shmehr Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Z jednej strony fajnie widzieć, że wielu osobom tak zależy, ale z drugiej strony już teraz mi trochę szkoda tych właśnie osób, bo za niecałe 2 godziny będą w ogromnej większości bardzo rozczarowani.
pelasia Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Kurcze w PL majowke macie, a wy w domu siedzicie, godziny odliczacie i sie stresujecie. Wynik nie zając, nie ucieknie. Ja bym z wolnego korzystała....
nusinska Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 A ja mam takie inne pytanie. Mam 20 lat i jestem podpisana pod mame. Jeśli mame wylosują na GC i wtedy mnie ( a ja planuję ślub w sierpniu) to czy również mój małżonek będzie miał GC? Dodam, że 21 lat będę mieć 25 marca 2015. Proszę mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie on będzie mógł uzyskać GC i jak to ma wyglądać? Czy to, że w momencie ślubu według prawa amerykańskiego nie będę pełnoletnia ma jakieś znaczenie?
bartkow Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 A ja mam takie inne pytanie. Mam 20 lat i jestem podpisana pod mame. Jeśli mame wylosują na GC i wtedy mnie ( a ja planuję ślub w sierpniu) to czy również mój małżonek będzie miał GC? Dodam, że 21 lat będę mieć 25 marca 2015. Proszę mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie on będzie mógł uzyskać GC i jak to ma wyglądać? Czy to, że w momencie ślubu według prawa amerykańskiego nie będę pełnoletnia ma jakieś znaczenie? Stany Zjednoczone (w zależności od stanów, Alabama i Nebraska (19 lat), Mississippi i Puerto Rico (21 lat) w pozostałych granicą jest ukończenie 18 lat. Jednakże na całym terytorium USA alkohol kupować i spożywać można dopiero po przekroczeniu tzw. "legal drinking age", który wynosi 21 lat.)
shmehr Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Kurcze w PL majowke macie, a wy w domu siedzicie, godziny odliczacie i sie stresujecie. Wynik nie zając, nie ucieknie. Ja bym z wolnego korzystała.... Do tego piękna pogoda w większości Europy ja właśnie wróciłem z rowerku. 30 km zwiedzania okolic polecam! Stany Zjednoczone (w zależności od stanów, Alabama i Nebraska (19 lat), Mississippi i Puerto Rico (21 lat) w pozostałych granicą jest ukończenie 18 lat. Jednakże na całym terytorium USA alkohol kupować i spożywać można dopiero po przekroczeniu tzw. "legal drinking age", który wynosi 21 lat.) Człowieniu czy Ty w ogóle czytasz o co pytała koleżanka, czy może piszesz co Ci ślina na język przyniesie? Jak nie piszesz nic mądrego, to zamilcz zamiast robić zamęt.
nusinska Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 No właśnie to nie jest odpowiedz na moje pytanie, ale dziękuję za uściślenie. Jednak czy zna ktoś może odpowiedz na moje pytanie?
kzielu Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 A ja mam takie inne pytanie. Mam 20 lat i jestem podpisana pod mame. Jeśli mame wylosują na GC i wtedy mnie ( a ja planuję ślub w sierpniu) to czy również mój małżonek będzie miał GC? Dodam, że 21 lat będę mieć 25 marca 2015. Proszę mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie on będzie mógł uzyskać GC i jak to ma wyglądać? Czy to, że w momencie ślubu według prawa amerykańskiego nie będę pełnoletnia ma jakieś znaczenie? Jak wezmiesz ślub bez względu na wiek nie będziesz już dzieckiem swoich rodziców w rozumieniu DV lottery i karty nie dostaniesz. Nawet jak ich wylosuja i nie wezmiesz ślubu, masz szanse nie dostać zależnie do cut off numeru. Jeżeli dostaniesz GC, wykrycia wyjedziesz, wezmiesz ślub to będziesz mogła sponsorować męża - potrwa to 2 do 3 lat. Ślubu nie będziesz mogła wziąć przed wyjazdem do US (w momencie wjazdu zostaniesz rezydentem). A ja mam takie inne pytanie. Mam 20 lat i jestem podpisana pod mame. Jeśli mame wylosują na GC i wtedy mnie ( a ja planuję ślub w sierpniu) to czy również mój małżonek będzie miał GC? Dodam, że 21 lat będę mieć 25 marca 2015. Proszę mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie on będzie mógł uzyskać GC i jak to ma wyglądać? Czy to, że w momencie ślubu według prawa amerykańskiego nie będę pełnoletnia ma jakieś znaczenie? Jak wezmiesz ślub bez względu na wiek nie będziesz już dzieckiem swoich rodziców w rozumieniu DV lottery i karty nie dostaniesz. Nawet jak ich wylosuja i nie wezmiesz ślubu, masz szanse nie dostać zależnie do cut off numeru. Jeżeli dostaniesz GC, wykrycia wyjedziesz, wezmiesz ślub to będziesz mogła sponsorować męża - potrwa to 2 do 3 lat. Ślubu nie będziesz mogła wziąć przed wyjazdem do US (w momencie wjazdu zostaniesz rezydentem).
