Joanna30 Napisano 12 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2016 I tu masz rację. Bo to Twoje życie, Twoje ryzyko i Twoje konsekwencje. Inni mogą tylko doradzać, ale ostateczna decyzja należy do Ciebie Powodzenia!
GrzesiekK Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Orientujecie się może czy są jakieś wymagania odnośnie tego, czyje konto bankowe może zostać użyte do wystawienia czeku? Chcielibyśmy użyć czeku wystawionego przez ojczyma mojej narzeczonej (a więc z punktu widzenia prawa nic ich nie łączy). Czy możemy mieć jakieś problemy (typu opóźnienie, wezwanie do przedstawienia innego czeku) z tego powodu? Nigdzie na internecie nie spotkałem się z informacją, z której wynikałoby że istnieją jakieś wymagania co do nadawcy czeku. Ludzie zwracają tylko uwagę na to, żeby był on dobrze zaadresowany (nie używać skrótów).
MoniaS Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Wydaje mi sie , ze obojetne kto aby bylo zaplacone. No i jesli wskazywaliscie ojczyma badz zamierzacie jako sponsora np to taki czek jak najbardziej.
Asiula1982 Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Obecnie jestem na etapie domykania rożnych spraw przed swoim wyjazdem (12.02.2017). I tak sie zastanawiam - czy przed wyjazdem wymeldowywaliście się ,czy jeszcze gdzieś w Polsce jesteście zameldowani?
MoniaS Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Ja sie nie wymeldowalam. Nigdy nie wiesz a moze sie przyda.
Gość Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Myslalam, ze w koncu w Polsce zniesli ten glupi nakaz posiadania meldunku. o.O
MoniaS Napisano 24 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 Obowiazku juz nie ma "teoretycznie" ale w praktyce lepiej miec.
Asiula1982 Napisano 25 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2016 no wlasnie mam dylemat. rodzina namawia mnie abym sie nie wymeldowywala - przynajmniej przez jakis czas.
sly6 Napisano 25 Listopada 2016 Zgłoś Napisano 25 Listopada 2016 napiszę tak.. Rodzina składa stosowne formularze i placa mniej np czynszu a Ty nadal jesteś zameldowana.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.