kzielu Napisano 13 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2012 Generalnie musisz dostarczyć kompletny tax return - więc nie tylk 1040 ale wszystkie dodatkowe schedules. Co do żołnierzy - nie mam pojęcia. Co do obywatelstwa - po trzech latach bycia rezydentem - jeżeli będziesz cały czas w związku małżeńskim + warunki odpowiedniej długości pobytu w US + good moral character itd...
sly6 Napisano 14 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 tru niech ta osoba spyta sie w wojsku o sprawe tej kasy ,z tego co kiedys bylo na forum napisane to sa takie osoby w wojsku ktore pomagaja w sprawach imigracyjnych.
pyśka Napisano 14 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 Co do obywatelstwa - po trzech latach bycia rezydentem - jeżeli będziesz cały czas w związku małżeńskim + warunki odpowiedniej długości pobytu w US + good moral character itd... Tak z innej beczki (niż temat) - czy małżonek obywatela może się ubiegać o obywatelstwo po 3 latach, nawet jeśli otrzymał zieloną kartę po nielegalnym pobycie? Pytam, bo słyszałam opinię, że wtedy bezpieczniej jest poczekać 5 lat i nie "drażnić" urzędu wcześniej.
karina Napisano 14 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2012 Tak z innej beczki (niż temat) - czy małżonek obywatela może się ubiegać o obywatelstwo po 3 latach, nawet jeśli otrzymał zieloną kartę po nielegalnym pobycie? Pytam, bo słyszałam opinię, że wtedy bezpieczniej jest poczekać 5 lat i nie "drażnić" urzędu wcześniej. Pierwsze slysze... ale ludzie rozne "madrosci" mowia... Czy pojdziesz po 3 latach czy po 5 czy po 10 to nie bedzie mialo roznicy (chyba, ze chodzi Ci o to, ze nie beda patrzyli na ilosc dokumentow jaka ze soba przyniesiesz aby udowodnic, ze nadal jestescie razem... ) Wczesniejszy nielegalny pobyt ma sie nijak co do termiinu w jakim bedzie ktos podchodzil do obywatelstwa.
sly6 Napisano 15 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 15 Listopada 2012 Pierwsze slysze... ale ludzie rozne "madrosci" mowia... nie takie madrosci mozna uslyszec kto czyta forum,rozmawia z ludzmi to wie co i jak tez 1 raz takie cos slysze
mmaarreekk Napisano 6 Września 2013 Zgłoś Napisano 6 Września 2013 Z tego co się dowiedziałem to nawet jeśli nie mam odpowiednich dochodów (o ile wogóle je mam) muszę być sponsorem mojej żony. W takim razie muszę mieć jointsponsora lub nawet dwóch. Ok robi sie to wypełniając I-864 i wysyłając do NVC prawda? Tylko teraz pytanie : Jeśli mam dwie (a nawet trzy) takie formy ja jointsponsor itd to płace 88$ za te wszystkie aos czy 88 za kazde jedno aos.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.