KaeR Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 Jakie namiary w dobie internetu? Otwierasz ogłoszenia i sobie szukasz.
sly6 Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 jest wiele teraz stron i nawet rzadowych w ktorych sa informacje gdzie ,jak szukac pracy-mieszkania,wystarczy z tym sie zapoznac i taka strone w j.polskim mamy na tym forum
mi0706 Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 moi znajomi wylosowali zieloną karte kilka lat temu i w ambasadzie zazyczyli sobie potwierdzenia, ze mają załątwioną pracę i zamieszkanie...nie wiem jak jest teraz nie ma czegoś takiego jak potwierdzanie zatrudnienia przez ambasadę. To nie jest pośredniak. Natomiast jest potwierdzanie, kilku spraw, ale w drugą stronę. To ambasada, zażycza sobie żebyś TY, Janku Kowalski spełnił kilka ważnych warunków!
Joanna30 Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 nie ma czegoś takiego jak potwierdzanie zatrudnienia przez ambasadę. To nie jest pośredniak. Natomiast jest potwierdzanie, kilku spraw, ale w drugą stronę. To ambasada, zażycza sobie żebyś TY, Janku Kowalski spełnił kilka ważnych warunków! Rybce chodziło chyba o to, że ambasada zażyczyła sobie potwierdzenia, że wylosowany od razu po przyjeździe nie będzie obciążeniem dla Ameryki
mi0706 Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 no tak, ale to i tak jakaś bzdura, przecież w wymaganiach loterii nie ma nic o obowiązku posiadania zatrudnienia i mieszkania, przecież to jest niemożliwe żeby załatwić na odległość
Joanna30 Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 Dlaczego niemożliwe? Były przypadki na forum, kiedy ktoś jeszcze przed wyjazdem miał załatwioną pracę... Czy może pamięć mnie zawodzi?
kzielu Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 no tak, ale to i tak jakaś bzdura, przecież w wymaganiach loterii nie ma nic o obowiązku posiadania zatrudnienia i mieszkania, przecież to jest niemożliwe żeby załatwić na odległość Żadna bzdura - kiedyś w Polsce affidavit of support dla DV był egzekwowany znacznie ostrzej - i w wielu krajach wciąż jest.
rybka Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 żadna bzdura......to było 9 lat temu i musieli donieść do ambasady potwierdzenie,że mają prace i nie będą na utrzymaniu amrykańskiego podatnika teraz może to się zmieniło...a na odległość to można wiele załatwić nawet bez neta
cardigan Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 Poza tym część ludzi ubiegających się o zieloną kartę już kiedyś była w US, ma tam znajomych/rodzinę i wtedy również załatwienie sobie pracy przed wyjazdem nie jest takie trudne .
mi0706 Napisano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2013 Żadna bzdura - kiedyś w Polsce affidavit of support dla DV był egzekwowany znacznie ostrzej - i w wielu krajach wciąż jest. Tak, ale to przecież affidavit of support nie jest praca lub mieszkanie!!! żadna bzdura......to było 9 lat temu i musieli donieść do ambasady potwierdzenie,że mają prace i nie będą na utrzymaniu amrykańskiego podatnika teraz może to się zmieniło...a na odległość to można wiele załatwić nawet bez neta no to już widzę co to za praca i meszkanie załatwione na odległość. to jak samochód kupowany bez odglądania i bez jazdy próbnej!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.