Kamila Chabros Napisano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 16 hours ago, brygiii said: Czytałam gdzieś, że na rozmowę potrzebne są 2 wydrukowane zdjęcia (paszportowe/wizowe), czy to nadal aktualna informacja? Na liście wymaganych dokumentów z Ambasady nie widnieje nic takiego.... Ktore zdj sa potrzebne wizowe czy paszportowe, bo juz zgupialam!? Do interview w ambasadzie jeszcze daleko, jestesmy dopiero z narzeczonym na etapie wypelniania dokumentow. Wiem ze mam czas ale ja wole juz miec z glowy wszystko gotowe na wiziyte u lekarza lub w ambasadzie. Czy duzo z was korzystalo z pomocy adwokata? Mieliscie wrazenie ze pomoglo to wam szybciejnprzejsc przez caly proces? Wraz z narzeczonym korzystamy z pomocy adwokata i we wszystkim ona nam pomaga i wypelnia. Ostatnio jak zajmowala sie sprawa K1, aplikacja zostala zaakceptowana po miesiacu. Wiem nie mam co liczyc bo kazdy jest w innej sytuacji, aczkolwiek mam cicha nadzieje ze pojdzie szybciej. Jakie sa wasze opinie na ten temat?
Gość Napisano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Korzystanie z adwokata nie przyspiesza procesu. Samemu można skompletować papiery . Adwokat może jedynie upewnić się że niczego nie pominelismy.
Patipitts Napisano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 3 godziny temu, Justyna_ napisał: Hej Dziewczyny Muszę przyznać że to forum to kopalnia wiedzy i bardzo pomogło mi od czasu kiedy zaczęliśmy naszą przygodę z wizą narzeczeńską. Dzięki Wam! NOA2 otrzymaliśmy dokładnie po 3 miesiącach od wysłania petycji. Przesłali dokumenty do NVC, zdobyliśmy już WRW i chciałabym prosić Was o radę dotyczącą pakietu 3. Tak jak piszecie nie trzeba na niego czekać a instrukcje są ogólnodostępne: 1) Umówienie wizyty do Dr Gajera, wszelkie potrzebne informacje pod tym linkiem : https://pl.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/23/2016/09/IV-F11-POL-Medical-examinations-information-Sep-30-2016.pdf 2) Opłata wizowa i umówienie spotkania Moje pytanie, po zakończonych badaniach Patipitts dzwoniłaś do Ambasady aby dowiedzieć się czy już mają Wasze dokumenty, czy mogłabyś podpowiedzieć jakich informacji potrzebowałaś dzwoniąc? Wystarczy podać numer WRW? Z tego co rozumiem dzwonić trzeba do : Ambasada USA w Warszawie Sekcja Konsularna Ulica Piekna 12 Warszawa 00-540 Telefon: +48-22/504-2000 ?? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź Z ciekawości, czy byłyście same na spotkaniu z konsulem czy też można zabrać ze sobą narzeczonego? Chyba czułabym się pewniej. Hej ja dzwoniłam pod numer 22/625-10-42 jest to numer tylko do spraw imigracyjnych, infolinia czynna jest w godzinach 14-16 w dni robocze. Potrzebowałam jedynie numer WRW zeby uzyskać informacje. Co do badań to wszytsko pod tym linkiem co podałaś a jeszcze co do zdjeć to zdjęcia sa potrzebne jak do wizy amerykańskiej, 4 na badania i bodajże 2 na Interview, ja przy sobie i tak nosze cały komplet zdjeć bo zrobiłam aż 8 ostatnio takze ile tam sobie wezmą to wezmą.
brygiii Napisano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 zajrzałam w listę dokumentów wymaganych na rozmowę w Ambasadzie, rzeczywiście widnieje informacja o 2 kolorowych fotografiach wykonanych w ciągu 6 ostatnich miesięcy, nie piszą jednak, że wymagają zdjeć wizowych, a mam tylko paszportowe. czy na rozmowę drukowałyście potwierdzenie opłaty? tej informacji też nie ma liście z Ambasady..
Justyna_ Napisano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Godzinę temu, Patipitts napisał: Hej ja dzwoniłam pod numer 22/625-10-42 jest to numer tylko do spraw imigracyjnych, infolinia czynna jest w godzinach 14-16 w dni robocze. Potrzebowałam jedynie numer WRW zeby uzyskać informacje. Co do badań to wszytsko pod tym linkiem co podałaś a jeszcze co do zdjeć to zdjęcia sa potrzebne jak do wizy amerykańskiej, 4 na badania i bodajże 2 na Interview, ja przy sobie i tak nosze cały komplet zdjeć bo zrobiłam aż 8 ostatnio takze ile tam sobie wezmą to wezmą. Dzięki! Zadzwonię i będę umawiać w tym tygodniu w takim razie, upewnie się też że mam zdjęcia Znalazłam dzisiaj stronę Visa Status Check, wydaje mi się że status Ready oznacza że Ambasada dostała już dokumenty ale zadzwonię tam żeby się upewnić: https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx
margherita_s Napisano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Godzinę temu, brygiii napisał: zajrzałam w listę dokumentów wymaganych na rozmowę w Ambasadzie, rzeczywiście widnieje informacja o 2 kolorowych fotografiach wykonanych w ciągu 6 ostatnich miesięcy, nie piszą jednak, że wymagają zdjeć wizowych, a mam tylko paszportowe. czy na rozmowę drukowałyście potwierdzenie opłaty? tej informacji też nie ma liście z Ambasady.. Potwierdzenie opłaty masz na appointment conformation - jest tam ten nr, który dostajesz po uiszczeniu opłaty, to wystarczy.
Patipitts Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2017 16 godzin temu, Justyna_ napisał: Dzięki! Zadzwonię i będę umawiać w tym tygodniu w takim razie, upewnie się też że mam zdjęcia Znalazłam dzisiaj stronę Visa Status Check, wydaje mi się że status Ready oznacza że Ambasada dostała już dokumenty ale zadzwonię tam żeby się upewnić: https://ceac.state.gov/ceacstattracker/status.aspx Nie koniecznie. U mnie było ready a ambasada dopiero po 2 dniach od zmiany statusu na ready dostała dokumenty.
Patipitts Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2017 20 godzin temu, brygiii napisał: zajrzałam w listę dokumentów wymaganych na rozmowę w Ambasadzie, rzeczywiście widnieje informacja o 2 kolorowych fotografiach wykonanych w ciągu 6 ostatnich miesięcy, nie piszą jednak, że wymagają zdjeć wizowych, a mam tylko paszportowe. czy na rozmowę drukowałyście potwierdzenie opłaty? tej informacji też nie ma liście z Ambasady.. https://pl.usembassy.gov/pl/wizy/narzeczona/rozpatrywanie-wnioskow-o-wizy-narzeczenskie-2/ link ze strony ambasady, tam jest napisane ze fotografie jak do wiz i paszportów USA
brygiii Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2017 Dzieki! Tak tez zrobilam- skoczylam dzisiaj do fotografa po kolejne wizowe:-)
ilon Napisano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 5 Czerwca 2017 Dnia 6/4/2017 o 04:59, Kamila Chabros napisał: Wraz z narzeczonym korzystamy z pomocy adwokata i we wszystkim ona nam pomaga i wypelnia. Ostatnio jak zajmowala sie sprawa K1, aplikacja zostala zaakceptowana po miesiacu. Wiem nie mam co liczyc bo kazdy jest w innej sytuacji, aczkolwiek mam cicha nadzieje ze pojdzie szybciej. Ja adwokata nie mialam a sprawe nam zaakceptowali po 2 tygodniach
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.