sly6 Napisano 5 Września 2013 Zgłoś Napisano 5 Września 2013 rozmowe masz tylko Ty jenu co innego legalizacja pobytu w USA i tam slub
jenu Napisano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 5 Września 2013 Dziękuję i pozdrawiamy z Nowego Jorku
zmm Napisano 20 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 Hej Mam pytanie do twojego postu: Dzięki wszystkim, zdecydowaliśmy wziąć ślub w listopadzie w Nowym Jorku i wystąpić o wizę CR1 ( ze względu na moją pracę w Polsce ) w między czasie i tak możemy się odwiedzać, więc nie powinno być problemu. Przyznanie wizy to ok 6miesięcy więc całą przeprowadzkę da się wtedy na spokojnie załatwić Byłeś na B1 jak brałeś ślub w US ? Potem wróciłeś do PL ? I co było to visa fraud ?
Jackie Napisano 20 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 Hej Mam pytanie do twojego postu: Byłeś na B1 jak brałeś ślub w US ? Potem wróciłeś do PL ? I co było to visa fraud ? Ślub na B1 nie jest visa fraud.
kzielu Napisano 20 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2014 Hej Mam pytanie do twojego postu: Byłeś na B1 jak brałeś ślub w US ? Potem wróciłeś do PL ? I co było to visa fraud ? Slub na B1 ani B2 nie jest zadnym visa fraud jak Jackie wyzej napisala, emigracja na wizie nieimigracyjnej jest fraudem.
zmm Napisano 24 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2014 no tak, ale czy mogę w podaniu wizowym napisać (powiedzieć konsulowi), że celem wyjazdu do US jest ślub i powrót do PL ? Chyba raczej nie... Slub na B1 ani B2 nie jest zadnym visa fraud jak Jackie wyzej napisala, emigracja na wizie nieimigracyjnej jest fraudem.
sly6 Napisano 24 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2014 mozesz tak powiedziec a jak to bedzie to zobaczysz nie jest takie cos zakazane
grape Napisano 24 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 24 Lutego 2014 no tak, ale czy mogę w podaniu wizowym napisać (powiedzieć konsulowi), że celem wyjazdu do US jest ślub i powrót do PL ? Chyba raczej nie... Poczytaj na visajourney co ludzie piszą na temat. Zdecydowanie polecają ogólne (ale prawdziwe) odpowiedzi - czyli typu odwiedziny znajomych, wakacje, itp. To czy bierzesz ślub, czy zrobisz sobie wycieczkę do Universal Studio wg tych wypowiedzi nie jest istotne.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.