misieks Posted January 8, 2013 Report Posted January 8, 2013 Witam wybieram się niedługo do USA (z przesiadkami) i mam kilka pytań: 1.Jeśli mój bilet wygląda tak Leave Sun, Jan 13 17hr 5min Total time Depart Krakow LOT Polish Airlines 3910 Economy | Embraer 170 153 mi | 0hr 50min 6:00 AM J. Paul II Balice Intl (KRK) | Terminal D Stop 1 Warsaw 6:50 AM Frederic Chopin (WAW) Seats: 15-D | Seats are confirmed. Change planes. Time between flights: 0hr 55min Depart Warsaw LOT Polish Airlines 281 Economy | Embraer RJ170-195 899 mi | 2hr 50min 7:45 AM Frederic Chopin (WAW) Stop 2 London 9:35 AM Heathrow airport (LHR) | Terminal 1 Seats: 22-D | Seats are confirmed. Change of airlines. Time between flights: 3hr 40min Depart London American Airlines 47 Economy | Boeing 777 3,953 mi | 8hr 50min 1:15 PM Heathrow airport (LHR) | Terminal 3 Arrive Chicago, Illinois 4:05 PM O'Hare Airport (ORD) | Terminal 5 to znaczy że bagażem nie muszę się martwić? 2.Jak wygląda sprawa w Londynie-wysiadam z samolotu LOT,szukam AA i tyle? 3.Posiadam e-ticket.Wystarczy, że wydrukuję to powyżej i nic więcej? 4.Znając angielski w stopniu komunikatywnym dam sobie radę? 5.Secure Flight Information-muszę się tym martwić? 6.W W-wie i Londynie będę przechodził kontrolę? Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc. "Stresa" mam
Joanna30 Posted January 8, 2013 Report Posted January 8, 2013 1. nie musisz się martwić 2. wysiadasz i szukasz odpowiedniej bramki (idziesz do connecting flights, a nie do baggage claim), przy okazji zmieniasz terminal (najlepiej zapoznaj się z mapą lotniska; choć masz bardzo dużo czasu, żeby się ewentualnie zgubić i odnaleźć 3. wystarczy (choć teoretycznie nie musisz go nawet drukować, ale w razie W lepiej mieć) 4. zdecydowanie tak 5. możesz podać wszystkie dane tutaj: http://www.aa.com/i1...le=secureflight
sly6 Posted January 8, 2013 Report Posted January 8, 2013 jak nie bedziesz sie bal mowic to z taka znajomoscia jezyka sobie poradzisz
Femshep Posted January 8, 2013 Report Posted January 8, 2013 1. O bagażu zawsze też informuje pracownik przyjmujący bagaż na pierwszym lotnisku - KRK- powinien Ci powiezdieć, że bagaż bedzie do odbioru dopiero w Chicago. Jeśli nic nie powie, zawsze możesz zapytać. 2. Na Heathrow musisz przemieścić się między terminalami autobusem albo kolejką - najlepiej sobie to obadaj na jakiejś mapce, bo to lotnisko jest ogromne - a jesli będzie jakieś opoznienie z Wawy to może być nerwowo. Na stronie Heathrow jest bardzo fajny przewodnik o tym jak poruszać się między terminalami. 6. Kontrolę bezpieczeństwa na pewno będziesz mieć w KRK i w Wawie, w Londynie możliwe, że też.
misieks Posted January 9, 2013 Author Report Posted January 9, 2013 Ok.Wyjaśniło się parę rzeczy Jeszcze jedno pytanie. Lecę z KRK do WAW. Szybko znajdę mój lot w W-wie? Nie mam podanego terminalu ani nic, 50 minut między lotami
Joanna30 Posted January 9, 2013 Report Posted January 9, 2013 Dasz radę. Numer bramki będziesz miał wpisany na karcie pokładowej, którą dostaniesz jeszcze w Krakowie. Sprawdź ten numer jeszcze po na monitorach w Warszawie, bo może się w międzyczasie zmienić, czy coś No i nie idź do wyjścia, ani do baggage claim.
kzielu Posted January 9, 2013 Report Posted January 9, 2013 Ok.Wyjaśniło się parę rzeczy Jeszcze jedno pytanie. Lecę z KRK do WAW. Szybko znajdę mój lot w W-wie? Nie mam podanego terminalu ani nic, 50 minut między lotami WAW to zasadniczo prowincjonalne lotnisko - kilka jak nie kilkanascie razy mniejsze od europejskich hubow. w 50 minut mozna obejsc je 5 razy dookola...
sly6 Posted January 9, 2013 Report Posted January 9, 2013 moze nie lotnisko lecz terminal w 50 min spokojnie sie wyrobisz
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.