Damiann Napisano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 sly6 masz racje prawa nie znam wiec poczytam na forum dzięki a KaeR bez obrazy ale zaoszczędź sobie takich odpowiedzi bo jestem tu bo szukam pomocy a odpowiedzi typu " nie uda ci się " mam gdzieś
kzielu Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 wiem ale normalnie będę mógł tam polecieć i się rozejrzeć a tak to nie wiem jak tam jest normalnie i szybciej można znaleźć jakiegoś pracodawcę który by chciał cie przyjąć jak się tam jest a tak to ciężko Nie znajdziesz żadnego pracodawcy z zerowym wykształceniem.
KaeR Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 Napisałem "tak Ci się nie uda", czyli w taki sposób. Nie napisałem, że Ci się nie uda. To już inna historia. Z planami przedstawionymi przez Ciebie nie ma obecnie realnej drogi emigracji pomijając loterię i małżeństwo.
sly6 Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 a to poczytaj troche zapoznaj sie z prawem,zasadami
Damiann Napisano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 kzielu nie zamierzam lecieć w tym miesiącu dopiero po szkole czyli będę miał średnie ale wole wcześniej się wszystkiego dowiedzieć niż później obudzić się z ręka w nocniku KaeR piszesz " Z planami przedstawionymi przez Ciebie nie ma obecnie realnej drogi emigracji pomijając loterię i małżeństwo." czyli żeby polecieć normalnie nie przez loterie czy małżeństwo to musze być po studiach i mieć nadzianych rodziców ? przepraszam ze może myślicie ze jestem nie miły czy cos ale szukam pomocy a na razie tylko sly6 normalnie doradził "poczytaj na forum " wic jak piszecie to opiszcie jak wy byście się za to zabrali
lochraven Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 Na wyjazd na stałe nie masz szans po szkole średniej - tylko przez loterię/małżeństwo. Mógłbyś pojechać na studia - ale to nie jest wyjazd na stałe i kosztuje masę pieniędzy. Do czasu jak Ty będziesz po studiach to dużo się może zmienić.
KaeR Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 wic jak piszecie to opiszcie jak wy byście się za to zabrali Idź na studia w Polsce, sprawdzając co w stanach podpada pod kierunki strategiczne lub po studiach zdobądź doświadczenie w tej dziedzinie. Jeśli będziesz ekstremalnie dobry, możesz nawet dostać wizę bez pracodawcy. Szanse są baaaaaaaaardzo małe, ale nikt kto zna realia nie będzie Ci ściemniał i klepał po główce, że masz duże szanse, bo nie masz i jak sobie poczytasz forum to się przekonasz. Ludzi bez wykształcenia i unskilled jest od groma w USA. Po co by mieli importować ich jeszcze więcej? Moooooooooże jakąś nadzieją dla Ciebie jest planowana wiza W, ale będziesz miał konkurencję z całego świata. Skoro napisałeś, że nie masz kasy, nie mogę Ci doradzić studiów w USA, bo to około $100000 w przypadku ludzi z zagranicy, poza magistrem (mniej) i PhD (bardziej). Czy tym razem moja odpowiedź spełnia Twoje wymagania?
kzielu Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 kzielu nie zamierzam lecieć w tym miesiącu dopiero po szkole czyli będę miał średnie ale wole wcześniej się wszystkiego dowiedzieć niż później obudzić się z ręka w nocniku Ja to doskonale wiem - dlatego napisałem "zerowe wykształcenie". Szkoła średnia to zerowe wykształcenie na rynku pracy.
Damiann Napisano 5 Maja 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 KaeR i kzielu w takim razie przepraszam nie wiedziałem ze musze być po studiach żeby polecieć do stanów ale poczytam i cos wymyśle ale wielkie dzięki i jeszcze raz przepraszam
kzielu Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 Nie przepraszaj - przemyśl swoją przyszłość. Gdziekolwiek nie będziesz mieszkał, po liceum nigdy nie będziesz miał dobrych perspektyw. Pomyśl nad studiami zamiast z góry zakładać że nie będziesz studiował.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.