Anubis Napisano 12 Września 2013 Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Zarobki podaj. Jak pisał KaeR - ambasada to jak urząd skarbowy. Primary occupation: quality control. "Engineering" to zupełnie inne pojęcie w USA niż w Polsce. Facet który zmienia mi żarówki nad biurkiem i naprawia krany w toalecie biurowej ma tytuł służbowy maintenance engineer. Military odpada. Nie jesteś w wojsku.
KaeR Napisano 12 Września 2013 Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Primary occupation: quality control. "Engineering" to zupełnie inne pojęcie w USA niż w Polsce. Facet który zmienia mi żarówki nad biurkiem i naprawia krany w toalecie biurowej ma tytuł służbowy maintenance engineer. Hmmm. Może i quality control, ale ja podaję w formularzach często engineering. Inżynier w końcu jestem. Zresztą występuje ten termin obok innych dziedzin. Jest przecież Mechanical Engineering, Aerospace Engineering, College of Engineering itd czyli engineering generalnie. Jeśli nie ma kontroli jakości, to ja bym wpisał engineering.
Anubis Napisano 12 Września 2013 Zgłoś Napisano 12 Września 2013 Rzuciłam okiem na stronę Sikorsky Aerospace - ale poszukują wykwalifikowanych ludzi! 193 etaty dla wszelkiego rodzju specjalistów i inżynierów w samym Connecticut. Nie bierz na słowo, ale po ich określeniach chyba przypadasz pod "quality/testing engineer"..
golec2604 Napisano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Września 2013 Do pracy tam nie jade, na turystycznej tam nie przyjmuja a na czarno gdziekolwiek w USA pracowac i przeciągąć pobyć jest nie opłacalne. wole dostac wize na 10 lat i co jakis czas sobie polecieć. 1.Jest cos takiego jak "quality/testing engineer" do wyboru w DS160, bo nie pamietam?? 2. www.sikorsky.com na tej stronie byłaś??? 3. Jak to jest z opłata za wniosek. Do dzisiaj jest kurs dolara ambasady 1$=3.20zł Powiedzmy ze dzis płace 160$ czyli 512 zł a na rozmowe ide za jakis czas a wtedy jest inny kurs powiedzmy wiekszy. Co wtedy musze doplacić? Jak wyglada sprawa po zmianie kursu??
golec2604 Napisano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Września 2013 4. Jest też pytanie we wniosku kto mnie sponsoruje, za bilet sam sobie zapłace a pobyt na miejscu to u wójka z ciotka, u kuzyna i kuzynki, tak wiec mam trzy miejsca gdzie sie zatrzymam. Wiec kogo wpisac za sponsora: siebie samego - wybór "self" czy wujka (dodam ze zaproszenie jest na imie i nazwisko wujka) 5. Jest tez pytanie u kogo sie zatrzymam w USA (z podaniem adresów kazdej osoby i kim ta osoba dla mnie jest). Jak lepiej wpisać: tylko adres wujka (bo od niego mam zaproszenie i tylko na niego jest ono wystawione) czy wszystkie trzy adresy/miejsca: wujka (z ciotka), kuzyna, kuzynki ??
sly6 Napisano 13 Września 2013 Zgłoś Napisano 13 Września 2013 jak zaplacisz teraz za rozmowe a bedziesz isc za np 2 tyg to mozesz doplacic bo moze sie zmienic kurs ale te pare dni-nie ma problemu jesli juz masz to zaproszenie od Wujka to jego dane wpisz w adres i tyle,mozesz potem na rozmowie cos dopowiedziec.
golec2604 Napisano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Września 2013 Moge dopłacić czy musze dopłacic i ewentualnie jak to sie robi jesli trzeba dopłacac?? Mówisz zeby tylko wujka wpisac, ale nic nie powiedziałes czy tylko wujka jako adres przebywania czy równiez jako sponsora podróży (biletr płace sobie sam ale juz mieszkanie przez ten okres to u rodziny)
Anubis Napisano 13 Września 2013 Zgłoś Napisano 13 Września 2013 Na stronę Sikorsky Aerospace weszłam zorientować się jakich tutułów służbowych używają żebyś miał coś odpowiedniego do wpisania na wniosku a nie żebyś tam szukał pracy. Wpisz wujka jako adres przebywania. To im wystarczy. Jako sponsora wpisz SELF.
golec2604 Napisano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Napisano 13 Września 2013 Ja sie opierałem o tytułach wyszczególnionych we wniosku DS 160 jedynie co mi pasowało to Engineering i Military Military mowicie że jak bym pracował w wojsku a wiec odpada. Przeglądając wniosek to nic innego przynajmniej mi nie pasowało, chyba że sie mylę? (Jesli chodzi o tytuły w firmie to wmiare jestem zorientowany, bo u nas każdy ma tytuł po polsku i angielsku, ja w firmie mam Quality Inspector ale takiego we wniosku DS160 nie ma, dlatego sie pytam do czego można to zaliczyć, jest u nas w firmie takie stanowisko jak: Quality Engineer, ale ja inzynierem jakości nie jestem) ________________________________________________________________________________________________________________________ W woli wyjaśnienia nie ma czegoś takiego jak Sikorsky Aerospace, jest za to Sikorsky Aerospace Service, ale to należy do firmy Sikorsky Aicraft Corporation. Jak byś mogła to podaj linka do tej strony która przegladałaś, z tego co wiem to wszystkie oferty pracy w Sikorsky są na stronie głównej Sikorsky, ciekawy jestem na jaka ty strone weszłaś?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.