jkb Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Dzieki sly. To ja nie chce VWP :-) Nikt Ci nie broni startować po wizę nawet po wejściu do VWP...
jkb Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Tylko niestety, jak jest się w kraju VWP, to wiz już tak łatwo dawać nie chcą A jak jest odmowa wizy, to wtedy i z ESTA może być problem. Więc to taka drobna pułapka
Misuzu Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Sly bo wole zeby mi tu odmowuono wizy niz na granicy juz tam w amertce ;-) no i tak jak jkb mowi...
ilya_ Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 Tylko niestety, jak jest się w kraju VWP, to wiz już tak łatwo dawać nie chcą A jak jest odmowa wizy, to wtedy i z ESTA może być problem. Więc to taka drobna pułapka No wlasnie sie nad tym zastanawialem....Jezeli Polska wchodzi do VWP i ktos idze do konsulatoru na spotkanie w sprawie promesty [pewnie tacy sie znajda] i odstanie odmowe to co potem ? Czy moze miec jakies problemy na granicy ?
jkb Napisano 24 Maja 2013 Zgłoś Napisano 24 Maja 2013 No wlasnie sie nad tym zastanawialem....Jezeli Polska wchodzi do VWP i ktos idze do konsulatoru na spotkanie w sprawie promesty [pewnie tacy sie znajda] i odstanie odmowe to co potem ? Czy moze miec jakies problemy na granicy ? Jak najbardziej. ESTA może być (i najpewniej będzie) odrzucona. Z tego, co się orientuję (vide visajourney), po odmowie trzeba trochę odczekać by po ESTA znowu sięgać. Pozdrawiam
Anubis Napisano 27 Maja 2013 Zgłoś Napisano 27 Maja 2013 http://www.washingtonpost.com/business/utah-senator-hatch-delivers-big-win-for-high-tech-industry-in-immigration-bill/2013/05/26/788b6c18-c5ff-11e2-9cd9-3b9a22a4000a_story.html
jkb Napisano 27 Maja 2013 Zgłoś Napisano 27 Maja 2013 Anubis: podpiąłem Twój post pod ten wątek, gdzie dyskutujemy o nowej reformie imigracyjnej.
Anubis Napisano 27 Maja 2013 Zgłoś Napisano 27 Maja 2013 jak bylo po 1986? i jak jest teraz. Masz rację. Ameryka nie zawaliła się w skutku amnestii Reagana, nie zawali się i teraz.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.