Paulina_89 Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 Czasem nawet ci, ktorzy pobrali sie z milosci a nie dla kasy maja problem z uzbieraniem wystarczajacej liczby dowodow na to, ze sa razem. Czytalam forum o zniesieniu tego tzw. warunku z dwuletniej zielonej karty i widze, ze niemalze kazdy sie tam martwi, ze ma za malo dowodow mimo, ze ich zwiazek jest prawdziwy a nie fake dla siana.
sly6 Napisano 22 Maja 2013 Zgłoś Napisano 22 Maja 2013 ten temat wiele razy juz byl na forum ,bylo napisane jakie sa plusy oraz minusy takiego czegos
Joyanna Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Czasem nawet ci, ktorzy pobrali sie z milosci a nie dla kasy maja problem z uzbieraniem wystarczajacej liczby dowodow na to, ze sa razem. Czytalam forum o zniesieniu tego tzw. warunku z dwuletniej zielonej karty i widze, ze niemalze kazdy sie tam martwi, ze ma za malo dowodow mimo, ze ich zwiazek jest prawdziwy a nie fake dla siana. ja jestem takim przypadkiem,milosc,dziecko,slub i odmowa dania zielonej karty zanim jeszcze doszlo do interview,porostu cos sie nie spodobalo w papierach i trzeba bylo brac adwokata na nowo otwierac sprawe i karte dali na dwa lata,mimo,ze mieszkamy razem,mamy dziecko to boje sie czy po odnowie za rok znow problemow zadnych nie bedzie. Nie wiem czy wiecie ale Polacy/Polki często żenili się/wychodziły za mąż za obywatela Rosji za pieniądze ... wiecie czy takie akcje są w USA sa takie i inne akcje,ale jak sie dalej potocza to zalezy od panow w USCIS i od szczescia tego,ktory w tej akcji uczestniczy.
ilya_ Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 ja jestem takim przypadkiem,milosc,dziecko,slub i odmowa dania zielonej karty zanim jeszcze doszlo do interview,porostu cos sie nie spodobalo w papierach i trzeba bylo brac adwokata na nowo otwierac sprawe i karte dali na dwa lata,mimo,ze mieszkamy razem,mamy dziecko to boje sie czy po odnowie za rok znow problemow zadnych nie bedzie. Faktycznie w Twoim przypadku cos nie spodobalo... Moj znajomy brał ślub w 2008 na wizie turystycznej z dziewczyna ktora znał 2 miesiace chyba i bylo wszystko ok w dostaniu Gc.
Paulina_89 Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 ja jestem takim przypadkiem,milosc,dziecko,slub i odmowa dania zielonej karty zanim jeszcze doszlo do interview,porostu cos sie nie spodobalo w papierach i trzeba bylo brac adwokata na nowo otwierac sprawe i karte dali na dwa lata,mimo,ze mieszkamy razem,mamy dziecko to boje sie czy po odnowie za rok znow problemow zadnych nie bedzie. to mnie zaskoczylas. myslalam, ze dziecko w zwiazku to juz jest bardzo silny argument
Anubis Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 czy znajdę kobietę z którą ożenię się "za kasę" Nie znam dokładnie aktualnego cennika, ale ok. 20 tys. $ kupi Ci "małżeństwo na zieloną kartę", i też nie ma pewności jak pójdzie z INS. W najgorszym wypadku może skończyć się deportacją z zakazem powrotu dla Ciebie, i więzieniem dla "żony".
Natala25 Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 moze tu ktos z was udzieli mi odpowiedzi.....orientuje sie ktos z was ile trwa załatwianie formalnosci zwizanych z zieloną kartą po zawarciu slubu cywilnego z obywatelem w Chicago..?
kzielu Napisano 30 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 30 Lipca 2013 Różnie - min to jakieś 3 miesiące, maks to rok. Zwykle ~6 miesięcy...
Natala25 Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 ooo no to nie ma zle;) dziekuje za odpowiedz...
sly6 Napisano 31 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 31 Lipca 2013 zalezy kto wypelnia papiery poczytaj dobrze forum i zobaczysz jak moze z tym byc . Bo zamiast czekac pare miesiecy,mozesz i 1 rok .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.