szumka Napisano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 ja z kolei wyczytałam na którymś z forum że źle wypełnione dokumenty mogą być podstawą odrzucenia wniosku, ale ile w tym prawdy kto to wie... my jutro wysyłamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna30 Napisano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 To dopytaj się na tamtym forum, czy ktoś miał taką sytuację, że wypełnił dokumenty z błędami i nie został zaproszony na rozmowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szumka Napisano 15 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 jak znajdę to napewno się dopytam, zresztą mi babka z biura wypełniała i też mówiła że jak im coś nie bedzie pasować w formularzach to mają to tego prawo aby taki wniosek nie przeszedł, z nimi nic nie wiadomo.... pytanie z innej beczki: pewnie juz gdzies się powtórzyło: czy mamy także dołączyć list gratulacyjny z wszystkimi formularzami czy wystarczy tylko karta z tym kodem cn? Dzieki za odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uslow Napisano 20 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Moja małzonka ma ma CN 16XXX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satelitarna Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Hej, ja mam numer 47XXX, ciekawe jakie mam szanse ? Mam pytanie - nie wiem czy to ten dział czy nie (przeczytałam prawie cały wątek co po 1 maja 2012 czyli o wizach imigracyjnych na rok 2013 i mam dwa pytania, może ktoś ma podobny przypadek lub zna odpowiedź: - mam chłopaka - jest On za granicą na chwilę obecną w Europie - rozumiem, że najpierw mogę wysłać dokumenty a potem np wziąść ślub i wziąść go na rozmowę? ( oczywiście z odpowiednimi dokumentami na Jego osobę) - pytanie drugie - chłopak nie ma wykształcenia średniego, pracował i pracuje za granicą jako "budowlany" legalnie - czy jego zawód/wykształcenie ma znaczący wpływ na otrzymanie wizy gdy nie jest głównym aplikantem (jak będzie moim mężem i idzie na doczepkę?) Pytam - bo może nie każdy czytał wątek z poprzedniego roku a tam byl przypadek, że ktoś miał brak wykształcenia i miał zawód (ale nie z Job Zone 4, 5) i będąc zaproszonym na rozmowe dostał ODMOWĘ ( był chyba kucharzem) Będę wdzięczna za informacje. S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 czytalas forum,tematy ale nie zbyt uwaznie jak widze co do wyksztalcenia,zawodu To glowny aplikant ma spelnic wymagania co do wyksztalcenia ,zawodu jak trzeba a inny juz nie Dobrze przeczytalas o slubie i dokumentach . bo ten chlopak byl glownym aplikantem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satelitarna Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Czyli oznacza to iż jeśli ja mam Master Degree a przyszły mąż by nie spełniał wymagań wykształcenie/zawód do nasze małżeństwo się kwalifikuje ? Nie będę się tłumaczyć ... dość późno wracam do domu codziennie i zwykle każdego dnia coś czytam, mogłam czegoś po prostu nie doczytać a staram się czytać dość uważnie. Z góry dziękuje za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 dobrze rozumiesz Ty masz sie kwalifikowac z wyksztalcenia oraz zawodu a nie Twoj maz i wtedy razem dostajecie wizy. nie bede tutaj wyliczal ze liczy sie stan zdrowia oraz czy sie bylo karanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satelitarna Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Tak tak - to akurat jest logiczne, że obie osoby muszą być zdrowe i niekarane, nie byłam zatem pewna co do tego wykształcenia. A czy jak chłopak pracuje we Francji to będzie musiał mieć niekaralność z tamtego kraju czy wystarczy jak w Polsce takie uzyska ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 21 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 a ile czasu jest we Francji>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.