brygiii Napisano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 W piątek odebrałam paszport z wizą! Moja rada, sprawdzajcie wszystko cztery razy, na wizie przekręcili imiona mojego narzeczonego, natomiast na żółtej kopercie z wynikami badań w moim nazwisku zamiast "c" napisali "ć". Wizę muszę im odesłać, by poprawili, mam tylko nadzieję, że w kopercie dane się zgadzają - a sprawdzić nie mogę, bo przecież ściśle tajne i otworzyć nie ma jak. Dla osób, które są już w posiadaniu K-1, pod annotation widnieje imię i nazwisko narzeczonego + numer sprawy + data, no i tutaj chcę się upewnić, że dobrze myślę. Czy to jest data ważności petycji (4 miesiące od NOA2)?
MoniaS Napisano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2017 Tak a dokladniej kiedy wygasa termin waznosci petycji I 129 czy jakich to tam byl numer. Tu pisali na forum o tym. Szukaj postow z 2015 2016 powinno byc. A bledy oni potrafią robić. Mnie z uporem piszą Monica.
paula052787 Napisano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2017 a u mnie maly update: otrzymalam juz GC od momentu wyslania papierow zaraz po slubie zajelo to dokladnie 7 miesiecy (nie mialam interview) Mieszkany w Nowym Jorku i ponoc tu kolejki są największe - znajoma wysyłała papiery w czerwcu ubiegłego roku i jeszcze czeka. I pytanie - po jakim czasie moge ubiegac sie o obywatelstwo? Po 5 czy po 3 latach?
kzielu Napisano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2017 18 minut temu, MoniaS napisał: Ale tej stałej? nie - 3 lata od zostania rezydentem - czyli jezeli mialas 2 letnia, od uzyskania tejze - a dokladnie 3 lata od daty resident since na GC - natomiast zeby z tego skorzystac trzeba byc malzonkiem obywatela pelne 3 lata (obydwa warunki musza byc spelnione)
MoniaS Napisano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2017 Dziękuję. To i tak sporo czasu na naukę.
Patipitts Napisano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2017 Dostałam wczoraj pakiet z ambasady. Dzisiaj dzwoniłam aby wyznaczyć nowe spotkanie, bo na moim profilu wszytsko poznikało i była tylko informacja "brak wyznaczonych spotkań wizowych". Pani mnie poinformowała ze musi napisać jakas prośbę gdzies tam i dostanę na maila informacje ze juz sie mogę znów umawiać. Wiec znów mam czekać... 2-3 dni. A potem ponoć mogę wyznaczyć spotkanie online na profilu przez opcje nowy wniosek/wyznacz spotkanie. Troche sie boje bo juz raz to schrzaniłam...
Patipitts Napisano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2017 Edycja do poprzedniego posta- dostałam dzisiaj maila i ustawiłam sobie rozmowę na poniedziałek w mailu było wszytsko wyjaśnione jak to zrobic. Dostałam tez nowe potwierdzenie ktore musze wydrukować i zabrać ze soba na rozmowę.
Justyna_ Napisano 15 Czerwca 2017 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2017 12 godzin temu, Patipitts napisał: Edycja do poprzedniego posta- dostałam dzisiaj maila i ustawiłam sobie rozmowę na poniedziałek w mailu było wszytsko wyjaśnione jak to zrobic. Dostałam tez nowe potwierdzenie ktore musze wydrukować i zabrać ze soba na rozmowę. Powodzenia! Daj znac jak poszla rozmowa Ja nadal czekam na pakiet 3.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.