sly6 Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 Luska a Ty chociaz zapoznalas sie z linkiem co Ci podalem bo widze ze nie bardzo Nic On do Ambasady nie wysyla lecz do urzadu imigracji w USA a ma dobrego adwokata do tego? podaje linka jeszcze raz http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=74da83453d4a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD&vgnextchannel=74da83453d4a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD Luska zadalem tez Ci pytanie o odmowe w sprawie GC,bo to jest tak samo wazne .
kzielu Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 no dobra ale mniej wiecej jak to sie odbywa pracodawca w USA sie wystaral na przyklad i co on to ma do ambasady wyslac czy co bo nie bardzo rozumie a ja jak sie mam o tym dowiedziec ze mam isc na jakas rozmowe i czy taki wyjazd jest na jakich zasadach np. wiza na pobyt staly czy jakas wiza do tego jest potrzebna pytam bo nigdy sie takim wyjazdem nie interesowalam ? Sprobuj spedzic z 5 minut na poczytaniu zasad. EB-3 jest imigracyjna, dostaje sie zielona karte. Pracodawca musi wystapic o labor certificate i wyslac petycje na kandaydata do USCIS. Kandydat oczywiscie musi spelniac odpowiednie warunki, wizy sa dla "skilled" pracownikow. Jezeli nie bardzo rozumiesz to masz zerowe szanse na taka wize...
luśka Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 Luska a Ty chociaz zapoznalas sie z linkiem co Ci podalem bo widze ze nie bardzo Nic On do Ambasady nie wysyla lecz do urzadu imigracji w USA a ma dobrego adwokata do tego? podaje linka jeszcze raz http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.eb1d4c2a3e5b9ac89243c6a7543f6d1a/?vgnextoid=74da83453d4a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD&vgnextchannel=74da83453d4a3210VgnVCM100000b92ca60aRCRD Luska zadalem tez Ci pytanie o odmowe w sprawie GC,bo to jest tak samo wazne . braki w edukacji matura itp.link od ciebie przeczytalam oczywiscie
katlia Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 "czytałam już kiedyś, dla mnie to jest cyrk i tragikomedia, że normalnych ludzi niekiedy traktują jak śmieci i niestety nie przyjdzie im (urzędasom) do głowy, że nie każdy po nocach marzy o nielegalnej pracy w usa" Gdybys zyla w kraju gdzie jest 12 milionow ludzi pracujacych i zyjacych nielegalnie to mozliwie mialabys inna opinie..... A w ogole, problem nie jest w urzedach -- "urzedasom" glownie przychodzi do glowy PRAWO... problem jest z kongresem.... ale to juz inna bajka.
sly6 Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 Luska jesli mozesz to opisz swoja wizyte w sprawie loterii na forum jest link do tego ze urzednik ma pare sek aby kogos ocecnic i czasami moze popelnic blad ale jak jest w zyciu codziennym/>tak samo pare sek i mamy tzw wyrok na dane osoby
spicyvanilla Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 Gdybys zyla w kraju W sobotę zaczynam Nie sądzę, że zmienię zdanie. I Ty pewnie miałabyś inne, gdyby Tobie (jak zakładam) osobie, która nigdy nie robiła nic nielegalnego takie coś się przydarzyło. Jedna decyzja URZĘDASA, który się pomyli może komuś złamać życie. A Ty nic nie możesz zrobić, ani wytłumaczyć, ani odwołać. A oni mogą sobie zrobić co chcą i to bez dowodów Twojej winy. To jest państwo prawa?
katlia Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 Tak. To jest panstwo prawa, prawa ktorego Polska nie spelnila jezeli chodzi o dobre przygotowanie jej obywateli na to, co wymaga USA zeby dostac wizy turystyczne. Czesi wspolpracowali z ambasada amerykanska, zorganizowali cala kampanie informatyczna, i odset odmow wiz amerykanskich spadl tak znacznie, ze Czesi sa teraz wlaczeni w ruch bezwizowy. Wiec jezeli chcesz sie zloscic, to zlosc sie na polskich "urzedasow" ktorym nie chcialo sie zainwestowac w podobny program z ktorego skorzystali Czesi. Nie wiem dlaczego Polacy uwazaja, ze im sie naleza specjalne jakies przywileje ktorych inne kraje nie maja. Notabene, amerykanie tez sie zmagaja z wizami ktore sa potrzebne na wjazd do wielu krajow. To nie jest sytuacja unikalna dla Polakow.
sly6 Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 spicyvanilla roznica pomiedzy urzednikiem a czlowiekiem spotkanym na ulicy jest taka ze od urzednika decyzji mozesz sie odwolac,nalezy cos szukac a przy osobach spotkanych nic nie zrobisz wiedza swoje,maja swoje zdanie obojetnie co bys nie zrobila,nie wykonala i jak nie byla mila-uprzejma i uczynna
polska201 Napisano 25 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2013 najwazniejsze jest pierwsze wrazenie. jesli nie bedziesz cwaniakowal i pokazywal co to ty nie jestes i gdzie ty to nie byles to dostaniesz wize
Jagoda432 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 Mam pytanie mój stary paszport stracił ważność i chcę wyrobić nowy.Problem w tym że w starym paszporcie mam ważną wize amerykańska do 2019, słyszałam że w takich przypadkach jest możliwa podróż na dwóch paszportach starym i nowym.Proszę o odpowiedź jak to jest teraz?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.