Skocz do zawartości

Wiza Do Usa

sarabidas19899

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Luska a Ty chociaz zapoznalas sie z linkiem co Ci podalem bo widze ze nie bardzo

Nic On do Ambasady nie wysyla lecz do urzadu imigracji w USA a ma dobrego adwokata do tego?

podaje linka jeszcze raz

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=74da83453d4a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD&vgnextchannel=74da83453d4a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD

Luska zadalem tez Ci pytanie o odmowe w sprawie GC,bo to jest tak samo wazne .

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

no dobra ale mniej wiecej jak to sie odbywa pracodawca w USA sie wystaral na przyklad i co on to ma do ambasady wyslac czy co bo nie bardzo rozumie a ja jak sie mam o tym dowiedziec ze mam isc na jakas rozmowe i czy taki wyjazd jest na jakich zasadach np. wiza na pobyt staly czy jakas wiza do tego jest potrzebna pytam bo nigdy sie takim wyjazdem nie interesowalam ?

Sprobuj spedzic z 5 minut na poczytaniu zasad. EB-3 jest imigracyjna, dostaje sie zielona karte. Pracodawca musi wystapic o labor certificate i wyslac petycje na kandaydata do USCIS. Kandydat oczywiscie musi spelniac odpowiednie warunki, wizy sa dla "skilled" pracownikow. Jezeli nie bardzo rozumiesz to masz zerowe szanse na taka wize...

Napisano

Luska a Ty chociaz zapoznalas sie z linkiem co Ci podalem bo widze ze nie bardzo

Nic On do Ambasady nie wysyla lecz do urzadu imigracji w USA a ma dobrego adwokata do tego?

podaje linka jeszcze raz

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=74da83453d4a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD&vgnextchannel=74da83453d4a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD

Luska zadalem tez Ci pytanie o odmowe w sprawie GC,bo to jest tak samo wazne .

braki w edukacji matura itp.link od ciebie przeczytalam oczywiscie :)

Napisano

"czytałam już kiedyś, dla mnie to jest cyrk i tragikomedia, że normalnych ludzi niekiedy traktują jak śmieci i niestety nie przyjdzie im (urzędasom) do głowy, że nie każdy po nocach marzy o nielegalnej pracy w usa"

Gdybys zyla w kraju gdzie jest 12 milionow ludzi pracujacych i zyjacych nielegalnie to mozliwie mialabys inna opinie..... A w ogole, problem nie jest w urzedach -- "urzedasom" glownie przychodzi do glowy PRAWO... problem jest z kongresem.... ale to juz inna bajka.

Napisano

Luska jesli mozesz to opisz swoja wizyte w sprawie loterii :)

na forum jest link do tego ze urzednik ma pare sek aby kogos ocecnic i czasami moze popelnic blad ale jak jest w zyciu codziennym/>tak samo pare sek i mamy tzw wyrok na dane osoby ;)

Napisano

Gdybys zyla w kraju

W sobotę zaczynam ;) Nie sądzę, że zmienię zdanie. I Ty pewnie miałabyś inne, gdyby Tobie (jak zakładam) osobie, która nigdy nie robiła nic nielegalnego takie coś się przydarzyło. Jedna decyzja URZĘDASA, który się pomyli może komuś złamać życie. A Ty nic nie możesz zrobić, ani wytłumaczyć, ani odwołać. A oni mogą sobie zrobić co chcą i to bez dowodów Twojej winy. To jest państwo prawa?

Napisano

Tak. To jest panstwo prawa, prawa ktorego Polska nie spelnila jezeli chodzi o dobre przygotowanie jej obywateli na to, co wymaga USA zeby dostac wizy turystyczne. Czesi wspolpracowali z ambasada amerykanska, zorganizowali cala kampanie informatyczna, i odset odmow wiz amerykanskich spadl tak znacznie, ze Czesi sa teraz wlaczeni w ruch bezwizowy. Wiec jezeli chcesz sie zloscic, to zlosc sie na polskich "urzedasow" ktorym nie chcialo sie zainwestowac w podobny program z ktorego skorzystali Czesi. Nie wiem dlaczego Polacy uwazaja, ze im sie naleza specjalne jakies przywileje ktorych inne kraje nie maja.

Notabene, amerykanie tez sie zmagaja z wizami ktore sa potrzebne na wjazd do wielu krajow. To nie jest sytuacja unikalna dla Polakow.

Napisano

spicyvanilla roznica pomiedzy urzednikiem a czlowiekiem spotkanym na ulicy jest taka ze od urzednika decyzji mozesz sie odwolac,nalezy cos szukac :)

a przy osobach spotkanych nic nie zrobisz :) wiedza swoje,maja swoje zdanie obojetnie co bys nie zrobila,nie wykonala i jak nie byla mila-uprzejma i uczynna :)

Napisano

Mam pytanie mój stary paszport stracił ważność i chcę wyrobić nowy.Problem w tym że w starym paszporcie mam ważną wize amerykańska do 2019, słyszałam że w takich przypadkach jest możliwa podróż na dwóch paszportach starym i nowym.Proszę o odpowiedź jak to jest teraz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...