Michalek Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Witam, dostałem zieloną kartę w listopadzie, miałem wyjechać do USA po nowym roku, ale wypadło mi tutaj w Polsce kilka ważnych spraw i musiałem przełożyć wyjazd na 1-2 tygodnie przed upłynięciem terminu ważności zielonej karty. Czy tak późny wyjazd niesie ze sobą jakieś ryzyko czy nie ma to większego znaczenia?
Joanna30 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Najważniejsze, żebyś postawił stopy na amerykańskiej ziemi w okresie ważności wizy
serafina Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Przyłączam się do zapytania odnośnie Waryńskiego i badań. Czy można je wykonać ok 16-18? Po pracy bym chciała bo nie dostanę urlopu na to ;/
Joanna30 Napisano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Najlepiej będzie tam zadzwonić. Ale na moje oko, skoro badania ambulatoryjne można zrobić w określonych godzinach, to tylko w tych godzinach można je zrobić...
serafina Napisano 17 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2014 jeszcze chciałabym się upewnić - zaświadczenie o niekaralności nie musi być z USA, byłam tam ok 11 mies
Angelo Napisano 17 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2014 dzwonilem na Waryńskiego badania mozna robic w godzinach otwarcia czyli od 7 do 18:)
Joanna30 Napisano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Napisano 17 Lutego 2014 Badania laboratoryjne? Czy normalne badania lekarskie?
Angelo Napisano 17 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2014 zadzwonilem na Warynskiego do tego laboratorium i powiedzialem ze chce zrobic sobie badania potrzebne na interview do ambasady a kobieta mi odpowiedziala ze zapraszaja od pn do pt w godzinach od 7-18 takze mysle ze chodzi o te badania przed wizyta u lekarza, które na wizyte nalezy juz miec ze soba? czy sie myle???
leszekny Napisano 17 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 17 Lutego 2014 jeszcze chciałabym się upewnić - zaświadczenie o niekaralności nie musi być z USA, byłam tam ok 11 miesNie potrzebujesz takiego zaswiadczenia nawet gdybys byla pond rok. Dotyczy to tylko USA.
KasiaJT Napisano 18 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 18 Lutego 2014 zadzwonilem na Warynskiego do tego laboratorium i powiedzialem ze chce zrobic sobie badania potrzebne na interview do ambasady a kobieta mi odpowiedziala ze zapraszaja od pn do pt w godzinach od 7-18 takze mysle ze chodzi o te badania przed wizyta u lekarza, które na wizyte nalezy juz miec ze soba? czy sie myle??? Najpierw musisz zrobic RTG klatki piersiowej i test kilowy na Warynskiego, albo w innej placowce ktora jest na liscie ambasady, a anstepnie z tymi wynikami idziesz na spotkanie do Dr Gajera, bow tej chwili tylko on wykonuje badania akceptowane porzez ambasade. Wszystkie informacje sa tutaj http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/medical_exam.html Tak poza tym, to wszystkie potrzebne informacje sa na stronier ambasady: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/docs_checklist_dv.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.