Skocz do zawartości

Dv 2014 - Co Po 1 Maja 2013? Pytania I Odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie nie wchodziłem. A po co, wchodzić, skoro jest to fenomenalne forum i przesympatyczni ludzie, którzy służą poradą :)

Napisałeś powyżej:

Witam,

Prosze o pomoc - gdzie mogę znaleźć informacje odnosnie wymaganych badan lekarskich?

no więc, podałem ci adres pod którym masz wszystko.

No to jestem przesympatyczny! :D

• Odpowiedzi 2,9 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A teraz na poważnie!

Ze szczepieniami sprawa wygląda tak:

jeżeli nie masz książeczki szczepień z lat dziecięcych, to lekarz powie ci, które szczepienia są wymagane i takie będziesz musiał przyjąć.

Cała procedura u lekarza nie jest zbyt skomplikowana.

Ja nie miałem książeczki i musiałem tylko przyjąć na Odrę, a moja żona dodatkowo tężec. Ja nie musiałem tężca bo przy innej okazji go robiłem. I w sumie to tyle. Lekarz może ci proponować jeszcze inne, ale nie są one wymagane do wizy.

A tu masz link do ciekawego wątku na forum: http://forum.usa.info.pl/topic/21872-badania-warszawa/?p=171751

Napisano

My już po rozmowie - wizy przyznane! :D :D :D

Gratulacje :) mam pytanie dot.próby tuberkulinowej na gruźlicę Twojego synka. Po jakim czasie miał odczyt wyniku?48 czy 72 godz. dzięki i pozdrawiam

Napisano

48 godzin , w jeden dzień badanie na drugi dzień wizyta u lekarza , my Kraków.

Gratulacje :) mam pytanie dot.próby tuberkulinowej na gruźlicę Twojego synka. Po jakim czasie miał odczyt wyniku?48 czy 72 godz. dzięki i pozdrawiam

48 godzin , w jeden dzień badanie na drugi dzień wizyta u lekarza , my Kraków.

Napisano

A teraz na poważnie!

Ze szczepieniami sprawa wygląda tak:

jeżeli nie masz książeczki szczepień z lat dziecięcych, to lekarz powie ci, które szczepienia są wymagane i takie będziesz musiał przyjąć.

Cała procedura u lekarza nie jest zbyt skomplikowana.

Ja nie miałem książeczki i musiałem tylko przyjąć na Odrę, a moja żona dodatkowo tężec. Ja nie musiałem tężca bo przy innej okazji go robiłem. I w sumie to tyle. Lekarz może ci proponować jeszcze inne, ale nie są one wymagane do wizy.

A tu masz link do ciekawego wątku na forum: http://forum.usa.info.pl/topic/21872-badania-warszawa/?p=171751

Wielkie dzięki za cenne informacje! To forum jest świetne!

Napisano

jeżeli wysyłałeś dokumenty dla niej też, to zaproszenie na ambasady będzie również dla niej.

"Jakie dokumenty dla niej też" ? Chyba jeśli podałeś ją w swoich dokumentach DS-230 jako współmałżonke które wysłałeś razem z DSP-122 albo później aktualizowałeś !

Wtedy zabierasz ją ze sobą wraz z wynikami badań oraz zaświadczeniu o niekaralności. Aaaa i odpis pełny aktu małżeństwa plus dwa zdjęcia. Zaproszenie jest dla wnioskodacy oczywiście wraz z rodziną (domyślnie). O jakich dokumentach dla wpółmałżonki mówisz dla programu DV ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...