Łysy.newyork Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Bo chyba w Niemczech nie maja odprawy paszportowa -wizowej ,a jest podobno w Irlandi i chyba to jedyny kraj w Europie co takie cos ma ?:)Ale nie wiem wlasnie ,które loty to obowiazuje i dlatego szukam kogos kto się naprawdę orientuje i zna konkretne loty lub linie ,które zapewniaj odprawę wlasnie w Irlandi?
Łysy.newyork Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Czy ktoś leciał już amerykańskimi liniami Unaited z Irlandii do usa ,new yroku ?..interesuje mnie odprawa paszportowo-wizowa i czy ten lot jest bezpośredni czy z przesiadka ?...pozdrawiam
glimi Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Jak lecisz europejskimi liniami to nie ma, ale w United jest, a przynajmnie bylo jak lecialem 4 lata temu nimi to mnie i rodzicow jako jedynych przepytywali. W sumie taka odprawa na lotnisku w Europie to calkiem dobra sprawa, bo przynajmniej od razu wiadomo czy lecimy dalej czy wracamy do domu, a nie telepac sie tyle godzin w samolocie i zmeczony na lotnisku walnac jakis banal i wio do domu.
Lx13 Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Glimi, piszesz bzdury. Aer Lingus ma i jeden lot BA tez ma, tak wiec... Jak to sie odbywa. Ano tak ze odprawę paszportowa masz na lotnisku w Dublinie lub Shannon (tak, tam tez to działa). Urzędnik imigracyjny decyduje czy wize (zgodę na wjazd masz czy nie). Jesli tak to stempel do paszportu i do samolotu. Sam lot traktowany jest jak lot wewnątrz USA. Ladujesz i wychodzisz bez zadnych pytań. Podsumowywujac, lecąc przez Dublin lub Shannon i po otrzymaniu stempelka jestes w USA Niedługo taka sama procedura bedzie we Frankfurcie, Amsterdamie, Londynie i Manchesterze. To co ktoś kiedyś ci pewnie pisał o jakiejś kontroli w Monachium czy gdzie indziej to zwykle document check ktore odbywa sie tylko i wyłącznie jesli lecisz liniami amerykańskimi. Kontrola ta nie jest kontrola paszportowa ktora przechodzisz po wyladowaniu w USA. Pozdrawiam.
kzielu Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Jak lecisz europejskimi liniami to nie ma, ale w United jest, a przynajmnie bylo jak lecialem 4 lata temu nimi to mnie i rodzicow jako jedynych przepytywali. W sumie taka odprawa na lotnisku w Europie to calkiem dobra sprawa, bo przynajmniej od razu wiadomo czy lecimy dalej czy wracamy do domu, a nie telepac sie tyle godzin w samolocie i zmeczony na lotnisku walnac jakis banal i wio do domu. Przepytywali jako pre-clearance. To o co pyta to jest normalna odprawa CBP.
sly6 Napisano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2016 Na tych lotniskach tez są odprawy bagażu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.