KaeR Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 Tak, choć od czasu aplikowania o wizę do podróży plany moga się zmienić i adres może być inny. Zdają sobie sprawę, że turysta może zmieniać hotele i nie będzie miał "stałego" pobytu.
Domis1992 Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 No dobra. Ale wtedy mogę wpisać jego adres, czy nadal muszę pisać, ze będę w hotelu? Co w sumie u niego będę mieszkać wtedy.
Domis1992 Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 Jeszcze trochę. Póki co piszę sobie plan wycieczki
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 Domis mozesz cos wiecej napisac jak tutaj to opisalas ma kartę stałego pobytu, ale nie zieloną kartę to jaka to karta bo ja 1 raz o takiej karcie slysze
Domis1992 Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 Nie wiem kiedy. Chyba na początku tego roku, albo w połowie tamtego rząd wydał jakieś rozporządzenie, że dzieci, które urodzone zostały w innym kraju, ale przebywali w Ameryce zanim skończyły lat 13, dostają kartę stałego pobytu, ale nie jest ona równoznaczna z zieloną kartą. Mój kuzyn z tego co wiem stara się o zieloną kartę, ale póki co jej nie ma. Ma za to pozwolenie na pracę, na studiowanie i na mieszkanie. I w sumie nic z tego nie rozumiem dlatego się tutaj pytam
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 a teraz juz jasne ja bym jego nie wpisywal i nie chwalil bym sie ze lece do niego,tak ma pozwolenie na prace ale nie ma innych uregulowan prawnych.Narazie moze byc w USA a co bedzie dalej to zycie,prawo pokaze.
Domis1992 Napisano 5 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2013 No wiem. Dlatego ja nie byłam pewna to się zapytałam A o reszcie pogadamy jak już ta wizę dostanę
Domis1992 Napisano 6 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2013 A włąśnie. Kiedy najlepiej składać wniosek o wizę? Na początku miesiąca, czy pod koniec?
KaeR Napisano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2013 To nie ma zasadniczo znaczenia. Na tyle wcześnie, żeby nie płacić fortuny za bilety.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.