Gość Violonczela Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 Strony ze sprzetem w US: http://www.tigerdirect.com/?cm_sp=Masthead-_-Logo-_-NA http://www.bhphotovideo.com/ http://www.newegg.com/ http://www.microcenter.com/ http://www.frys.com/template/index/ http://www.bestbuy.com/ Mozna przeiwezc bez problemu 2 laptopy, warunek zeby byly rozpakowane - bez oryginalnych metek... ale fajne stronki podesłałeś - pozdrawiam
Joanna30 Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 przede wszystkim dzięki wszyskim za pomoc jeszcze się mnie łakawie pytali najpierw, czy nie zechciałbym się wybrac do ambasady po wizę wcześniej byłem ze 4 razy tylko większość około 20 lat temu i po 2007 roku (ostatniej wizycie w ambasadzie) Ale te 4 razy to byłeś po wizę, a potem jej nie wykorzystałeś? Toś się nachodził
Nalesnick Napisano 10 Maja 2013 Zgłoś Napisano 10 Maja 2013 Ale te 4 razy to byłeś po wizę, a potem jej nie wykorzystałeś? Toś się nachodził 4 razy co byłem - powiedzmy (bo nie pamiętam dokładnie) 1990, 1991, 1999, i 2007 to były moje wizyty i oddmowne decyzję "nie psiekonał mnie Pan" mimo że czasami nawet gęby nie zdążyłem otworzyć po oczach chyba było widać, że jadę tam by tam zostać teraz o dziwo dali ale to może dlatego, że niedługo chyba i tak je w końcu zniosą - więc na mnie i tak już więcej nie zarobią a co do stron to mi znajomy podesłał jeszcze ecost.com ale jeśli w google wpisze się dokładnie model lapka to wyszukuje i tak różne oferty i często bardzo atrakcyjne tyle że jak na szybko porównałem, to nie ma wielkiej rewelacji - w sensie cen czy konfiguracji tyle, że ja licze lekko na prezent i w tej kwestii dlatego dopytuje - by porównać :D:D
JoAsiaUs Napisano 15 Maja 2013 Zgłoś Napisano 15 Maja 2013 Nalesnick, wracasz 28.06 do Wawy? Jakim polaczeniem??? Bukuje wlasnie bilety dla Rodzicow i poleca 28 lub 29 maja, powrot 28 lub 29 czerwca, lot bodajze WAW-AMS-SEA, jesli pokrywa sie z Twoim to pliz zaopiekuj sie moimi Staruszkami zeby z przesiadka zdazyli
Nalesnick Napisano 16 Maja 2013 Zgłoś Napisano 16 Maja 2013 Nalesnick, wracasz 28.06 do Wawy? Jakim polaczeniem??? Bukuje wlasnie bilety dla Rodzicow i poleca 28 lub 29 maja, powrot 28 lub 29 czerwca, lot bodajze WAW-AMS-SEA, jesli pokrywa sie z Twoim to pliz zaopiekuj sie moimi Staruszkami zeby z przesiadka zdazyli ekhh, sorki ale ja wracam z LA tam sie kończy moje zwiedzanie miałem tez Was w sumie zapytać, czy sie offiserowi nie nie spodoba że lece do Seattle a wracam z LA ale nie chciałem się już denerwować także sorki JoAsiaUs, nie pomogę chyba że wracając w Amsterdamie tam jestem o 9.05 am 29.06.2013 a lot do Wawy aż o 2.25 pm tfu te ich ej-emy i pi-emy wracam 14.25 z AMS do WAW 29 czerwca a może się poznamy jakoś bo tam w Seattle to polonia nie jest chyba zbyt wielka ja lecę do Iwony J - znasz może?
Nalesnick Napisano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 Mam prośbę, czy mógłbyś napisać, gdy już wrócisz do PL, jak wyglądała podróż, może jakieś spostrzeżenia, co z tym I-94, bo temat na czasie. Jak rozmowa z immigration w usa, jednym słowem wszystko to co może się przydać.. fak wlasnie walnalem posta na cala strone i jak juz konczylem to cos nacisnalem na lapku i mi wszystko zniklo :/ teraz nie chce mi sie wszystkiego znow pisac :/ moze wieczorkiem sie zbiore
asik997 Napisano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 miałem tez Was w sumie zapytać, czy sie offiserowi nie nie spodoba że lece do Seattle a wracam z LA ale nie chciałem się już denerwować Hmm, a czemu ma mu się to nie spodobać?? Jak lecisz w celach turystycznych, to chyba nie będziesz siedzieć w jednym mieście. Ja zaczynam w Chicago a wracam z Waszyngtonu i jakoś nie wpadło mi do głowy, żeby się martwić o oficera na granicy. Chyba ważniejsze, że masz bilet powrotny. Takie luźne przemyślenia.
