Dominik1990 Napisano 18 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2012 Na Początek Chciałbym Się wam Przedstawić. Nazywam Się Dominik Pochodzę z Małopolski Mam 22 lata i od 1.5 roku Pracuje Jako Operator Maszyn Budowlanych ( Koparka Gąsienicowa ) Specjalizuje sie w wykopach pod budynki użytecznosci Publicznej jak i pod Kanalizacje pozatym Posiadam Mniejsze Doświadczenie Również Jako Kierowca samochodu Ciężarowego. Tu Drodzy Forumowicze Jest Pytanie jak wygląda sytuacja budowlana W USA i Transportu Gdzie nie ukrywam Starałbym sie szukać zatrudnienia. Proszę nie karcić że zle napisałem ale nigdzie nie ma tematu podobnego Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 18 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2012 A na jakiej podstawie chciałbyś szukać zatrudnienia w Kanadzie czy USA? Masz tam pracodawców, którzy chcieliby Cię zatrudnić i sprowadzić na odpowiedniej wizie?
gal Napisano 18 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2012 Na Początek Chciałbym Się wam Przedstawić. Nazywam Się Dominik Pochodzę z Małopolski Mam 22 lata i od 1.5 roku Pracuje Jako Operator Maszyn Budowlanych ( Koparka Gąsienicowa ) Specjalizuje sie w wykopach pod budynki użytecznosci Publicznej jak i pod Kanalizacje pozatym Posiadam Mniejsze Doświadczenie Również Jako Kierowca samochodu Ciężarowego. Tu Drodzy Forumowicze Jest Pytanie jak wygląda sytuacja budowlana W USA i Transportu Gdzie nie ukrywam Starałbym sie szukać zatrudnienia. Proszę nie karcić że zle napisałem ale nigdzie nie ma tematu podobnego Pozdrawiam Pierwsza i podstawowa sprawa o jakiej wielu (podejrzewam ze i ty) Polakow nie wie to fakt, ze USA i Kanada nie naleza do EU i aby tam pracowac musisz miec pozwolenie na prace. Obcokrajowiec bez statusu stalego rezydenta badz obywatela, tudziez bez wizy, ktora zezwala na prace w jednym z tych krajow nie ma prawa do pracy.
Dominik1990 Napisano 18 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2012 Wiem o tym Ponieważ czytałem troszkę o tym. Ale chodzi mi o sam dostep do Pracy jak tam to wyglada czy jest w tej branży czy jej Brak I info co z robic żeby zdobyć taką wize
lochraven Napisano 18 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2012 Nie masz raczej żadnych szans na wizę pracowniczą w takim zawodzie. Tu jest lista zawodów które kwalifikują się pod H1B: http://www.h1base.com/content/h1boccupations
sly6 Napisano 18 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2012 to pozostaje slub z obywatelka,,rezydentka ale tutaj dluzej trwa sprawa z GC lub tez loteria wizowa aby cos myslec o pracy to musisz znalesc pracodawce co bedzie chcial sie bawic w taka wize pracownnicza jak H2B ..
Dominik1990 Napisano 19 Listopada 2012 Autor Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 Szczęścia Nie Posiadam wiec na to nie licze wole sam coś załatwic i miec z tego satysfakcje ale chociaz strony z agencjami pracy itp cos jak nasze gumtree Mam Takie: http://pl.indeed.com/ www.bajobs.com/ http://www.monster.com/ Polecicie coś jeszcze ??
Sleak Napisano 19 Listopada 2012 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2012 Ale wytłumacz nam, jak ty chcesz się do USA dostać? Z tego co wiem, to zawód o którym mówiłeś nie kwalifikuje się do wizy pracowniczej, a więc ślub z obywatelem, losowanie GC, albo robienie studiów i staranie się o wizę pracowniczą, co i tak graniczy z cudem, aby takową dostać. Jeszcze pozostaje illegal-tej opcji nie polecam, ponieważ w przyszłości też będziesz chciał żyć jak normalny człowiek w świętym spokoju a nie ukrywając się.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.