Rybus23 Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 Witam! Poznałem kobietę 1,5 roku temu. Zakochaliśmy się w sobie, jesteśmy do tej pory razem. Ona mieszka w USA, posiada zieloną kartę już 4 lata. Mi odmówiono wizy turystycznej 2 razy, chodź nie zamierzałem zostać tam nielegalnie. Pracuję w Holandii i zarabiam tyle samo co przeciętny obywatel USA i do momentu dostania przez nią obywatelstwa zamierzałem ją tylko odwiedzać. Co mamy robić? Moja kobieta nie pracuje tam legalnie. Jest na moim i własnej mamy utrzymaniu. Przylatuje do mnie regularnie, dlatego nie podejmuje się pracy w USA. Czy bez płacenia podatków dostanie obywatelstwo? Czy mogę z nią się ożenić w pl? Czy to w czymś pomoże? Czy zagrozi to jej w dostaniu obywatelstwa w USA, bo będą wiedzieć że ściągnie kolejną osobę do tego pięknego kraju? Jak mamy działać? Co mamy robić, żeby w końcu być obok siebie?
sly6 Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 Poczytaj troche forum i znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.
Joanna30 Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 Ona bez płacenia podatków pewnie dostanie obywatelstwo, ale będzie miała trudności, żeby ściągnąć Cię do siebie. Odpowiedziałam Ci już w Twoim drugim wątku. Nie zaczynaj kolejnych wątków na ten sam temat, dobrze?
kzielu Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 Małżeństwo w niczym nie przeszkodzi. Nie płacenie podatków w momencie kiedy powinna je płacić - zdecydowanie i na 100% obywatelstwa nie dostanie jeżeli jej to udowodnią. Generalnie obejrzyj wymagania N-400 - jeżeli nie miała dochodów, to nie musiała płacić ale musi to udokumentować. Jeżeli natomiast udowodnią jej że nie płaciła, to o obywatelstwie może zapomnieć i to na długo... Ona może w tym momencie jeździć do Ciebie, możecie wziąć ślub i złożyć I-130 na małżonka rezydenta i czekać 2-3 lata... Tylko rzuć okiem na wymagania na sponsora emigranta (bo w innym wątku zdawałeś się nie mieć o tym pojęcia) - bez względu na to czy będzie obywatelem czy nie, musi mieć wystarczające dochody lub współsponsora, w obydwu przypadkach trzeba przedstawić ostatnie tax returns.
gal Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 Jednym z warunkow dostania obywatelstwa jest udowodnienie "good moral character" co przedklada sie na (m.in. tez) rozliczanie sie z podatkow.
renox Posted March 1, 2013 Report Posted March 1, 2013 Witam! Poznałem kobietę 1,5 roku temu. Zakochaliśmy się w sobie, jesteśmy do tej pory razem. Ona mieszka w USA, posiada zieloną kartę już 4 lata. Mi odmówiono wizy turystycznej 2 razy, chodź nie zamierzałem zostać tam nielegalnie. Pracuję w Holandii i zarabiam tyle samo co przeciętny obywatel USA i do momentu dostania przez nią obywatelstwa zamierzałem ją tylko odwiedzać. Co mamy robić? Moja kobieta nie pracuje tam legalnie. Jest na moim i własnej mamy utrzymaniu. Przylatuje do mnie regularnie, dlatego nie podejmuje się pracy w USA. Czy bez płacenia podatków dostanie obywatelstwo? Czy mogę z nią się ożenić w pl? Czy to w czymś pomoże? Czy zagrozi to jej w dostaniu obywatelstwa w USA, bo będą wiedzieć że ściągnie kolejną osobę do tego pięknego kraju? Jak mamy działać? Co mamy robić, żeby w końcu być obok siebie? Skoro jest na Twoim utrzymaniu to najlatwiej bedzie jak zamieszkacie razem w holandii.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.