uslow Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 tak, ja bylam. nawet na dwoch. Pytam bo moja żona też była na dwóch W&T. Słyszałem wczoraj pewną historię od mojego dentysty (20 lat w stażu, także zagranicą), że jakieś 2 lata temu on i cały jego gabinet techników dentystycznych otrzymali zaproszenie do wzięcia udziału w loterii wizowej, zapytałem więc od kogo...? A gość na to, że przyszło do nich pismo z ambasady USA z Warszawy... Odpowiedziałem mu że może to nie było pismo z ambasady tylko z jakiejś firmy, która składa wnioski... A on mi na to, że na 100% z ambasady bo też się trochę orientuje w sprawach wizowych jeśli chodzi o USA... (i dodał zaraz)... Pan nadal myśli, że oni rzeczywiście losują? Ostatecznie zawsze mogą sobie sprawdzić, który z aplikantów był przekraczał u nich granicę i w jakim charakterze (turysta, czy program wymiany lub staż).
sly6 Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 uslow a jaka to dostali poczta?> nie ma tak ze jak ktos nie byl w USA to ma male szanse itp,jest wiele historii podobnych ze ktos nie byl a zostal wylosowany.. Nie wiem czy wiesz ale kiedys dostawali ludzie koperty i podobnie mysleli ze to moze Ambasada wyslala..
uslow Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Właśnie nie wiem. Dziwne to dla mnie. Wtedy sprawdzić nie mogli, ale dzisiaj tak. Ten dentysta i jego personel są specjalistami w specyficznej dziedzinie, może była to propozycja wizy imigracyjnej. Wiem, że nic nie wiem
sly6 Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Znam wiele historii ale nigdy ze Ambasada na loterie wizowa zaprasza zawsze to byly komunikaty w prasie,w telewizji,na stronach www a czego nie mogli sprawdzic?
uslow Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Dziś ludzie wysyłają zgłoszenie przez internet, jest większa możliwość sprawdzenia wnioskodawców w swoich bazach.
sly6 Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 pewnie ze jest ale jesli tak by bylo to kazda osoba co byla w USA zostala by wylosowana fakt moze nie ma statystyk takich ale sa tacy na tym forum co byli i nie zostali wylosowani znam taki przypadek znajomej,nie byla w USA i zostala wylosowana za 1 razem
Justi_87 Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 nawet na tym foprum byl przypadek osoby, ktora w USA nie byla a jednak zostala wylosowana.
serafina Napisano 16 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2013 Idąc takim tokiem rozumowania to wylosowani w takim razie powinni mieć wyższe wykształcenie, dość nietypowe i poszukiwane na amerykańskim rynku pracy, mieć do ok 40 r.ż. Im niższy CN tym dana osoba jest lepszym kandydatem na potencjalnego obywatela US... Naprawdę myślicie że coś w tym jest? Ja jakoś nie wierzę w to
paradoox Napisano 17 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 nawet na tym foprum byl przypadek osoby, ktora w USA nie byla a jednak zostala wylosowana. Ja nigdy nie byłem w USA. Zaaplikowałem pierwszy raz w loterii (DV2014) i się udało. Od początku miałem przeczucie że się uda i się nie myliłem.
sly6 Napisano 17 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 17 Lipca 2013 serafina tak tez mysle wpisujac ze ma sie wyzsze wyksztalcenie w zgloszeniu nie wiadomo czy ktos ma potrzebne i poszukiwane wyksztalcenie czy tez nie bo narazie nie ma pytan o ta sprawe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.