jaraz Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Nie rozumiem dlaczego w takich wątkach ktoś zawsze zapyta "na jakiej wizie jedziesz".. Co do ma do rzeczy?? Moze jedzie na dyplomatycznej, może zainwestowała milion$, co mnie to obchodzi. Pytanie dotyczy wyboru miedzy NY, , Washington.
ilya_ Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Nie rozumiem dlaczego w takich wątkach ktoś zawsze zapyta "na jakiej wizie jedziesz".. Co do ma do rzeczy?? Moze jedzie na dyplomatycznej, może zainwestowała milion$, co mnie to obchodzi. Pytanie dotyczy wyboru miedzy NY, , Washington. no widzisz...tak to juz jest.forumowicze chca zweryfikowac czy to cos powaznego czy tylko dream.
Paulina_89 Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Nie rozumiem dlaczego w takich wątkach ktoś zawsze zapyta "na jakiej wizie jedziesz".. Co do ma do rzeczy? Nie chodzi o to czy to coś ma do rzeczy, tylko czy warto w ogóle udzielać jakichś bardzo szczegółowych informacji, co zabiera sporo czasu. Najpierw ktoś pyta czy lepiej mieszkać w Bostonie czy w San Francisco, forumowicze piszą eseje, a potem okazuje się, że osoba i tak nie skorzysta z porad, bo nie ma podstaw, żeby ubiegać się o wizę inną niż turystyczną. A taki prawdziwy zainteresowany, który ma realne szanse zamieszkać w USA i tak nie będzie wertował forum zbyt długo w poszukiwaniu odpowiedzi, tylko założy nowy wątek i znów to samo ciasto będzie wałkowane na nowo. Teraz rozumiesz?
sly6 Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 jak leci na wizie dyplomatycznej to dlaczego pisze o zmywaku a jak na innej to jak dostanie prace w biurze?na turystycznej? Pytanie padlo o miasta lecz o prace tak samo a tutaj aby cos wiecej napisac,odpowiedziec nalezy wiedziec jak ktos leci .
dareknow0 Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Autor tematu zadał jasne pytanie ,a niektórzy zaraz pytają o wizę czy o prawo do pracy .A co Was to obchodzi? Aby odpowiedzieć na pytanie autora nie potrzeba nam informacji czy posiada wizę turystyczną czy jakąkolwiek inną .Ci co trochę mieszkają w Stanach mają pojęcie gdzie łatwiej o pracę i gdzie jest bezpieczniej niezależnie od tego czy ktoś posiada pozwolenie na pracę czy też nie.
sly6 Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 darek to moze odpowiesz czy dostanie ktos prace w biurze majac wize turystyczna? bo takie pytanie tez padlo przeciez ,czy ma ktos zaczynac od zmywaka czy tez znajdzie prace w biurze Ja moge napisac bez pytania o wize ale czy ta odpowiedz bedzie prawdziwa dla kogos?> tak sa rozne biura ale
Paulina_89 Napisano 24 Lutego 2013 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 Autor tematu zadał jasne pytanie ,a niektórzy zaraz pytają o wizę czy o prawo do pracy. Ja bez takiej wiedzy zazwyczaj nie udzielam żadnych odpowiedzi. To tylko od autora zalezy czy chce sie podzielic z nami informacja na jakiej wizie jedzie czy nie liczac sie z tym ze my mozemy udzielic rad na postawie tego co juz wiemy lub nie. Nie wszystko jest takie czarne lub biale jak by sie chcialo a jak juz mam poswiecic czas i pisac esej, to chociaz chce wiedziec czy warto.
vienio85 Napisano 3 Marca 2013 Zgłoś Napisano 3 Marca 2013 Rejon DC to specyficzny rejon, niektorzy pisza ze drogi , byc moze ale najlepiej rozwijajacy sie imajacy najmniejsze problemy z brakiem pracy , dlaczego ?? Bo głownym pracodawca jest Rzad 80 % kontraktow i miejsc pracy jest wytwarzane przez instytucje Panstwowe . Wiec wokół Stolicy mieszkaja głównie kontraktorzy rzadowi , branza dobrze platna : IT , Medyczna ,Prawnicy . Ja od wielu lat co roku bywam wpowiacie Fairfax , mijescowosc Reston ,Virginia ,przepiekna miejscowosc metro z stolicy dojezdza prawie 100 km Cud natury w porownaniu z naszastolica W tym roku juz rozpoczelem proces ubiegania sie o wize inwestorska . Kazdy kto zamierza imysli o tym zeby wybrac sie na dluzej do USA powinien popierwsze przemyslec co tam bedzie robil, wyladowanie tam i zastanawianie sie i co dalej minimalizuje wasze szanse na przetrwanie (sensowne) i nie pogorszenie swojego bytu do ) 0%. W dobie dzisiejszej gospodarki i koniunktury w USA maja dobrze tylko Ci ktorzy umieja sie dostosowac do rynku i go wyprzedzac . Jezeli ktos zamierza myslec o rejonie DC , piszcie bede przekazywal moja wiedze moze komus pomoze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.