie tego nie chcieli, a gdy zapytałem to Pani powiedziała żebyśmy sobie to zatrzymali i dali w razie potrzeby jakiemuś lekarzowi... Cytuj
grumete Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 Jako posiadacz wizy imigracyjnej, na pokładzie, wypełniam tylko deklarację celną, tak? Nie wypełniam formularza I-94? Zgadza się hej, mam pytanie co do I-94, bo wszyscy trąbią na około jak go wypełnić itd, a tu okazuje się ze z wizą imigracyjną nie jest potrzebny. czy ktoś mógłby coś więcej napisać? dzięki Cytuj
sly6 Napisano 10 Marca 2013 Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 bo tak jest lecisz jako rezydent,obywatel lub z wiza na pobyt staly to Cie interesuje aby druk celny a nie I-94 to jest np dla pobytow turystycznych Cytuj
mariano85 Napisano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2013 A co jezeli będe miał przy sobie gotówki ok $1,5k laptopa i komorke wpiywać tą gotówke tez? czy tylko ok $300 za laptop? Cytuj
jkb Napisano 11 Marca 2013 Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 A co jezeli będe miał przy sobie gotówki ok $1,5k laptopa i komorke wpiywać tą gotówke tez? czy tylko ok $300 za laptop? Nie, gotówkę wpisujesz tylko, jak masz powyżej $10k. Jak urzędnik na granicy spyta ile masz kasy przy sobie, to powiesz. Ale deklarować nie musisz. Cytuj
mariano85 Napisano 11 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2013 Nie, gotówkę wpisujesz tylko, jak masz powyżej $10k. Jak urzędnik na granicy spyta ile masz kasy przy sobie, to powiesz. Ale deklarować nie musisz. dzięki!! Cytuj
mariano85 Napisano 9 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2013 Witam po krotkiej przerwie. tak jak obiecałem jeszcze w polsce napisze wam pierwsze moje kroki w SF! Zaczne moze od lotniska w USA: Po wyjsciu z samolotu udałem się do koljki dla obywateli i rezydentów, tam skierowali mnie do pokoju gdzie odałem teczke z dokumentami (tą z przeswietleniem mi oddał - mam ją) Podbił wize w paszporcie wział odciski i trawło to z 10 min i powiedział "good luck" Dzisiaj byłem na miescie troche pochodzic za praca, zostawiałem swoje CV, juz ktos sie nawet odzywał ale nie ma co zapeszać Kupiłem sobie tel i karte z t-mobile prepaid $60/mc nieograniczone rozmowy, wiadomosci i 2gb web Narazie to tyle, ide spać bo strasznie zmeczon jestem i twarz mnie piecze bo od tego chodzenia sobie spaliłem LOL\ pozdro Cytuj
mi0706 Napisano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2013 Najważniejsze jest, że optymizm jest! Też już chce mieć ten "problem" szukania prac i spieczonej twarzy, a nie mówiąc już o mojej żonie, która pierwsze co zrobi to się wystawi na słońce! powodzenia mariano! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi