madziabar Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Tak tez bywa;) Chodzi mi o to, ze znam osoby, ktore tu przyjezdzaja wyobrazajac sobie, ze Ameryka to raj na ziemi, a potem zupelnie sie tu nie odnajduja i wracaja spowrotem, "marnujac" w ten sposob Zielone Karty, ktore moglyby wykorzystac osoby mieszkajace w USA i nastawione na pobyt tutaj przynajmniej przez najblizsze lata. Takie jest moje zdanie, kazdy ma prawo sadzic cos innego:) Nie mowie, ze Ameryka jest zla, bo by mnie tu nie bylo, tylko ze na pewno nie jest dla kazdego;)
Dragony Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 O tak Wreczmy wszystkim nielegalnym nagrody w postaci GC W koncu oni udowodnili ze dają rade... nawet jesli łamią prawo (Dla tych mniej bystrych polecam znalezienie w słowniku słówka "sarkazm" ) Ja dla odmiany wylapalabym wszystkich nielegalnych, ktorzy psują opinie uczciwym ludziom ze swoich krajów i odesłała ich skad przybyli - znalazłoby sie wtedy miejsce dla ludzi, ktorzy nie posuwają sie do łamania prawa, a chętnie by legalnie wyemigrowali.
KaeR Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Najbardziej bezsensowne propozycja jaka widziałem odnośnie DV... Cóż każdy optuje za tym co najbliższe jego sytuacji. Wykonanie może głupie, ale już w ustawie był pomysł przyznawania GC zamiast wiz pracowniczych dla absolwentów amerykańskich uczelni w dziedzinie STEM. Losowanie wśród wszystkich przebywających w USA, włącznie z nielegalnymi to mrzonka. Wśród ludzi z wizami pracowniczymi czy innymi długoterminowymi? Czemu nie? I tak jest mądrzejsze niż losowanie przypadkowych ludzi z całego świata.
leszekny Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 A ja myśle, że Twój pomysł jest zły. Napewno wiele osób wylosowanych w loterii już było w stanach, lub tam kogoś maja i wiedzą jaka jest sytuacja. Takich przypadków jak przedstawiłas jest napewno niewiele. Nikt o zdrowych myślach nie ryzykuje wyprzedażą wszystkiego i udaniem sie w nieznane.
madziabar Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 O tak Wreczmy wszystkim nielegalnym nagrody w postaci GC W koncu oni udowodnili ze dają rade... nawet jesli łamią prawo (Dla tych mniej bystrych polecam znalezienie w słowniku słówka "sarkazm" ) Napisalam przeciez, ze mam na mysli osoby przebywajace tu legalnie na innych wizych A ja myśle, że Twój pomysł jest zły. Napewno wiele osób wylosowanych w loterii już było w stanach, lub tam kogoś maja i wiedzą jaka jest sytuacja. Takich przypadków jak przedstawiłas jest napewno niewiele. Nikt o zdrowych myślach nie ryzykuje wyprzedażą wszystkiego i udaniem sie w nieznane. Ja znam takie osoby:) Ogladales program emitowany na dwojce pt. "Zielona Karta"? Miejmy nadzieje, ze takich przypadkow bedzie coraz mniej!
Dragony Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 @madziabar - dosc stary dokument - sprzed 10 lat. Wiele sie od tego czasu zmieniło.
madziabar Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Cóż każdy optuje za tym co najbliższe jego sytuacji. Wykonanie może głupie, ale już w ustawie był pomysł przyznawania GC zamiast wiz pracowniczych dla absolwentów amerykańskich uczelni w dziedzinie STEM. Losowanie wśród wszystkich przebywających w USA, włącznie z nielegalnymi, to mrzonka. Wśród ludzi z wizami pracowniczymi czy innymi długoterminowymi? Czemu nie? I tak jest mądrzejsze niż losowanie przypadkowych ludzi z całego świata. W takim razie, moze zle sie wyslowilam. Chodzilo mi o osoby przebywajace w USA legalnie, wlasnie na wizach researchers albo H1B. Zgadzam sie w 100%, ze losowaniu sposrod takich osob ma o wiele wiecej sensu niz calkowicie przypadkowa loteria:)
leszekny Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 A co z tymi, którzy byli na takich wizach ale sie im skończyły? Tez tam przesiedziałem 5 lat na studenckiej.
KaeR Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 Chodzilo mi o osoby przebywajace w USA legalnie, wlasnie na wizach researchers albo H1B. Na szczęście ci ludzie mają inne ścieżki do GC.
madziabar Napisano 3 Listopada 2013 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2013 @madziabar - dosc stary dokument - sprzed 10 lat. Wiele sie od tego czasu zmieniło. W te wakacje mialam okazje podpatrzec kolejke w ambasadzie, ktora ustawila sie po Zielone Karty i mam wrazenie, ze chyba nie tak wiele sie zmienilo haha No ale moze to byl jakis pechowy dzien;) Na szczęście ci ludzie mają inne ścieżki do GC. Owszem maja, ale bardzo bardzo czasochlonne;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.