rafal723 Napisano 18 Lipca 2014 Autor Zgłoś Napisano 18 Lipca 2014 Niniejszy post i pytania w nim zadane są dla mnie i mojej przyszłości bardzo ważne. Mam nadzieję, że nie zostanę "archeologiem", tak samo również że pozwolicie mi na posiadanie "mojego wątku". Gdybym zakładał wątek dla każdego pytania w odpowiednim dziale ... Podejrzewam że byłby to spam ... (mam na myśli nieracjonalną ilość nowych wątków). Czy są jakiekolwiek wizy nieimigracyjne, dzięki którym mogę założyć firmę w USA? Jakie? Czy w ogóle potrzebuję do tego wizy? Czy nieposiadając pieniędzy na wyjazd mogę jakkolwiek założyć firmę w USA? Czy przy loterii wizowej (GC) jest omawiana kwestia finansowa, przy ewentualnej rozmowie o wizę, jeśli jestem wylosowany? Czy wiza pracownicza faktycznie traktowana (jej przydzielanie) jest tak rygorystycznie [w praktyce] jak "na papierze"; mam na myśli wykwalifikowanych pracowników, trudno dostępnych w USA? Podsumowując co [cokolwiek] mogę zrobić żeby założyć firmę w USA? Nie chcę żebyście myśleli, że zadaję pytania bo nie chce mi się szukać, bo tak nie jest. Szukam samodzielnie, chcę jednak skorzystać z Waszego olbrzymiego (po zsumowaniu) doświadczenia. Pozdrawiam społeczność forum, bardzo miło mi wrócić . P.S. W pytaniach cały czas zaznaczam brak funduszy i wiem że bez tego P.S. ktoś na pewno zapytał by, po co w ogóle zakładam firmę, jeśli nie mam pieniędzy. Potrzebuję, żeby firma była zarejestrowana w USA, właśnie w tym celu. ... nie dziwię się, że Apple i inne największe korporacje powstały właśnie w USA, a nie w Polsce ....
kzielu Napisano 18 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2014 Firme to pewnie mozesz sobie zalozyc, tyle ze nie daje Ci to zadnych praw do przebywania tamze. O zalozeniu firmy i wystapieniu o wize pracownicza zapomnij - tak, przepisy sa bardzo rygorystycznie przestrzegane, poza tym same koszty wystapienia to $10k+ wlaczajac zakladanie firmy.
sly6 Napisano 18 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 18 Lipca 2014 co do loterii wizowej to wiesz jakie sa oplaty?to nie tyle co do wizy turystycznej reszta w Twoich rekach,odpowiedziach jak przekonac Konsula abys mial wize pokazujac np 0 na koncie
rafal723 Napisano 22 Lipca 2014 Autor Zgłoś Napisano 22 Lipca 2014 Jedyną opłatę jaką widzę to $330 (DV). A jak wygląda sytuacja z rozszerzeniem działalności firmy zarejestrowanej poza USA, o USA? Mam na myśli koszty, jakie wizy, średni czas do decyzji etc..
sly6 Napisano 22 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 22 Lipca 2014 plus badania,tlumaczenia,dojazdy oraz oplata za wydanie GC juz na miejscu,poczytasz na forum to zobaczysz jakie to sa oplaty co do danych wiz to masz to ladnie to tutaj opisane http://www.uscis.gov/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.