Skocz do zawartości

Jaką Wybrać Wizę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To teraz ja coś wyjaśnie . Ja chodzę do 1 klasy technikum , gdzie mam zazwyczaj 9 lekcji . I lubię tam siedzieć . Nie lubię za bardzo spędzać wolnego czasu . Już nawet american english się nauczyłam z nudów . I pracowałam , fakt faktem że w wakacje ale przez 12 godzin . Dla mnie była to frajda :) . Będę studiować 6 lat , miałam na myśli wieczorowe więc mój błąd . I pracę też chce mieć . Wiem że będzie trudno ale ja właśnie tego chce . Życie jak by było łatwe to by było nudne . ;)

• Odpowiedzi 26
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

No dobra, pożyjesz, zobaczysz :) Studia zaoczne i wieczorowe to to samo. A jakie to technikum skoro chcesz po nim iść na architekturę?

Napisano

Już nawet american english się nauczyłam z nudów

a czego to sie nauczylas?co umiesz?ze sie znudow tak uczysz i umiesz ;)

Tak nalezy miec marzenia ale takie realne ,mowisz ze masz kase na nauke ale wiesz ile kosztuje nauka w USA i utrzymanie?

a co masz na mysli piszac ze z USA da sie zalatwic staly pobyt?co wiesz o prawie imigracyjnym juz teraz

Moze zapoznaj sie dobrze ale dobrze z dzialem zielona karta i emigracja

aa i najwazniejsze,do 2016 roku duzooo sie moze zmienic ,co do wyjazdow,pobytow ..wez takie cos pod uwage.

Napisano
Racja, tylko że wizę imigracyjną jak wiadomo jest trudno zdobyć, łatwiej w USA.

Małe sprostowanie - w USA żadnej wizy do USA nie dostaniesz.

Wizy do USA są wydawane w konsulatach/ambasadach USA - generalnie poza granicami USA.

Napisano

Chodzę na budownictwo . Od podstaw trzeba zacząć ;) . W USA można dostać obywatelstwo . Działa to na innej zasadzie i o tym w internecie jest tylko wystarczy dobrze poszukać .

Napisano

Ale żeby dostać obywatelstwo, to trzeba się kwalifikować.

Przed obywatelstwem należy otrzymać zieloną kartę.

Ale żeby otrzymać zieloną kartę, to też trzeba się kwalifikować.

Żadnej z tych rzeczy nie dostaje się ot, tak, bo się chce.

Weszłaś na forum o USA, więc chyba nie sądzisz, że użytkownicy tego forum nie orientują się w tych sprawach? ;)

Wiedzą też, gdzie na internecie szukać oficjalnych zasad uzyskiwaniach zielonych kart i uzyskiwania obywatelstwa.

Napisano

Orientują się dlatego tu pisze ;) . Ale jest jeszcze jeden sposób , taki jak studiować i być naprawdę dobrym studentem . W szkole zaczynają być propozycje o pracę i jeśli kwalifikujesz się do tej grupy najlepszych otrzymujesz pracę . Twój pracodawca ma prawo o wystąpienie o takie papiery nie pamiętam jak one się nazywają że chce się starać dla mnie o obywatelstwo z powodu stałej pracy . Wiem że to jakoś inaczej się nazywa ale zapomniałam . Mój kolega dosłownie tak samo zrobił i od pracodawcy coś takiego ma . Miał wrócić do polski po wizę imigracyjną . Czasem to nie przechodzi ale to też zależy od zawodu jaki wykonujesz ;) .

Napisano

cos wiesz ,cos slyszalas ale to cos ;)

To za malo ze tak powiem.napisze cos jeszcze,.nikt z pracy nie dostaje obywatelstwa USA ;)

masz przez Joanne napisane wyzej ..

a tak naprawde to wpisz w szukaj na forum sponsorowanie pracownicze :) duzo sie dowiesz z tych postow ,tematow

Napisano

Skoro mój kolega był w takiej sytuacji to chyba jednak jest coś takiego ;) . Co innego gdyby nie był ale jednak takie zdarzenie miało miejsce ;) . A jeszcze jedno . Te ,, Green Card " jest szansa by w tym wygrać ? Nie chciałabym sobie robić nadziei a dopiero za rok mogę przystąpić do takiego losowania ( o ile w Polsce będzie się odbywało ) . W każdym bądź razie szukam jak najwięcej możliwości na stały pobyt w USA :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...