sly6 Napisano 8 Maja 2013 Zgłoś Napisano 8 Maja 2013 tak tez osoby kiedys wysylaly,listem lotniczym a teraz piorytetem
serafina Napisano 8 Maja 2013 Zgłoś Napisano 8 Maja 2013 Dzięki za szybkie odpowiedzi. serafina ja też myślałam o poleconym priorytecie. Jeśli chodzi o szkołę podstawową, myślę, że nie powinno być problemu. Przecież jak ktoś ma skończoną średnią to ma i podstawową. Na Twoim miejscu napisałabym jednak do nich maila z zapytaniem. Tak tez zrobiłam - wysłałam maila ze sprostowaniem i jeszcze list ale tym razem nie poleconym.
boni Napisano 8 Maja 2013 Zgłoś Napisano 8 Maja 2013 Witam wszystkich serdecznie! Czytam wasze wypowiedzi i jestem przerażona bo właśnie wysłałam dokumenty i nie wysłałam kopi NC, czy mogę wysłać sam numer ponownie listem .Proszę dajcie jakąś radę. Chodź mąż wylosował daleki numer bo 51xxx to i tak mam nadzieję że się załapiemy.Pozdrawiam
serafina Napisano 8 Maja 2013 Zgłoś Napisano 8 Maja 2013 Tak wyślij jak najszybciej i dołącz list wyjaśniający.
spajk Napisano 8 Maja 2013 Zgłoś Napisano 8 Maja 2013 Witam wszystkich, po sprawdzeniu swojego numeru okazalo sie ze zostalem wylosowany. Mam jednak kilka watpliwosci zwiazanych z wypelnianiem koniecznych formularzy. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mogl udzielic mi porady jak poprawnie zinterpretowac ponizsze pytania. W formularzu DSP 122 w punkcie edukacja ? Mam skonczone liceum bez matury i 2 letnie studium policealne - Jak nalezy zaznaczyc lub co wpisac ? W formularzu DS 230 w punkcie stan cywilny. Jestem rozwiedziony i bylem tylko raz zonaty. Czy nalezy zaznaczyc 1 jako iczbę związków małżeńskich ? Czy musze podawac dane bylej zony tj. Imie , Nazwisko date urodzenia itp. bedac po rozwodzie ? w ponkcie 33 kierunkek ksztalcenia - Co nalezy wpisac np. obok liceum lub szkoly podstawowej ? Rowniez jak ma sie tabelka edukacji z druku 122 do druku 230. Jesli zaznacze degree a nie mam matury czy to ma znaczenie ? Pozatym mam pytanie do kiedy nalezy ostatecznie odeslac wypelnione formularze ? Tzn miesiac lub dwa po 01.05.2013 czy jest okreslona jakas data ? Mam dwa obywatelstwa i czy musze przedkladac zaswiadczenia o niekaralnosci z obu krajow ? Bardzo serdecznie prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Tomasz
sly6 Napisano 8 Maja 2013 Zgłoś Napisano 8 Maja 2013 spajk a co zaznaczyles wysylajas zgloszenie na loterie wizowa w pkt o wyksztalceniu?
Rademedes Napisano 8 Maja 2013 Zgłoś Napisano 8 Maja 2013 Dokumenty mozna wysylac kurierem bez zadnego problemu. Wszystkich, ktorzy wysylaja papiery to USCIS niezaleznie od typu sprawy zawsze namawiam, zeby zrobili to kurierem. W USA koszt ok $15.
serafina Napisano 8 Maja 2013 Zgłoś Napisano 8 Maja 2013 jeżeli kurierem można więc rozumiem że przyjmą też list polecony? uff
mi0706 Napisano 8 Maja 2013 Zgłoś Napisano 8 Maja 2013 Witam wszystkich, po sprawdzeniu swojego numeru okazalo sie ze zostalem wylosowany. Mam jednak kilka watpliwosci zwiazanych z wypelnianiem koniecznych formularzy. Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mogl udzielic mi porady jak poprawnie zinterpretowac ponizsze pytania. W formularzu DSP 122 w punkcie edukacja ? Mam skonczone liceum bez matury i 2 letnie studium policealne - Jak nalezy zaznaczyc lub co wpisac ? W formularzu DS 230 w punkcie stan cywilny. Jestem rozwiedziony i bylem tylko raz zonaty. Czy nalezy zaznaczyc 1 jako iczbę związków małżeńskich ? Czy musze podawac dane bylej zony tj. Imie , Nazwisko date urodzenia itp. bedac po rozwodzie ? w ponkcie 33 kierunkek ksztalcenia - Co nalezy wpisac np. obok liceum lub szkoly podstawowej ? Rowniez jak ma sie tabelka edukacji z druku 122 do druku 230. Jesli zaznacze degree a nie mam matury czy to ma znaczenie ? Pozatym mam pytanie do kiedy nalezy ostatecznie odeslac wypelnione formularze ? Tzn miesiac lub dwa po 01.05.2013 czy jest okreslona jakas data ? Mam dwa obywatelstwa i czy musze przedkladac zaswiadczenia o niekaralnosci z obu krajow ? Bardzo serdecznie prosze o odpowiedz. Pozdrawiam Tomasz w edukacji wpisujesz High School Diploma, a dalej dyplom jeżeli masz z policealnej. Stan cywilny. Zaznaczasz 1 - liczba związków małżeńskim - no bo raz byłeś żonaty tak? Nie musisz podawać danych byłej żony, bo tam nawet nie ma takie pola. Spouse to żona, a nie eks-żona! pkt. 33 - no to zależy o jaki profilu było twoje liceum Nie ma określonego czasu, możesz i pół roku. Z tym, że niewiadomo, czy będziesz zaproszony na interview. Najlepiej jeśli zrobisz to w ciągu miesiąca. Zaświadczenie o niekaralności musisz dostarczyć z tych krajów w których przebywałeś dłużej niż rok. Więcej informacji znajdziesz na stronie ambasady i tu w wątku DV 2013 jeżeli kurierem można więc rozumiem że przyjmą też list polecony? uff Serafina, nie przejmuj się tą wysyłką. Oni przyjmą wszystko, bylebyś ty wysłała jak się należy! Tylko nie zwykłym listem!!! Po misiącu piszesz, oni odpisują że mają lub nie mają i wtedy wysyłasz jeszcze raz. To nie jest tak, że jak teraz nie dojdzie i się (gdzieś tam) spóźnisz to po ptakach!!! Niech spokój będzie z tobą!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.