EopPiotrek Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 Witam!Jestem obecnie w liceum, klasie maturalnej. Marzy mi się emigracja do USA, dlatego chciałbym jak najwcześniej wziąć udział w loterii wizowej. Z drugiej strony, chciałbym skończyć tutaj studia. Jak widać jedno wyklucza drugie. Wątpię, że w razie otrzymania zielonej karty na np. drugim roku studiów, rzucę studia i wyjadę. Ale jeśli? Jak to jest ze znalezieniem pracy bez konkretnego wykształcenia? Dodam, że interesuje mnie w szczególności Atlanta.A tak z innej beczki. Po jakich kierunkach w Polsce można starać się o pracę w USA? Interesuje mnie biotechnologia, mikrobiologia, pielęgniarstwo i meteorologia.
Joanna30 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 1. Kiedy wygrasz, to będziesz się martwił. A zakładając, że wygrasz w DV-2015, to najwcześniej będziesz mógł wyjechać w lutym 2016 roku. Jest też coś takiego, jak biały paszport. Ale na razie w ogóle sobie głowy tym nie zawracaj. 2. Po każdych, jeśli tylko jesteś obrotny i będziesz umiał się wykazać. No i jeśli zdobędziesz certyfikaty, które mogą się okazać niezbędne do wykonywania pracy, o jakiej marzysz.
EopPiotrek Napisano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 A czy pod 12 lat edukacji można podciągnąć przedszkole, czy tyczy się to tylko podstawówki, gimnazjum i liceum (łącznie 12 lat)?
kzielu Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 Sprobuj jeszcze zlobek podciagnac... Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac...
EopPiotrek Napisano 26 Lipca 2013 Autor Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 No patrz jaki pech.... nie chodziłem do żłobka
Justi_87 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 Sprobuj jeszcze zlobek podciagnac... Sorry, ale nie moglem sie powstrzymac... Ale sie usmialam
sly6 Napisano 26 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2013 Joanna ale On nie wygra w dv 2015 bo narazie jest w klasie maturalnej a wiec moze dv 2016
Paulina_89 Napisano 27 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2013 Widze, ze sporo osob traktuje udzial w loterii jako pewniak wygranej Z tego co sie orientuje masz 2% szans? Niektorzy ludzie biorą udział kilkanascie lat i ciągle mają "pudło", wiec zamartwianie sie teraz czy zdazysz skonczyc studia czy nie w tym momencie to strata czasu. Poczytaj sobie o innych sposobach dostania sie do USA chocby tymczasowo np. program Work & Travel itp.
ilya_ Napisano 27 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2013 hmm, szkoda ze ludzie nie podchodza do Lotto jak do tej loterii. A tak z innej beczki. Po jakich kierunkach w Polsce można starać się o pracę w USA? Interesuje mnie biotechnologia, mikrobiologia, pielęgniarstwo i meteorologia. musialbys byc naprawde swietny w tym - chodzi o bio i mikro....
Joanna30 Napisano 27 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 27 Lipca 2013 Joanna ale On nie wygra w dv 2015 bo narazie jest w klasie maturalnej a wiec moze dv 2016 Kompletnie zapomniałam, że aplikować będzie mógł dopiero po 12 lat nauki, czyli za rok... Zakładając, że loteria nadal będzie i Polska będzie w niej uczestniczyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.