Skocz do zawartości

Ślub Z Obywatelem Stanów A Green Card A Pozostanie W Polsce.

jenu

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 5 miesięcy później...
Napisano

Hej

Mam pytanie do twojego postu:

Dzięki wszystkim, zdecydowaliśmy wziąć ślub w listopadzie w Nowym Jorku i wystąpić o wizę CR1 ( ze względu na moją pracę w Polsce ) w między czasie i tak możemy się odwiedzać, więc nie powinno być problemu. Przyznanie wizy to ok 6miesięcy więc całą przeprowadzkę da się wtedy na spokojnie załatwić :)

Byłeś na B1 jak brałeś ślub w US ? Potem wróciłeś do PL ? I co było to visa fraud ?

Napisano

Hej

Byłeś na B1 jak brałeś ślub w US ? Potem wróciłeś do PL ? I co było to visa fraud ?

Ślub na B1 nie jest visa fraud.

Napisano

Hej

Slub na B1 ani B2 nie jest zadnym visa fraud jak Jackie wyzej napisala, emigracja na wizie nieimigracyjnej jest fraudem.

Napisano

no tak,

ale czy mogę w podaniu wizowym napisać (powiedzieć konsulowi), że celem wyjazdu do US jest ślub i powrót do PL ?

Chyba raczej nie...

Slub na B1 ani B2 nie jest zadnym visa fraud jak Jackie wyzej napisala, emigracja na wizie nieimigracyjnej jest fraudem.

Napisano

no tak,

ale czy mogę w podaniu wizowym napisać (powiedzieć konsulowi), że celem wyjazdu do US jest ślub i powrót do PL ?

Chyba raczej nie...

Poczytaj na visajourney co ludzie piszą na temat. Zdecydowanie polecają ogólne (ale prawdziwe) odpowiedzi - czyli typu odwiedziny znajomych, wakacje, itp. To czy bierzesz ślub, czy zrobisz sobie wycieczkę do Universal Studio wg tych wypowiedzi nie jest istotne. ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...