katlia Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2013 No, ale sa tez dobre czesci w Oakland.... ale jezeli nie, to Berkeley, Albany, Alameda, Emeryville. Dobre szkoly tez sa w okolicach Silicon Valley, tylko tam samochod jest znacznie bardziej wazny. Co do tej listy (http://studyinginthestate....) to bardzo ciekawe: nie ma tam w ogole publicznych high school, tylko prywatne, a potem college... hmmmm... Wpisalam na ta liste szkoly w Denver, gdzie mieszkam, i gdzie wiem, ze studiuja tu w tej chwili exchange students. No i one pokazaly sie na tej liscie... wiec wydawaloby ze kalifornijskie publiczne high school nie maja tej certifikacji, co mnie baaaardzo dziwi... **** ta lista jest do d.....! Nie uzywaj 'search' tylko zrob sobie download bo tam sa te publiczne high school!
rafal723 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Najtrudniejsze jest znalezienie szkoły z dobrym Basketball Varsity Team, bo niby są rankingi krajowe etc., ale jak ich potrzebuje to ich nie ma. Znalazłem szkołę w San Jose (Archbishop Mitty HS), ale niestety nie przyjmują international. Szukam ...
kzielu Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Ale zdajesz sobie sprawę że do tego teamu w ogóle możesz nie zostać zakwalifikowany ? Szczególnie jak będzie dobry...
katlia Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Bedziesz mial ogromna konkurencje od Afrykanczykow, ktorzy przyjezdzaja do USA na koszykowke w high school: http://www.maxpreps.com/news/qVDRxF4bEd-lugAcxJTdpg/foreign-born-talent-taking-hold-in-high-school-basketball.htm "never before have so many promising prospects from African nations found their way to the United States to play high school basketball. Of the top 100 players in the 2011 and 2012 classes, as well as the top 50 in 2013, nine are from the countries of Nigeria, Senegal and Sudan."
rafal723 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Jak to mówią "ryzyko wliczone w cenę" ... Najważniejsze to żeby znaleźć odpowiednią szkołę, w dobrym miejscu.
rafal723 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Bardzo dobre podejscie - good luck! (przepraszam za offtop) @Katlia Ty chyba mieszkasz w USA od dawna nie ? Masz bardzo pozytywne myślenie = nie jesteś pesymistką (= tego czego w typowych "Polaczkach" nienawidzę) .
kzielu Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Jedyne co Ci chcialem powiedziec to to ze do Varsity teamu wybieraja najlepszych w szkole a nie zostaje sie jego czlonkiem dlatego ze ma sie taka ochote... Reszta sobie trenuje placac za zajecia - nie wiem czy jestes tego swiadomy.
rafal723 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Wiesz, to nie jest tak że obudziłem się rano i pomyślałem, ze chcę wyjechać, że będę grał w VT w jakiejś dobrej szkole. Znam temat. Ale dziękuję, doceniam, że chcesz pomóc. P.S. Nie rozumiem ostatniego zdania.
rafal723 Napisano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 I'm so excited ... O, przepraszam .. Skończyłem właśnie rozmowę z gościem z Oakland, CA. Pytałem go o crime w Oakland, powiedział "that's not true, I've grown up here". Szczerze. Jestem podekscytowany i przez to pewnie nie myślę teraz rozsądnie. Wrócę do tego jutro. #happy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.