spicyvanilla Napisano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 podłączę się pod temat - co konkretnie trzeba załączyć do I-864 (sponsor i joint sponsor, AoS dla K1)? czytam o tym, ale wydaje mi się, że wszędzie pisze coś innego... np. tax returns z ostatnich 3 lat (obaj sponsorzy?) - http://www.irs.gov/Individuals/Order-a-Transcript która opcja jest właściwa: Tax Return Transcript czy Tax Account Transcript? co oprócz tego? W2 z 3 lat też? (obaj sponsorzy?)
kzielu Napisano 17 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2013 Tax return transcript to wlasciwa opcja. Jeżeli masz transkrypty to nie potrzebujesz W2, potrzebujesz za to pay śruby z ostatnich 6 miesięcy i zaświadczenie o zatrudnieniu.
Laurka Napisano 19 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2013 Strona 13 Check List powinna roziwac watpliwosci http://www.uscis.gov/files/form/i-864instr.pdf
karina Napisano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2013 Tax return transcript to wlasciwa opcja. Jeżeli masz transkrypty to nie potrzebujesz W2, potrzebujesz za to pay śruby z ostatnich 6 miesięcy i zaświadczenie o zatrudnieniu. Dokladnie tak. Z tym, ze kopie czekow sa rownoznaczne listowi o zatrudnieniu. W2 dolacza sie jesli nie ma transcritps badz, jak ja to robie, jesli moga byc uzasadnione watpliwosci do do transkryptow (np. jesli ktos mial na rozliczeniu ex-zone itp.). Dlatego ja, nauczona przeroznymi RFE, wole wyslac wiecej dokumentow niz pozniej uzasadniac, ze urzednik sie mylil, a dana osoba czeka i czeka ... List o zatrudnieniu - ostatnimi czasy - urzednicy zycza sobie nagminnie.. I mam osoby, ktore wysylaja kopie czekow nawet z 1 roku, a i tak dostaja RFE i zycza sobie employment verification letter.
jkb Napisano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2013 My do AOS wyslalismy transcipts z ostatnich 3 lat, 3 ostatnie W2, 3 ostatnie paystuby i letter of employment - wystarczylo.
spicyvanilla Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 Która opcja w tax return transcript to income, który podaje się w I-864? Wydaje mi się, że "adjusted gross income" ? Niestety ta liczba rózni się od tego, co pracodawca podał w letter of employment o jakies 15k, dlaczego?
spicyvanilla Napisano 18 Września 2013 Zgłoś Napisano 18 Września 2013 Która opcja w tax return transcript to income, który podaje się w I-864? Wydaje mi się, że "adjusted gross income" ? Niestety ta liczba rózni się od tego, co pracodawca podał w letter of employment o jakies 15k, dlaczego? Pytanie nieaktualne, już to wyjaśniłam.
karina Napisano 20 Września 2013 Zgłoś Napisano 20 Września 2013 current income to obecny dochod (to co podaje pracodawca w liscie) income z lat poprzednich to jest to co jest na tax return - tutaj kierujesz sie wymogami dot. formy I-864. W zaleznosci od formy, na jakiej skladalo sie podatek, wpisujesz to, co podane jest w instrukcji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.