jkb Napisano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2013 Dodam jeszcze, że zdjęcie można samodzielnie zrobić aparatem/telefonem, a następnie skorzystać z narzędzi typu http://www.epassportphoto.com/ by je sobie wykadrować zgodnie z polskimi wymogami (jest opcja dla każdego kraju) i umieścić na wzorcu 4x6. Wydrukowanie jednej takiej odbitki to kilkanaście centów w najbliższym Walgreens. Pozdrawiam
KaeR Napisano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2013 ja się przyznam, że jak moje zdjęcie zrobione we własnym zakresie ledwo przeszło w ambasadzie USA ze względu na złe światło, to wolę się pofatygować chyba do fotografa, szczególnie jak jest blisko konsulatu. Ale to moja fanaberia. Psioczyli na zdjęcie babki, która była przede mną w konsulacie RP i pytali czy nie może pójść sobie zrobić zdjęcia szybko prawidłowego. W końcu jej przyjęli tamto.
ASKA4 Napisano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2013 jkb- daj spokoj, szarpac sie z dzieciakami o zdjecie... ktos inny ich ustawil i pstryknal fotke. Obcej osoby sie wstydzili i nie zrobili cyrku, a mi by miny robili i siebie nawzajem nakrecali... KaeR - w NY sa bardzo mile panie w okienkach i staraja sie isc na reke ludziom. Mysle, ze dalyby rade. Dziekanatu to to absolutnie nie przypomina (swoje w dziekanacie w Polandii przeszlam , wiem co mowie) Poczekalnia wielkosciowo moze byc, gazety tez sa swieze zawsze na polce do czytania i zabrania ze soba. Jedyny mankament, to to, ze gdzies w rogu powinna byc miarka i waga, hahaha. Dlatego, ze duzo rodzicow ma problemy z okresleniem wagi i wzrostu dzieci- ja tez do takich nalezalam. Wielki Pan Od Grzebania w Torebkach powiedzial mi, ze niedawno jeden z tatusiow kazal sie klasc dzieciom na kafelkach i tak odmierzal wzrost Ja zapomnialam, ze moga mi byc potrzebne te dane do wyrobienia paszportow dzieciom... Jest to spory problem na pewno.
KaeR Napisano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2013 KaeR - w NY sa bardzo mile panie w okienkach i staraja sie isc na reke ludziom. Mysle, ze dalyby rade. Dziekanatu to to absolutnie nie przypomina (swoje w dziekanacie w Polandii przeszlam , wiem co mowie) Poczekalnia wielkosciowo moze byc, gazety tez sa swieze zawsze na polce do czytania i zabrania ze soba. Ja nie mówię, że nie są miłe, tylko nie wyobrażam sobie, że miałyby robić zdjęcia.
stara sie Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam wszystkich.mam takie pytanie apropo zdjęć, jak sie do tego zabrać?isć do fotografa i poprosić go o zdjęcia do wizy?ile tych zdjęc ma być i czy je mam zabrać czy przyklejić na tym całym wniosku DS-160 proszę o w miare jasne wytłumaczenie mi tego bo kąpletnie nie rozumiem o co w tym chodzi. dziękuje i pozdrawiam
KaeR Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Idziesz do fotografa, który robi zdjęcia do paszportów (jak wynika z postów NY, DC i Chicago ma w poblizu takich fotografów), idziesz do konsulatu oddajesz zdjęcia z wnioskiem i tyle. Oni już sobie nalepią, gdzie trzeba. Gdzie jest problem?
Joanna30 Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Ja nie rozumiem... Gdzie Ty chcesz się starać o wizę do USA? W USA? To tak się nie da.
KaeR Napisano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2013 Ja myślałem, ze do paszportu, bo o tym jest wątek. Jak do wizy to pytanie bez sensu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.