krotsch Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 Musisz zatrudnic ludzi i do tego zainwestowac w regionie gdzie jest duze bezrobocie.na stronie INS masz to wyjasnione co i jak. co do F-1 to nalezy znalesc taka szkole co wystawia I-20 . dokładnie .z tymi inwestycjami , może kiedyś przejdzie to z kupnem nieruchomości . Tak jak już wspomniałem nas intersuje TYLKO Floryda , poza NY ta reszta to jest tak samo albo gorzej niż Deutchland . Dzięki za I-20 sprawdzę , co to jest ? A skad wiesz, ze syn dostanie F-1? Aplikujac na te wize, spytaja sie gdzie syn bedzie mieszkal i co powie? Z rodzicami? Logiczne nastepne pytanie bedzie - co tam robia rodzice. A wy macie tylko turystyczne wizy. I juz po F-1 dla dziecka. Pewnie ,że nie wiem , ale powiem jak jest .... Płacę za wszytko , jesteśmy wypłacalni , mamy firmę . Chcemy tylko sobie trochę pomieszkać za nasze pieniądze ( możemy to udokumentować ) . Byliśmy w ostatnich 3 latach 5X na florydzie . Jak nie da to nie , będziemy sobie jeżdzić na wczasy . Mamy kuzynkę w NY jest architektem możemy ją podać do zamieszkania . pochodzi 1. semestr w NY i 2. na florydzie ... Ale to są kombinacje , a ja tego nie lubię . "Odległość między Miami a Boca to jakieś 45 mil... wydaje Ci się, że w Boca jest chłodniej? Domy na wynajem w cenie, która Cię interesuje, znajdziesz np. tutaj: http://www.trulia.co...e/price;d_sort/" Odległość jest niewielka , ale rożnica w temperaturze jest odczuwalna ( przeważnie ) . Dziękuje za strone , dom to najmniejszy problem , my wynajmujemu na: www.forrent.com Trochę poznaliśmy te okolice od Key West do Orlando , od strony Tampa jeszcze nie byliśmy .
sly6 Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 bez I-20 nie bedzie wizy F-1,studenckiej a nie ktore tylko szkoly moga takie cos wystawiac wiec musisz sie spytac o ta sprawe.
KaeR Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 bez I-20 nie bedzie wizy F-1,studenckiej a nie ktore tylko szkoly moga takie cos wystawiac wiec musisz sie spytac o ta sprawe. Mam takie wrażenie, że szkoły publiczne podlegają pod public school district i to oni są "ciałem" decydującym a nie szkoła. Czytałem, że niektóre dystrykty wymagają, żeby szkoła przyjmująca była typu boarding własnie z uwagi na możliwość zakwaterowania ucznia.
krotsch Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 Tej ... jak już nas nikt nie chce to zostaje nam : http://www.pjpii.org/ Pope John Paul II High School in Boca Raton .
katlia Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 A czy ta szkola wystawi wam I-20? Nie wszystkie to robia.
krotsch Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 nie wiem , ale to jest prywatna szkoła , to może nie ma takich ceregieli jak public school .
KaeR Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 Jest I-20 application form na ich stronie (Please supply and submit the following information and documentation toPope John Paul II High School, so that an I-20 can be generated through SEVIS). Trzeba podać "przyszły adres w USA".
katlia Napisano 6 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 W takiej sytuacji, zadzwonilabym do szkoly, zapytalabym czy maja miejsce dla syna na taki-a-taki rok akademicki. Jezeli by to potwierdzili, to bym przyleciala, wynajela mieszkanie zeby miec adres; potem aplikacja do szkoly, I-20, staranie sie o F-1*, i trzymanie kciukow ze przynajmniej jeden rodzic moze bezproblemowo zostac w USA na dluzej niz 90 dni.... LOL. Troche tu ryzyka widze, ale jezeli chcecie probowac, i nie szkoda wam ryzykowac troche kasy, to dlaczego nie? *Nadal nie bardzo widze zeby syn dostal F-1 (na rok) jezeli jego rodzice beda na wizie turystycznej (na 3 miesiace), ale moze sie myle....
krotsch Napisano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2013 zaczniemy powoli dzwonić po tych szkołach ........ poinformuje Was jak coś się dowiem . A teraz ludzie znający okolice które wymieniliśmy może nam podpowiedzą gdzie najlepiej szukać domu , Condo ........ Hrabstwo : Palm Beach .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.