Gość Violonczela Napisano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 fak wlasnie walnalem posta na cala strone i jak juz konczylem to cos nacisnalem na lapku i mi wszystko zniklo :/ teraz nie chce mi sie wszystkiego znow pisac :/ moze wieczorkiem sie zbiore hej, masz jeszcze trochę czasu , by się sprężyć ponownie i wszystko opisać.., oczywiście w miarę możliwości Ja piszę 10-cioma palcami, wiec dla mnie to żaden problem ale rozumiem tych, którzy stukają dwoma Trochę obawiam się lotniska w Seattle.... Pozdrawiam
Nalesnick Napisano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 ok, mam troche czasu z rana wiec sprobuje jeszcze raz Wawa odprawa od 4.05 w okienkach od 251 do 255 - wyswietli sie to na "rozkladzie jazdy" wyjasnie - "rozklad jazdy" to tablica informacyjna z odlotami - z reguly na tv dobrze zrobic sobie online odprawe "check in" na kompie na stronce KLM dostepna jest na kilka dni przed lotem drukujesz sobie wtedy z kompa "boarding card" - szybciej Cie z nia odprawiaja jest do tego oddzielna kolejka i prawie ludzi takich jak ja z ta boarding card nie bylo na lotnisku albo nie zorientowali sie' ze dla nich jest oddzielna kolejka i przez to szybciej mnie odprawili bagaz normalnie - do 23 kg tam mi podali nr gate gdzie mam isc - bylo u mnie Gate 30 idziesz wiec do poczekalni od 1 do 50 (tzn tak tam chyba jest napisane wielkimi literami) generalnie to w kierunku tych kontroli znajdziesz, bo wszyscy tam ida kontrola to oczywiscie bagaz podreczny na tasme i metalowe rzeczy - dasz rade, robisz jak inni po przejsciu kontroli jest "raj podatkowy" czyli sklepy bezclowe i dalej poczekalnia znajdujesz gate 30 i czekasz na odprawe tam dopiero poczulem ze gdzies lece, bo dlugi przeszklony korytarz, widac cale lotnisko i samoloty potem "boarding" i lot - dosc krotki bo 1,5h i jestes w Amsterdamie na pokladzie wszedzie daja pic i jesc wiec nic nie bierz - nawet takiemu zarlokowi jak mi starczylo to i Tobie wystarczy
Nalesnick Napisano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2013 Amsterdam "male super oznaczone lotnislko" - tak pisano tutaj na forum wysiadam i z tego co widze dookola same gaty B- no wiec ide szukac "rozkladu jazdy" - ide tak kilkadziesiat metrow, kilkanascie gatow mijam i nic - zadnego info ale ze nie ma innej drogi bo w przeciwna widzialem koniec korytarza to lekko zaniepokojony ide do przodu ostatecznie z moim bieglym angielskim z udzialem rak w koncu kogos dopytam ale surprise, jest rozklad jazdy - Seattle 10.35 gate E-19 tylko gdzie to E jak tu same B wiec znow ide w koncu jakas tablica gdzie kolejne B i transfer T9 bodajrze wiec iskierka nadzieji - skoro jakis tranfer T9 to jest jakas szansa ide i nagle tablica cos w rodzaju (bo nie pamietam dokladnie) "All Gates" wiec ide no i potem juz np Gates C w prawo a Gates D,E,F prosto wiec dalej juz za wskazaniami znajduje Gaty E i potem bez problemu Gate E-19 chyba gdzies po drodze sprawdzali paszporty my w kolejke do UE Passport - bo my jednak obywatele UE jestemy przy E-19 odprawa ale taka dokladna, ze sie nie spodziewalem myslalem, ze tak do bedzie w USA u oficera imigracyjnego kobita wypytala mnie o wszystko, taki sie czulem przemaglowany ze hej potem znow ta kontrola, czyli metalowe na tasme u nas przechodziles przez bramke a tam wchodzisz do takiej kabiny, rece w gore i jak rentgenem Cie przeswietlaja po wyjsciu jakis dowcipnic do mnie czy "control?", wiec ja yes a on z glupim usmieszkiem "control?", wiec ja znow rownie glupio "yes" on mnie cos tam lekko obmacal czy nie mam broni i cos o tej kontroli znowu dopiero zrozumialem, ze jemu chyba chodzilo o to czy chce na kontrole osobista z tego wszystkiego to juz nawet zdjec samolotom nie robilem, zeby czyms nie podpasc potem czekalem na "boarding" bo znalezienie gatu i odprawa lacznie z przepytanka i kontrola to gora pol godziny wiec z godzine czekania na boarding tam o dziwo juz bez zadnego sprawdzania wszyscy na hura do samolotu w samolocie dadza sluchawki gniazdo do nich jest w podlokietniku z przodu jego a pilot do odtwarzacza tez w podlokietniku po Twojej stronie - wypina sie go i mozna cos tam zawsze obejrzec pisze o tym bo nikt tego nie pokazuje a moj sasiad, troche starszy ode mnie Holender tez nie wiedzial jak tego uzywac lot jak lot - dosc ciasno, dosc nudny, ale jakos przelecial ladowanie mielismy za drugim podejsciem znizamy sie, w uszach bol, samolot juz zaczyna mocniej drzec bo przez chmury i nagle mocniejsze drzenie, ryk silnikow i sie wznosimy lekka konsternacja - co tam nawalilo okazalo sie, ze jakas awionetka znalazla sie na kursie i pilot poderwal maszyne zeby nie ryzykowac robimy kolko i juz tym sazem spokojnie ladujemy wysiadka i lotnisko w Seattle c.d.n.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.