aarturr_92 Napisano 22 Marca 2013 Zgłoś Napisano 22 Marca 2013 Witam ponownie. Czy jezeli w Ds-160 zaznaczyłem, ze chce zeby rozmowa była w Toronto, to moge to jeszcze jakos odkrecic ? (formulaz juz niestety został wysłany) Nie bukowałem jeszcze zadnego terminu w Toronto bo czeka sie 75dni a w Ottawie 5 dlatego sami wiecie...
Joanna30 Napisano 23 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 23 Marca 2013 Możesz wypełnić nowy formularz i umówić się korzystając z nowego numeru potwierdzenia.
ZYGID Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 WITAM Jestem tu nowy i chciałbym się przywitać. Potrzebuje porady, wypełniłem aplikacje D-160, wydrukowałem potwierdzenie i teraz nie wiem co robić dalej, chodzi mi o dokonanie opłaty jak postępować dalej, gdzieś na forum przeczytałem że trzeba czekać, dodam że aplikacje wysłałem 21.03. Może ktoś pomoże nieuświadomionemu, z góry dziękuje.
sly6 Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 oplate robisz tak http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-paymentinfo.asp
ZYGID Napisano 27 Marca 2013 Zgłoś Napisano 27 Marca 2013 Witam Tyle to ja sie naczytałem, tylko jak to wygłąda w praktyce, nie wiem czy mam iść teraz zrobic opłate i co dalej ?
LinLin Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 drukujesz sobie blankiecik ze strony wyżej podanej (jak turystyczna to ten za 160 USD) idziesz z tym do oddziału banku pocztowego, podajesz dowodzik, pan/i sobie coś tam grzebie, w końcu daje Ci papier, z tym do okienka naprzeciwko do poczty (bank pocztowy i poczta to najwyraźniej co innego, przynajmniej u mnie tak było ale to dosłownie wyjście i po drugiej stronie holu było ) podajesz świstek, płacisz, z potwierdzeniem zapłaty z powrotem do tej osoby, ona tam nadaje Ci numer i z tym numerem umawiasz się już na wizytę
Joanna30 Napisano 28 Marca 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 W praktyce wygląda to dokładnie tak, jak jest napisane na stronach. A ja dodam jeszcze - choć też jest to napisane na stronie - że umówić się na wizytę możesz dopiero po 12:00 następnego dnia roboczego po dokonaniu opłaty.
avenly Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 Ponowię pytanie gdyż bardzo zależy mi na szybkiej odpowiedzi, czy po wypełnieniu ds-160 tą stronę potwierdzającą wniosek z tym kodem na sam koniec mogę jakoś zapisać i wydrukować na innym komputerze ? I czy imię i nazwisko jako jedyne wpisujemy z polskimi znakami ?
sly6 Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 avenly,tak mozesz to na innym komputerze wydrukowac co do znakow polskich to jest aby 1 pkt o tym w ds ze tam mozesz,w innych pkt wpisujesz bez polskich znakow
avenly Napisano 28 Marca 2013 Zgłoś Napisano 28 Marca 2013 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Rozumiem że będzie tam jakiś przycisk bądź opcja zapisania tego na dysku ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.