twilight_C Napisano 31 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 No ale post mnie nieźle zestresowal, bo tak jak wcześniej pisałam mamy nr 36xxx ale rozmowy tak dziwnie umawiają i nr w miesiacy nie idą po kolei, że nas umówili na koniec sierpnia. Mam nadzieję że nie będzie tak jak piszesz i że wizy nie skończą się pod koniec sierpnia nie nie myślę ze ci co maja umówione rozmowy to raczej się odbędą ale rozmowa przebiegała tak : ja; i co mamy teraz z paszportem zrobić?wymieniać? wbijać wizę do tego paszportu złożyc wniosek o nowy i wbić jeszcze raz czy co teraz? pani w okienku : proszę wymienić paszport nie widzę innej możliwości bo cofną was na lotnisku jak zauważą błąd ja: a można zrobić tak ze do naszych paszportów wbijemy wizę a małej doślemy później? pani w okienku: i tak by było w sumie najlepiej, bo łatwiej jest załatwić jedną wizę niż 3.... proszę w trybie natychmiastowym wymienić paszport i szybko dosłać za pomocą tnt. Wizy się już kończą każdy dzień dla Państwa teraz się liczy w sierpniu już może zabraknąć. nie wiem może chciała nas postraszyć żebyśmy się pospieszyli bo dostaliśmy karteczkę ( tą z oplata ze trzeba przed wyjazdem zaplacić 165$) i tam są wypisane normalnie numery wiz... hej czy wiecie moze cos juz wiecej na temat tych paszportow? Jutro mam wylot i niestety bede musiala przelozyc wylot...masakra my mieliśmy rozmowe 29 lipca a dzisiaj już dostaliśmy smsa że paszporty są do odbioru
ewelajna Napisano 31 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2014 hej ewelajna daj znac jak dostaniesz paszport . Ja mialam rozmowe 22 lipca wiec powinnysmy dostac w tym samym czasie. ps. pod jaki nr dzwonilas do ambasady? jak juz dzwonie 3 dni i nie moge sie dodzwonic właśnie dostałam sms z TNT ze jutro dostarcza mi paszport
Partners Napisano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 Update. Przedstawiam statystykę zaproszeń w DV2013 dla wylosowanych 2038 osób: Październik – 35 Listopad - 56 Grudzień - 73 Styczeń - 87 Luty - 118 Marzec - 111 Kwiecień - 233 Maj - 147 Czerwiec - 86 Lipiec - 51 Sierpień - 31 Wrzesień - 32 Razem - 1060 zaproszeń w DV 2013 dla Polaków. Statystyka zaproszeń w DV2014 dla wylosowanych 1552 osób: Październik - 28 Listopad - 17 Grudzień - 63 Styczeń - 62 Luty - 87 Marzec - 88 Kwiecień - 97 Maj - 110 Czerwiec - 67 Lipiec - 83 Sierpień - 90 Sierpień przedstawia sporą grupę zaproszeń tj. lista wygląda przerażająco .... brak jakiejkolwiek chronologii.
paradoox Napisano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 Jeśli się nigdzie nie rąbnąłem to wychodzą 792 zaproszenia. Wygląda podobnie jak poprzednio - około 51% wylosowanych. Dużo spóźnialskich. Osoby z dużymi numerami chyba czekali do ostatniego momentu z wysłaniem papierów.
Gość miqhs Napisano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2014 czyli jednak teraz TNT wysyła paszporty do domu? myśmy musieli sami dymać do nich a pani mnie pytała, czy "już się załapałam na dostarczanie do domu"
serafina Napisano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2014 8 września przesiadka w Berlinie i Chicago do San Diego
twilight_C Napisano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2014 Serafina lecisz do san Diego?! My tez! Moze spotkamy sie na miejscu zawsze to jakoś raźniej tylko my będziemy dopiero w połowie grudnia.
franko Napisano 2 Sierpnia 2014 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2014 Hey Ludziska! Do dnia wczorajszego zostalo wydanych 40535 viz na calym swiecie, to znaczy poza Ameryka czyli w ambasadach i konsulatach. Dodajac do tego jakies 5% AOS (adjustment of status) ludzi przebywajacych juz w USA daje nam jakies 42500 wiz. Wniosek jest taki, ze nie ma co panikowac. Na 100% zaproszeni na sierpien otrzymaja wizy. We wrzesniu jak ktos zostanie opozniony bedzie juz wolna...Amerykanka bo wizy sie beda konczyc. Tak wiec radzilbym byc przygotowanym na rozmowe w sierpniu aby uniknac dosylania dokumentow I opoznienien.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.