Samsung_71 Napisano 28 Marca 2014 Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 Witajcie, czy jest na forum ktoś, kto ma wyznaczoną wizytę w Ambasadzie w Warszawie na 7 kwietnia.
Dragony Napisano 28 Marca 2014 Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 Osobiscie wolalbym 6 w lotto niz CG Przy 6 w lotto można mieć GC niemal od reki Pod warunkiem, że ta 6-tka warta będzie przynajmniej 500K$ W takim wypadku też wybieram 6-tkę.
andyopole Napisano 28 Marca 2014 Zgłoś Napisano 28 Marca 2014 Przy 6 w lotto można mieć GC niemal od reki Pod warunkiem, że ta 6-tka warta będzie przynajmniej 500K$ W takim wypadku też wybieram 6-tkę. Gdybym mial pol banki twardych to juz mialbym Hameryke bez wyjazdu do USA. Chyba ze na wakacje.
runawaybrode Napisano 29 Marca 2014 Zgłoś Napisano 29 Marca 2014 ZMIANA ADRESU PILNE ! TAK JAK PISAŁAM PO PRZEKROCZENIU GRANICY W USA PO RAZ PIERWSZY NA GC WRÓCIŁAM DO POLSKI NA 3 MIESIĄCE, JAK MAM POINFORMOWAĆ USCIS ŻE JESTEM W POLSCE? NA APLIKACJI ONLINE MOŻLIWA JEST TYLKO ZMIANA ADRESU NA ADRES W STANACH......HELP! BO CZAS MI LECI
runawaybrode Napisano 29 Marca 2014 Zgłoś Napisano 29 Marca 2014 nie musisz informować! ZMIANA ADRESU - PRZEPROWADZKI Witajcie drodzy forumowicze, Byłam na tydzień w USA po pieczątkę w paszporcie i wróciłam do Polski, żeby pozamykać tu pewne sprawy. Karta dojdzie do znajomych w Stanach. Chciałam zapytać o zmianę mojego adresu czy muszę ich informować na bieżąco, że wróciłam teraz do Polski jak i o tym, że tydzień będę mieszkać w NYC zanim na stałe zamieszkam w Bostonie? Była gdzieś taka adnotacja, że należy informować DHS do 10 dni po zmianie adresu. Będę bardzo wdzięczna za wyjaśnienia. Pozdrawiam serdecznie ! tak musisz, robisz to na tej stronie: http://www.uscis.gov/addresschange Rozumiem, że muszę informować jak będę z NYC przemieszczać się do Bostonu, ale nie muszę jak wróciłam do Polski?
sly6 Napisano 29 Marca 2014 Zgłoś Napisano 29 Marca 2014 kolejnym razem prosze nie pisac duzymi literami na forum Nie musisz informowac o tym jak lecisz do Polski czy gdzie tam chcesz musisz jak jestes na terenie USA i tego sie trzymasz Most non-U.S. citizens must report a change of address within 10 days of moving within the United States or its territories ps tez chcialbym aby ktos mi pomogl
mi0706 Napisano 29 Marca 2014 Zgłoś Napisano 29 Marca 2014 tak musisz, robisz to na tej stronie: http://www.uscis.gov/addresschange Rozumiem, że muszę informować jak będę z NYC przemieszczać się do Bostonu, ale nie muszę jak wróciłam do Polski? Tak, dobze rozumiesz. Nie trzeba informować o wyjeździe do Polski, bo to nie jest zmiana adresu tylko wyjazd zagraniczny. Natomiast jeżeli zmieniasz swój adres zamieszkania (rezydencji) w USA to musisz USCiS poinformować wypełniając formularz na powyższej stronie.
leszekny Napisano 29 Marca 2014 Zgłoś Napisano 29 Marca 2014 Witam Stres przed interview coraz większy a mam pytania, na ktore raczej odpowie mi adwokat/prawnik imigracyjny. Jesli ktos z forumowiczów mógłby mi polecić kogoś byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
monkaa Napisano 31 Marca 2014 Zgłoś Napisano 31 Marca 2014 Po dzisiejszej rozmowie jeżeli wgl. można to tak nazwać z konsulem jestem bardzo zawiedziona... Wizy nie przyznane . Dlaczego ? Sami nic z tego nie rozumiemy pani konsul pytała męża , ponieważ to On wylosował gdzie pracuje i co tam robi mąż wszystko wyjaśnił szczegółowo , po chwili pani uznała że męża zawód nie kwalifikuje się do loterii ... Może jest jakaś osoba na forum która wie na ten temat coś więcej ? Wszystko poszło na marne tyle nerwów , pieniędzy , czasu jedna wielka masakra po prostu , tyle czekania starania się poszło dosłownie na nic!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.