nusinska Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Jak wezmiesz ślub bez względu na wiek nie będziesz już dzieckiem swoich rodziców w rozumieniu DV lottery i karty nie dostaniesz. Nawet jak ich wylosuja i nie wezmiesz ślubu, masz szanse nie dostać zależnie do cut off numeru. Jeżeli dostaniesz GC, wykrycia wyjedziesz, wezmiesz ślub to będziesz mogła sponsorować męża - potrwa to 2 do 3 lat. Ślubu nie będziesz mogła wziąć przed wyjazdem do US (w momencie wjazdu zostaniesz rezydentem). Jak wezmiesz ślub bez względu na wiek nie będziesz już dzieckiem swoich rodziców w rozumieniu DV lottery i karty nie dostaniesz. Nawet jak ich wylosuja i nie wezmiesz ślubu, masz szanse nie dostać zależnie do cut off numeru. Jeżeli dostaniesz GC, wykrycia wyjedziesz, wezmiesz ślub to będziesz mogła sponsorować męża - potrwa to 2 do 3 lat. Ślubu nie będziesz mogła wziąć przed wyjazdem do US (w momencie wjazdu zostaniesz rezydentem). Czyli jakbym jakimś cudem dostała tą zieloną kartę i ślub dopiero po wyjeździ do US i wtedy on też będzie miał GC? Niestety prawo imigracyjne US jest mi całkiem obce i nic z niego nie rozumiem.
kzielu Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Czyli jakbym jakimś cudem dostała tą zieloną kartę i ślub dopiero po wyjeździ do US i wtedy on też będzie miał GC? Niestety prawo imigracyjne US jest mi całkiem obce i nic z niego nie rozumiem. Sorry - pisalem z telefonu wiec troche bez ladu i skladu. Jezeli dostaniesz GC, to jedyna szansa dla Twojego meza zeby dostac GC, to Twoj wyjazd (na granicy formalnie dostajesz / aktywujesz GC), pozniejszy slub (musi byc koniecznie po przekroczeniu granicy) i sponsorowanie jego przez Ciebie w kategorii F2A. To sponsorowanie trwa 2-3 lata mniej wiecej - wiec po tychze 2-3 latach on dostanie GC a przez 2-3 lata Ty bedziesz musiala utrzymac rezydencje w US. Slub przez potencjalnym wyjazdem do US w ogole robi Cie "not eligible" bo nie bedziesz juz traktowana jak dziecko swoich rodzicow (musisz byc niezamezna i ponizej 21 lat). Gdybys aplikacje zlozyla Ty i wygrala, moglabys slub wziac od reki i Twoj maz tak samo od reki dostal by GC.
picasso Napisano 1 Maja 2014 Zgłoś Napisano 1 Maja 2014 Jeszcze trochę ponad godzina i wszystko jasne. Ja tam się nie denerwuje. Biorę udział w loterii ale chyba liczę że nie wygram bo jak wygram to będę musiał jechać ale rzucać dobrze płatną pracę w Polsce w zamian za nie wiadomo co w USA to trochę nie bardzo. No ale jak się wygra to będzie się myślało. Jak nie to nawet lepiej, kłopot z głowy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.