rich Napisano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Moj kumpel bedzie staral sie o wize b1/b2, troche sie obawia bo ponad rok temu jego brat rodzony (taki sam adres zamieszkania) wylecial do NY, kiedy juz musial wracac przedluzyl sobie pobyt o jeszcze pol roku no ale caly czas tam siedzi i nie ma zamiaru wracac..czy moj kolezka moze miec jakis problem z dostaniem upragnionej wizy jesli sprawdza ze jego brat przesiedzial dopuszczalny okres pobytu ?? Prosze was o odpowiedz pozdrawiam
kzielu Napisano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Po pierwsze to bedzie musial w DS-160 wskazac gdzie jest jego najblizsza rodzina. Problem z dostaniem wizy z duzym prawdopodobnienstwem bedzie mial - i to bardzo powazny.
mi0706 Napisano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Podoba mi się jak ktoś pisze: "Mój kolega" Kzielu ma racje: "Twój Kolega" nie będzie miał łatwego życia z załatwieniem wizy. Powiedz "swojemu koledze", że brat "twojego kolegi" trochę sprawę pogmatwał i teraz "Twój kolega" albo powie prawdę i najprawdopodobniej wizy nie dostanie, albo skłamie i wizę dostanie, a wtedy będzie miał kłopoty na lotnisku i z dużym prawdopodobieństwem "Twój kolega" będzie szybciutko podróżował do PL najbliższym powrotnym samolotem.
rich Napisano 26 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Haha serio nie chodzi o mnie ;p mi we wtorek odmowili wizy..staralem sie ogarnac wszystko szybciej niz on bo sie guzdrze jak zawsze, no i mielismy leciec razem ale wyszlo tak ze przetarlem mu szlak swoim niepowodzeniem i teraz troche inaczej bym to wszystko rozegral. No coz bede musial go zmartwic.. dziekuje wam za odpowiedzi haha ale czytajac swoj post rzeczywiscie nabralem podejrzenia ze to moze chodzic o mnie i chcialem tak sprytnie was wypytac.. niestety nie mam brata ;p
dareknow0 Napisano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 26 Kwietnia 2013 Kolega ma trzy wyjścia:1. Przyznać się ,że brat jest nielegalnie w USA i wtedy wizy nie dostanie.2.Skłamać i nie przyznawać się ,że brat jest w USA i wtedy wizy też nie dostanie.3.Odpuścić sobie staranie się o wizę oszczędzając 500 zł i jednocześnie podziękować bratu ,że swoją decyzję zablokował wjazd do USA swoim najbliższym. Moim zdaniem to trzecie wyjście jest najlepsze. Istnieje jeszcze mała szansa ,że Konsul czegoś nie dopatrzy i da wizę .Wtedy kolega zwiedzi lotnisko w USA po czym zostanie zawrócony do Polski.
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2013 ma tez 4 wyjscie ze jednak wize otrzyma,jest to ciezkie w takiej sytuacji ale jak powie prawde to moze sie udac troche bylo podobnych przypadkow na forum,nie za czeste ale sa
dareknow0 Napisano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2013 ma tez 4 wyjscie ze jednak wize otrzyma,jest to ciezkie w takiej sytuacji ale jak powie prawde to moze sie udac troche bylo podobnych przypadkow na forum,nie za czeste ale sa O tym przypadku pisałem .Wizę może otrzymać ale zwiedzić tylko lotnisko .Musiałyby pomylić się dwie osoby tj.konsul a później urzędnik na lotnisku. Zawsze z wizą dostaje się taką karteczkę z napisem : "Wiza nie gwarantuje wjazdu do USA "
sly6 Napisano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2013 chyba darek za malo czytasz to forum ile takich osob dostalo wize,wlecialo bez problemu pod warunkiem ze pisalo prawde we wniosku
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.