Gość Napisano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Gratulacje, margolcia My też wysyłaliśmy petycje pod koniec listopada i poszło tak samo szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmonika Napisano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Witam po kilku miesiącach nieobecności Od kilku dni jestem szczęśliwą posiadaczką GC Chyba wpisywałam już terminy związane z wizą K1 Teraz chcę się podzielić doświadczeniami z załatwianiem zielonej Do USA wleciałam 19.07. 2013 roku. Ślub kościelny odbył się 24.08.2013 roku. Potem długo, długo nic się nie działo - wiza K1 mi wygasła a nam brakowało czasu, pieniędzy i trochę chęci na wysłanie dokumentów. Wysłanie dokumentów - 19.03.2014 ( I-485, I-131 oraz I-765). Akceptacja 21.03.2014 - i noa1 jakoś w 2 tygodnie później. Maj - RFE. Interweniowaliśmy również u kongresmena. W czerwcu chcieliśmy lecieć do Polski na ślub w rodzinie męża. Wiedziałam,że to śliska sprawa( przebywanie w USA bez statusu przez kilka miesięcy)... niemniej jednak - kongresmen przyspieszył procedury i 3 dni przed planowanym wylotem (czyli 9.06.2014) otrzymałam pozwolenie na podróż wraz z pozwoleniem na pracę. Leciałam na starym paszporcie z panieńskim nazwiskiem, aktem ślubu i pozwoleniem na wlot z nowym nazwiskiem i spokojnie mnie przepuścili w Polsce. Interview - 23.07.2014. Zamiast decyzji dostaliśmy RFE - musiałam ponownie wykonać badania ( właściwie uaktualnić szczepienia, ponieważ wyszła mi ważność szczepienia na tężec) oraz dostarczyć więcej dowodów na to,że jesteśmy realnym małżeństwem. Wysłanie brakujących dokumentów - 5.09.2014. Otrzymanie GC - 24.09.2014 Dokładnie 1 rok i 1 miesiąc po ślubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Gratulacje! No to teraz rok i 9 miesiecy odpoczynku od USCIS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lmonika Napisano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Dziękuję Szkoda,że odpoczynek nie będzie dłuższy ;] Ale mam nadzieję,że tym razem pójdzie łatwiej Trzymam kciuki za wszystkich oczekujących na K1 i GC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nina86 Napisano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 4 sierpnia zaczęta cała procedura, 20 listopada otrzymanie wizy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maritha Napisano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Właśnie wróciłam z ambasady zaakceptowana, papiery złożone 12 sierpnia, NOA1 17 sierpnia bodajże, NOA2 30 września, rozmowa 15 stycznia z akceptacja. Dało by radę i wcześniej, ale akurat pojechałam narzeczonego w Stanach odwiedzić Wizę do ręki dostanę w poniedziałek. A potem ślub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didi33 Napisano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Poprawcie mnie, lub odeślijcie do właściwego wątku, jeżeli powtarzam pytanie. Podobno wiele zależy od stanu, w którym ubiegamy się o K-1? Czy to prawda, że Teksas jest "przeładowany" i w związku z tym procedura może trwać w tym stanie dłużej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 zalezy w jakim centrum bedziesz obslugiwana na to zwroc uwage ,dlatego tez w Teksasie moze byc dluzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkb Napisano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Teksas moze byc przeladowany w tej chwili. Za miesiac, dwa, to sie moze zmienic i np. California bedzie przeladowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grape Napisano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Marca 2015 Z tego co mówi się na VJ to tak, Texas jest teraz bardzo opóźniony, jeśli nie podejmą jakichkolwiek kroków, żeby coś z tym zrobić to w najbliższym czasie to się nie zmieni To do jakiego Service Center trafisz zależy od tego skąd jest Twój sponsor (aczkolwiek zdarzają się niespodzianki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.