brygiii Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 1 minutę temu, MoniaS napisał: Możesz załatwić wszystko jednego dnia. O RTG powiedz jak będziesz dzwonić do lekarza. Nie powinno się prześwietlić częściej niż raz w roku. Właśnie to miałam na myśli, i to jeszcze w takim krótkim odstępie czasu.. spróbuję, mimo że chociaż na stronie jasno widnieje informacja: MAM RENTEN LUB TESTY KIŁOWE WYKONANE W SWOIM RODZINNYM MIEŚCIE CZY MOGĘ POMINĄĆ TO BADANIE? NIE. NALEŻY PRZYNIEŚĆ BADANIA(RENTGEN KLATKI PIERSIOWEJ I TESTY KIŁOWE) WYKONANE W PLACÓWCE/PLACÓWKACH WYZNACZONYCH PRZEZ AMBASADĘ.
MoniaS Napisano 28 Kwietnia 2017 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Właśnie nie pamiętam czy on wszystko mi oddał z badań czy nie. Płytę z RTG napewno mam a reszta. ...nie pamiętam. Poprostu zapytaj.
GrzesiekK Napisano 7 Maja 2017 Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 Dnia 6.04.2017 o 08:32, aneta90 napisał: Mam pytanie, ile odpisów aktu urodzenie potrzebne jest już na miejscu w Stanach? czy coś jeszcze z dodatkowych dokumentów muszę zabrać z Polski? Podbijam pytanie Anety! aneta90 - wyleciałaś już do USA? Jeżeli tak, to jakie dokumenty ostatecznie wzięłaś? Patrzyłem na visajourney i z tego co widziałem to ludzie często kopie aktu urodzenia załączają do AOS.
Kamila Chabros Napisano 8 Maja 2017 Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 Witam. Czy pomoc adwokata w otrzymaniu wizy K1, moze przyspieszyc caly praces otrzymania wizy? Dziekuje za odpowiedz!
kzielu Napisano 8 Maja 2017 Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 47 minut temu, Kamila Chabros napisał: Witam. Czy pomoc adwokata w otrzymaniu wizy K1, moze przyspieszyc caly praces otrzymania wizy? Dziekuje za odpowiedz! Absolutnie nie - nie ma zadnego wplywu na proces. Jedyne w czym moze pomoc to w poskladaniu dokumentow i ich wypelnieniu w poprawny sposob - co jest dosc proste i spokojnie mozna zrobic samemu. W wielu przypadkach na VJ kiepscy adokatowie powoduja ze proces trwa dluzej.
margherita_s Napisano 8 Maja 2017 Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 Czy wiecie może, w jakich najczęściej godzinach są rozmowy o k1? Czy tylko rano, czy można się umówić na popołudnie, np. ok. 13:00-14:00?
GrzesiekK Napisano 9 Maja 2017 Zgłoś Napisano 9 Maja 2017 Jak ja się umawiałem na spotkanie jakiś miesiąc temu to była możliwość tylko na godzinę 8/8:30.
margherita_s Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Niestety, tylko 8:30... Umówiłam się dopiero pod koniec czerwca, mam nadzieję, że dokumenty z kwietnia będą jeszcze wystarczająco "świeże" dla konsula.
GrzesiekK Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Chyba wymogiem jest fakt, zeby miedzy NOA2 a wizyta w ambasadzie nie minelo wiecej niz 4 miesiace (chociaz i ten okres mozna przedluzyc). Takze nie powinnas miec problemu z ok. 2,5 miesieczna dokumentacja
Gość Napisano 10 Maja 2017 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Kurczę ale się te terminy wydluzyly. Ja pamiętam że praktycznie mogłam się na następny dzień umówić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.