Patipitts Napisano 22 Marca 2017 Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 Nie ma pojęcia... niektórzy czekają juz prawie 5 mcy, jest tez kilka osób z października... system pracy pracowników uscis to jak dla mnie jedna wielka zagadka
ilon Napisano 22 Marca 2017 Zgłoś Napisano 22 Marca 2017 36 minut temu, Patipitts napisał: Nie ma pojęcia... niektórzy czekają juz prawie 5 mcy, jest tez kilka osób z października... system pracy pracowników uscis to jak dla mnie jedna wielka zagadka To co pierwsze spadnie z biurka albo wypadnie z szafy to nad tym pracuja
solleone Napisano 24 Marca 2017 Zgłoś Napisano 24 Marca 2017 Witam wszystkich, Wiza zostala przyznana (dziekuje za pomoc!) i jestem juz w Stanach od dwoch miesiecy, po slubie, i zaczynam ogarniac wniosek o zielona karte. Czy oplaca sie skladac wniosek o Advance Parole jezeli nie planuje sie zadnej podrozy poza granice USA? Myslalam, ze to dziala troche jak paszport, ale we wniosku trzeba podac planowana date wyjazdu, a ja niczego nie planuje. Thoughts?
MoniaS Napisano 24 Marca 2017 Zgłoś Napisano 24 Marca 2017 2 minuty temu, solleone napisał: Witam wszystkich, Wiza zostala przyznana (dziekuje za pomoc!) i jestem juz w Stanach od dwoch miesiecy, po slubie, i zaczynam ogarniac wniosek o zielona karte. Czy oplaca sie skladac wniosek o Advance Parole jezeli nie planuje sie zadnej podrozy poza granice USA? Myslalam, ze to dziala troche jak paszport, ale we wniosku trzeba podac planowana date wyjazdu, a ja niczego nie planuje. Thoughts? Gratulacje! Nie musisz składać AP. Ja tez jak na razie nie skladalam bo "Polska" zwala sie do mnie w odwiedziny i nie planujemy tam jechać przez najbliższe 3 lata.
ilon Napisano 24 Marca 2017 Zgłoś Napisano 24 Marca 2017 Ja sie nie wybieralam nigdzie a zaaplikowalam o AP. Nie wpisalam zadnej daty i dostalam.
aneta90 Napisano 25 Marca 2017 Zgłoś Napisano 25 Marca 2017 Dnia 22.03.2017 o 14:46, margherita_s napisał: Właśnie sprawdziłam status na uscis i widzę, że "Case was approved"!!!! Ale się cieszę Zajęło to równo trzy miesiące. Teraz będę czekać na resztę dokumentów od narzeczonego i list z Ambasady, mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie i bezproblemowo. Hej, gratuluje a jaki miałaś wcześniej status? Ja mam teraz Ready i nie wiem do końca co on oznacza, bo moich dokumentów jeszcze nie ma w Warszawie :/
aneta90 Napisano 25 Marca 2017 Zgłoś Napisano 25 Marca 2017 Hej, ja właśnie czekam na list z Ambasady, noa1 dostalismy 25.11.2016, a noa2 17.02.2017. Już zrobiłam badania, a w przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza. Mam pytanie: Ile trwa ta wizyta u lekarza i jak wygląda? Długo czekaliscie na spotkanie w Ambasadzie?
margherita_s Napisano 25 Marca 2017 Zgłoś Napisano 25 Marca 2017 19 minut temu, aneta90 napisał: Hej, gratuluje a jaki miałaś wcześniej status? Ja mam teraz Ready i nie wiem do końca co on oznacza, bo moich dokumentów jeszcze nie ma w Warszawie :/ Dzięki! Wcześniej było "Received".
margherita_s Napisano 25 Marca 2017 Zgłoś Napisano 25 Marca 2017 3 minuty temu, aneta90 napisał: Hej, ja właśnie czekam na list z Ambasady, noa1 dostalismy 25.11.2016, a noa2 17.02.2017. Już zrobiłam badania, a w przyszłym tygodniu mam wizytę u lekarza. Mam pytanie: Ile trwa ta wizyta u lekarza i jak wygląda? Długo czekaliscie na spotkanie w Ambasadzie? Zrobiłaś badania przed otrzymaniem listu z instrukcjami z Ambasady? Nie wiedziałam, ze tak można. Myślałam, że trzeba poczekać na list z Ambasady, i w tym liście będzie nr sprawy etc. Mylę się?
aneta90 Napisano 25 Marca 2017 Zgłoś Napisano 25 Marca 2017 2 minuty temu, margherita_s napisał: Zrobiłaś badania przed otrzymaniem listu z instrukcjami z Ambasady? Nie wiedziałam, ze tak można. Myślałam, że trzeba poczekać na list z Ambasady, i w tym liście będzie nr sprawy etc. Mylę się? Badania możesz zrobić kiedy chcesz, bo potrzebujesz tylko paszport, do lekarza potrzebujesz case number Narzeczony dzwonił do NVC, żeby zapytac o status i mu od razu podali case number
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.