paradoox Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 A potem byśmy przeczytali w gazetach, że jakiś urzędnik imigracyjny ze śmiechu zszedł. :-) Ja napisałem Mozovia i jakoś nie zeszli ze śmiechu, także spokojnie
patrykgiel Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Wydaje mi się że odpowiednią formą będzie Wielkopolska. A co do punktu 8a. "In Care Of" mogę wpisać swoje imię i nazwisko ?? czy pozostawić puste pole.
KaeR Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 A jak wysyłasz list to do usa to piszesz Wirdżinia czy Virginia? Możesz napisać Wirginia w ostateczności. A co wpiszesz jak polska nazwa jest nieprzetluamaczalna? Oczywiście można wpisać województwo po polsku, bo poczta działa po kodach, a jak ktoś chce być bardziej amerykański niż Amerykanin to może wpisać np. Green Mountain albo underkarpatia. Jakiś pomysł na warminsko–mazurskie?
paradoox Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 A jak wysyłasz list to do usa to piszesz Wirdżinia czy Virginia? Virginia A co wpiszesz jak polska nazwa jest nieprzetluamaczalna? Polską nazwę Jakiś pomysł na warminsko–mazurskie? Warmian-Masurian
kzielu Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 BTW - to greater jest nie tylko bez sensu ze wzgledu na tłumaczenie - tylko dlatego ze się często je używa w podobnym brzmieniu ale w całkowicie innym znaczeniu. Stad jak podejrzewam KaeR pisze ze by poumierali ze śmiechu...
patrykgiel Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Dokładnie Greater znaczy dokładnie większy, a poza tym w wielu smartfonach jest brane jako Greater Poland (Większa Polska), co według mnie jest kompletną pomyłką, a co z tym punktem 8a ??
KaeR Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 ok paradox, ja wpiszę mazowieckie. Dla nich tak samo obca jest Mazovia jak mazowieckie.
sly6 Napisano 29 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Mam kilka watpliwosci zwiazanych z wypelnieniem formularza rejestracyjnego. Prosilbym o mala pomoc. #1. Name – last/family name, first name, middle name - forma "Kowalski, Jan" jest poprawna? #2. Birth date - "25 October 1990" #13. Current marital status - wpisac "unmarried" czy "single"? #14 - Number of children - w przypadku nieposiadania dzieci wpisac "0" czy zostawic rubryke niewypelniona? jak masz po middle name to je tak samo dajesz.np Kowaliski Jan Jerzy date masz dobrze podana unmarried to podajesz a raczej zaznaczasz numer dzieci to wpisujesz 0 jak nie masz dzieci sam zobaczysz ze pare rubryk nalezy zaznaczyc a nie wpisywac co do adresu to nie zle tak poczytac w niedziele takie cos patrykgiel nie jest tutaj nowym uzytkownikiem i chyba czytales o tym in care of mozesz tam wpisac swoje dane lub tez zostawic to puste i najwazniejsza sprawa co do adresu oraz przesylki przez poczte,od 2-3 loterii wszystko przychodzi droga elektronicza lub tez sprawdza sie status na stronie www
paradoox Napisano 29 Września 2013 Zgłoś Napisano 29 Września 2013 Cytat o Polsce z CIA - The World Factbook (https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/) "16 provinces (wojewodztwa, singular - wojewodztwo); Dolnoslaskie (Lower Silesia), Kujawsko-Pomorskie (Kuyavia-Pomerania), Lodzkie, Lubelskie (Lublin), Lubuskie (Lubusz), Malopolskie (Lesser Poland), Mazowieckie (Masovia), Opolskie, Podkarpackie (Subcarpathia), Podlaskie, Pomorskie (Pomerania), Slaskie (Silesia), Swietokrzyskie, Warminsko-Mazurskie (Warmia-Masuria), Wielkopolskie (Greater Poland), Zachodniopomorskie (West Pomerania)" https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/pl.html zakładka Government/administrative divisions
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.