kunegunda Napisano 26 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Marca 2013 no pewnie, że wiem Ja jednak jestem z gatunku "lubię się pomartwić na zapas" i nic na to poradzić nie mogę Wolę się teraz trochę podenerwować niż w piątek niemiło się zaskoczyć.
cnebit Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 witam proszę napisz jak będziesz po rozmowie, mam podobną sytuacje też wysłałem zgłoszenie do DW , ale chciałbym starać się o turystyczną na wakacje pozdrawiam
neli365 Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 Hej , Ja wzielam udzial w loterii dv 2013 , kilka miesiecy pozniej bylam starac sie o wize turystyczna, nikt nawet nie zapytal o udzial w loterii.. dostalam wize na 10 lat mysle ze to nie ma wiekszego wplywu na decyzje konsula, bardziej licza sie "zwiazki" z Polska. Pzdr.
sly6 Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 inna uzytkowniczka forum tak samo miala,dostala wize chociaz wyslala zgloszenie do loterii
kunegunda Napisano 29 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 29 Marca 2013 No i już po krzyku, nie było żadnych problemów. Ja i mój "partner życiowy" dostaliśmy wizy na 10 lat, juuupiii!Do okienka podeszliśmy razem, pytania były standardowe, czy jesteśmy parą, w jakim celu chcemy jechać, gdzie obecnie pracujemy i na jakich stanowiskach, czy razem studiowaliśmy i to chyba tyle Nie było żadnej wzmianki o GC. Ogólnie bardzo miła atmosfera, rozmowa trwała ok. 5 minut.
koko_dżambo Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 hej a co w sytuacji gdy mam juz wizę turystyczną na 10 lat. czy mój teoretyczny udział w loterii nie wpłynie na ewentualne późniejsze problemy przy wjeździe gdy w owej loterii nie wygram. czy te dane z loterii i z wizą turystyczną są w jakikolwiek sposób "sprawdzane", zależne od siebie. W przypadku gdy były by jakiekolwiek problemy związane z tym loterię odpuszczę sobie, jak to mówią lepszy wróbel w garści niz gołab na dachu z góry dzięki na odp.
sly6 Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 nigdy takiego czegos nie bylo ,i jest tak jakbys sie starala o wize ,wiec musisz pokazac ze lecisz turystycznie i
koko_dżambo Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 kurczę Sly6 nie wiem czy sie dobrze zrozumieliśmy chodzi mi o to, że: mam wizę na 10 lat--->biore udział w loterii i nic---->za jakis czas lecę do usa----> czy przy wlocie moge sie spodziewac pytan odnośnie tego, ze brałam udział w loteri = jestem potencjalnym imigrantem;p czy te dwie "rzeczy" są ze soba w jakis sposób powiązane?
sly6 Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 dobrze sie zrozumielismy i wiem co mialas na mysli masz wykazac ze lecisz turystycznie,,a teraz ile osob nie bierze udzialu w loterti-nie wezmie a beda miec klopoty na granicy-ma klopoty. Jak do tej pory zadne pytanie o loterie nie padlo na granicy,i tyle w tym temacie
ilya_ Napisano 1 Października 2013 Zgłoś Napisano 1 Października 2013 kurczę Sly6 nie wiem czy sie dobrze zrozumieliśmy chodzi mi o to, że: mam wizę na 10 lat--->biore udział w loterii i nic---->za jakis czas lecę do usa----> czy przy wlocie moge sie spodziewac pytan odnośnie tego, ze brałam udział w loteri = jestem potencjalnym imigrantem;p czy te dwie "rzeczy" są ze soba w jakis sposób powiązane? Udzial w DV nie ma wplywu na promesę wizową B2 i na odwrót. Udział w DV nie ma wplywu na wjazdy do US.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.