Gość Violonczela Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Witam, Mam takie pytanie, otóż, korzystam w PL z sieci Play, czy jak dotrę do Stanów, włączy mi się roaming?
c4r0 Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 A nie możesz zadzwonić do Playa i zapytać? To zależy czy generalnie masz włączoną usługę roamingu. Jeśli tak, to powinno automatycznie działać w USA. Jeśli nie, to nie będzie działać nigdzie za granicą. Jeśli telefon działa Ci gdziekolwiek poza Polską to powinien działać też w USA. Inna sprawa to pytanie, czy twój aparat telefoniczny jest czterozakresowy i czy będzie współpracować z sieciami w USA na ich częstotliwościach. Ale to nie zależy już od operatora tylko od samego aparatu.
ilya_ Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 wiem, ze na 100 % t mobile polski dziala na calym swiecie, zarowno z polski do usa, z tmobile w usa do usa na jakis amerykanski nr, z usa do polski czy nawet z hong kongu do polski...inne sa tylko ceny polaczen. co do play: https://www.google.p...iw=1280&bih=709
Gość Violonczela Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 A nie możesz zadzwonić do Playa i zapytać? To zależy czy generalnie masz włączoną usługę roamingu. Jeśli tak, to powinno automatycznie działać w USA. Jeśli nie, to nie będzie działać nigdzie za granicą. Jeśli telefon działa Ci gdziekolwiek poza Polską to powinien działać też w USA. Inna sprawa to pytanie, czy twój aparat telefoniczny jest czterozakresowy i czy będzie współpracować z sieciami w USA na ich częstotliwościach. Ale to nie zależy już od operatora tylko od samego aparatu. A ja wolę się zapytać na forum.. Dzięki za informacje, byłam u swojego operatora no i jest tak jak mówisz...pozdrawiam
kzielu Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Jeszcze dodatkowe pytanie jest takie czy w miejscu w ktorym bedziesz bedzie zasieg operatora z ktorym Play ma podpisane umowy roamingowe. Jest mase miejsc w US bez pokrycia albo ze slabym sygnalem...
Laurka Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Ja mając abonament w Playu (który już na szczęście należy do przeszłości) w NY mogłam na roamingu być tylko w sieci AT&T. Takiego np. Sprintu w ogóle mój smartphone nie wykrywał. Także trzeba się zorientować.
KaeR Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Ja mając abonament w Playu (który już na szczęście należy do przeszłości) w NY mogłam na roamingu być tylko w sieci AT&T. Takiego np. Sprintu w ogóle mój smartphone nie wykrywał. Także trzeba się zorientować. Bo wydaje mi się, że sprint (z uwagi na verizon) ma telefony w innym systemie.
jkb Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Dlatego, że tylko T-Mobile i AT&T działają w GSM (karta sim). Reszta to CDMA. Pozdrawiam
Laurka Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Hmmm, no ale ja mogę sobie przestawić w telefonie w ustawieniach sieci z GSM na WCDMA. I niby wtedy mogłabym mieć Sprint? Bo coś mi się nie chce wierzyć.
jkb Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 hmm, a z sieciami CDMA nie jest przypadkiem tak, ze ooperator musi zaakceptowac telefon by ten mogl dzialac w jego sieci? teoretyzuje troche, bo sam zawsze uzywalem telefonow wylacznie na karte sim
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.