Skocz do zawartości

Darmowe Rozmowy Do Pl

pilkowsky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

...plus opłata inicjacyjna. :) Skype ma też abonamenty do różnych krajów, więc może wyjść taniej. Do Polski $6 nieograniczony abonament.

A tak z ciekawosci, orientujesz sie jak wygladaja koszta polaczenia Skype-komorka w PL? Czy polaczenia komorkowe sa zawarte w tym $6 abonamencie czy tylko stacjonarne? Ja uzywam tylko polaczen Skype+Skype, czyli za darmo, ale ciekawi mnie wykupienie opcji Skype - kom w PL... Prosze o wypowiedz I ocene jesli ktos to przerabial.

Poza tym, dla zainteresowanych I zarazem posiadaczy iPhone'ow - opcja face time z PL tez jest bezplatna, tak mi sie przypomnialo ;)

Do tego rozne aplikacje na smart phone (iPhone, android, nie robi roznicy), np. Viber, pozwala na bezplatne polaczenia z calym swiatem.

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A tak z ciekawosci, orientujesz sie jak wygladaja koszta polaczenia Skype-komorka w PL? Czy polaczenia komorkowe sa zawarte w tym $6 abonamencie czy tylko stacjonarne? Ja uzywam tylko polaczen Skype+Skype, czyli za darmo, ale ciekawi mnie wykupienie opcji Skype - kom w PL... Prosze o wypowiedz I ocene jesli ktos to przerabial.

Poza tym, dla zainteresowanych I zarazem posiadaczy iPhone'ow - opcja face time z PL tez jest bezplatna, tak mi sie przypomnialo ;)

Do tego rozne aplikacje na smart phone (iPhone, android, nie robi roznicy), np. Viber, pozwala na bezplatne polaczenia z calym swiatem.

Skajp ma ładnie na stronie pokazane wszystkie opcje do Polski. Pakiet z komórką i normalnymi kosztuje $3.50 za 60 min, $6 za 120 min i $15 za 400 min. Nie ma unlimited.

Ja przerabiam też opcję: w Polsce osoba ma T-mobile z pakietem za darmo do T-mobile na całym świecie (nie pamiętam ile to kosztuje (40 zł, 50 zł?), ja mam T-mobile w USA. To z osobą, która jest ciągle "w terenie".

Napisano

jest taka opcja nazywa sie alenumer.pl, dzwonisz ze swojej komorki za granice za darmo, oczywiscie do wybranych krajów, łączysz sie przez specjalny numer 2222 8 2040, odsluchujesz komunikat i wstukujesz numer docelowy. generalnie nic skomplikowanego wejdz sobie na ichs tronke, poczytaj. ja korzystam juz od prawie 2 mcy, i jestem zadowolony, tzn jak ty w usa jestes to puszczasz sygnała do rodziny w pl i to oni wykonuja polaczenie, bo darmowe jest jesli ktos z PL za granice drynda

Napisano

Witajcie,

jestem tutaj nowy i także szukam najtańszego sposobu rozmów telefonicznych z tatą w USA. W moim przypadku wszelkie VoIP-y odpadają, bo tatko rzadko jest pod siecią WiFi - a to niezbędny warunek takich rozmów. Testowałem już różne opcje na internecie przenośnym i najczęściej mają za słaby sygnał żeby taka rozmowa była płynna etc.

Najczęściej też to ja i rodzina dzwonimy do niego (na komórkę - nie ma stacjonarnego), dlatego zakup amerykańskiej karty SIM także nie wchodzi w grę. Poza tym nie chcemy narażać go na dodatkowe koszty.

Szukając w sieci znalazłem dwie ciekawe opcje które pozwalają dzwonić mi po stawkach, jakie płacę w Polsce, czyli jakby tata był w kraju i miał polską sieć - to DobryTel i Polski Numer. O ile dobrze pamiętam Dobry tel działał chyba tylko w Anglii i Holandii, rejestrowało się tam i dostawałeś specjalną kartę SIM kojarzącą twój polski plan taryfowy czy coś takiego..

Ale np. w Polskim Numerze piszą, że trzeba tylko wpisać na ich stronie amerykański numer taty i oni w ciągu 24h wysyłają na maila ten tzw. polski numer który będzie przypisany do taty komórki, a przez moją komórkę będzie odczytywany jako polski numer stacjonarny. Piszą tu też że usługa akceptuje wszystkie moje pakiety darmowych minut - a mam w Playu darmowe na stacjonarne więc chyba za rozmowy z tatą też nic nie zapłacę.. No i nie jestem przywiązany do WiFI ani tata - to najważniejsze.

Słyszeliście o czymś takim? Macie jakieś doświadczenia z polskim numerem albo innymi działającymi na tej zasadzie??

Będę wdzięczny za info i sam też dam znać jak to działa u mnie, bo dziś powinni mi przysłać ten pl numer.

Pozdrawiam,

Adrian

Napisano

No to ja się podzielę swoimi spostrzeżeniami w temacie telefony itp .

1)Najtańsze sensowne komórki lokalne to chyba plan w t-mobile na pierwszy telefon 50$ na drugi np dla żony 30$ na trzeci 10 $ w pakiecie rozmowy

i sms bez ograniczeń a internetu 512m a potem spadek prędkości .Uważajcie na Trece-fona niby pakiet 120 min tylko 20 $ ale każde odebrane połączenie powoduje zjadanie minut nawet sms.

2)Mając internet w domu można założyć bramkę voip (np pap2 cisco) i skonfigurować bezpłatny

numer który otrzymamy od ipkall po uprzedniej rejestracji na iptell poradniki są na youtube. Tak więc mamy nasz bezpłatny nr w USA do odbierania

rozmów .Jeśli teraz to podłączymy do usługi google voice to możemy zestawiać połączenia wychodzące i odbierać połączenia przychodzące, mieć

sekretarkę wysyłać sms-y oraz od googla otrzymamy nasz nr telefonu który który już nie będzie narzucony w określonej strefie nr tylko dowolnej wybranej przez nas .Teraz możemy mieć 1 nr telefonu na kilku urządzeniach .

3)Gdy mamy już i komórkę i bezpłątną stacjonarkę w USA w oparciu o bramkę voip możemy drugi port bramki skonfigurować u dostawcy w PL

np happycal.pl i za grosze dzwonić na stacjonarki krajowe .

Podsumownie mamy dwa nr jeden krajowy za grosze i jeden stanowy za darmo i możemy go mieć również na smartfonie .

Napisano

jest taka opcja nazywa sie alenumer.pl, dzwonisz ze swojej komorki za granice za darmo, oczywiscie do wybranych krajów, łączysz sie przez specjalny numer 2222 8 2040, odsluchujesz komunikat i wstukujesz numer docelowy. generalnie nic skomplikowanego wejdz sobie na ichs tronke, poczytaj. ja korzystam juz od prawie 2 mcy, i jestem zadowolony, tzn jak ty w usa jestes to puszczasz sygnała do rodziny w pl i to oni wykonuja polaczenie, bo darmowe jest jesli ktos z PL za granice drynda

potwierdzam, dzwonie z PL do USA na komorki za darmo! jedyne ze po 10 min znow trzeba sie polaczyc, ale grunt ze bezplatnie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...